Skocz do zawartości
Gość elzbieta121@autograf.pl

Promocja zdrowia i polskiej rehabilitacji

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Nie wiem co sadzic o milczeniu przedstawicieli polskiej oswiaty, sluzby zdrowia, ktora w dzialaniu zaprzecza temu co glosi!!

Jestem rehabilitantem, ktory wlasna dzialalnosc prowadzi na terenie Belgii. Wiadomo jakie warunki stworzyli nasi przedstawiciele dla tej grupy zawodowej przy mozliwosci uzyskiwania certyfikatow dajacych prawo wykonywania tego zawodu. Mam ten certyfikat, bo inaczej nie ma mowy o podjeciu pracy w tym zawodzie.Jest to pierwszy tego typu certyfikat jaki wydalo dla Polaka belgijskie i francuskie Min. Zdrowia. Czuje zatem dume z tego powodu, choc snobem nie jestem. Zwracalam sie wielokrotnie do Ministra Zdrowia i Edukacji o mozliwosc nawiazania wspolpracy, ktora moglaby dotyczyc realizacji polskich programow zdrowotnych. Na terenie Antwerpii jest kilkaset uczniow zapisanych tylko do polskiej szkoly, w Brukseli jest dwa razy wiecej, zatem istnieje wystarczajaca baza dzieci, ktorych mozna objac tego typu programem. Pisma jakie wyslalam pozostaly bez odpowiedzi, a organizacje zajmujace sie promocja Polski w tej sprawie proponowaly sie zwrocic do Instytucji polonijnych lub wrecz Belgow!! Czyzby przeszkadzal Im fakt, ze pracuje na warunkach belgijskich, a jako Polka chce zadbac i promowac to co w Polsce zasluguje na promocje!! Uwazam taki brak zainteresowania za kary godny, a nie udzielenie nawet jednej odpowiedzi na wyslane pisma nazwac nalezy ignorancja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi