Sławek 0 Napisano 14 Lutego 2010 Mam problem z moim c 385. Ma on mało sily i wywala olej z silnika, z tym ze ma mało sily to przyczyna PGR bo z tamtat pochodzi. Mysle zeby dac wal do szlifowania ale zastanawiam sie rowniez nad wstawieniem jakiegos wiekszego silnika. Od jakiego bedzie pasował? I ile kosztuje szlif wału? którendy ci wyżuca ten olej i dla czego chcesz szlifować wał szyżbys miał nałe ciśnienie oleju jeśli ciśnienie masz w miare tz. na rozgrzanym silniku nie spaduje poniżej 2 atmoswer to spokojnie wymien tylko góre tz tuleje tłoki pierścienie oraz sprawdz szczelniść zaworów jeśli chcesz większy silnik to możesz dołożyć turbo przy okazji remontu a jak nie to załuz silnik 0d 1202 osobiście tego nie polecam bo z jednym napędem nie wykożystasz mocy w polu jak również moga ci nie wytrzymać zwolnice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MMDD 0 Napisano 14 Lutego 2010 Ja bym ci raczej radzil zrobic dobry remont, wzglednie wymienic silnik na 4 z turbo lub szesc garow i zalozyc przedni naped, bo to ci da wiecej niz silniejsz silnik. Zalezy jakie maszyny chcesz z nim agregowac. Ja zetorem 4-cylindrowym z napedem ciagne wiecej niz znajomy ursusem 1002 . czyli bez napedu, ale silnik 4-garowy turbo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sap51 0 Napisano 25 Lutego 2010 RBS!! czy ma ktoś może zamontowany dodatkowy rozdzielacz RBS w zwom zetorze mam 12045 i nie wiem skąd wziąć zaiilanie tego RBS-a na różnych forach jest to opisane ale nigdzie nie ma konkretnej odpowiedzi. ma może ktoś jakieś fotki jak to wygląda na ciągniku?? albo wie dokładnie gdzie jest ten korek w podnośniku z możliwościa wykręcenia go i zamontowania am rurki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sztum 0 Napisano 14 Marca 2010 Witam Mam problem z moją osiemdziesiątką.Mianowicie z okolic pompy wspomagania/obodowy sprzęgła dochodzi wyjący odgłoś, coś w rodzaju trzącego się metalu o metal. Jak chwyce w ręce przewody od wspomagania to czuć jak się w nich buzuje olej! Panowie co to może być. Dodam że zaczeło się to dziać po wymianie mikropompki na warsztacie, a wspomaganie jest na serwo nie orbitrolu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 14 Marca 2010 a założyłeś mikropompkę z takim samym zębem jak była stara? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sztum 0 Napisano 14 Marca 2010 Sęk w tym że nie ja to robiłem . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter401 0 Napisano 14 Marca 2010 wymieniłeś pompe od wspomagania układu kierowniczego .dobrze zrozumiałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sztum 0 Napisano 15 Marca 2010 Wymienili mi mikropompkę a do pompy wspomagania wymiany się przymierzam. Tylko wyrzucić 300 złociszy na pompe wspomagania nie uśmiecha mi się . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 15 Marca 2010 RBS!! czy ma ktoś może zamontowany dodatkowy rozdzielacz RBS w zwom zetorze mam 12045 i nie wiem skąd wziąć zaiilanie tego RBS-a na różnych forach jest to opisane ale nigdzie nie ma konkretnej odpowiedzi. ma może ktoś jakieś fotki jak to wygląda na ciągniku?? albo wie dokładnie gdzie jest ten korek w podnośniku z możliwościa wykręcenia go i zamontowania am rurki??Wpinasz go w obudowę podnośnika od strony siedzenia. Jest tam bodajrze na 24 albo 27 klucz taka nakrętka. Wykręcasz ją a to jest taka powiedzmy "śruba" zamiast której wkręcasz kruciec podobny do tego którym wchodzi olej do podnośnika od pompy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sztum 0 Napisano 17 Marca 2010 No i sprawa si.ę wyjaśniła:padł zawór od mikropompki. Na wyjściu na sprzęgło wałka przekaźnika była 12 atm ciśnienia. Zawór wymieniony i bajka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matii 0 Napisano 17 Marca 2010 A gdzie jest ten zawor ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matii 0 Napisano 17 Marca 2010 tam pod deklem z gory na skrzyni biegow gdzie lewarki sie znajduja?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzy46 0 Napisano 21 Marca 2010 NIedawno kupiłem ursusa c385 i mam kilka pytań dotyczących eksploatacji po pierwsze czy normalne jest że w c385 na wolnych obrotach ciężko chodzi kierownica po dodaniu gazu problem znikatak, bo często w ursusach aby się załączyło wspomaganie kierownicy silnik musi wytworzyć więcej mocy, celowo nie załącza na wolnych obrotach bo przy energii potrzebnej dla WK mógł się zadusić. ____http://rolniknet.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzy46 0 Napisano 21 Marca 2010 NIedawno kupiłem ursusa c385 i mam kilka pytań dotyczących eksploatacji po pierwsze czy normalne jest że w c385 na wolnych obrotach ciężko chodzi kierownica po dodaniu gazu problem znikatak, bo często w ursusach aby się załączyło wspomaganie kierownicy silnik musi wytworzyć więcej mocy, celowo nie załącza na wolnych obrotach bo przy energii potrzebnej dla WK mógł się zadusić. ____http://rolniknet.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 21 Marca 2010 jurek ile masz lat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bocian- 0 Napisano 3 Maja 2010 kupiłem ciągnik C385A ze silnikiem turbo rok produkcji '79 Moje pytanie brzmi dlaczego kiedy sprzęgło jest wduszone to jest cicho a jak puszczę to słychać dziwny odgłos . Mam jeszcze jedno pytanie ile taki ciągnik pali ?Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 7 Maja 2010 Pewnie chodzi ci o wzmacniacz momentu ten model tak ma. A zbiornik paliwa starcza na 8-10 godzin pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misiu 0 Napisano 2 Czerwca 2010 Witam wszystkich speców mam pytanie. Jak zmienić w C-385 wałek z 540 na 1000 obrotów????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 2 Czerwca 2010 Witam.Tu http://chomikuj.pl/habza.m/Dokumenty/Katalog*2cUrsus+902*2c904*2c1002*2c1004*2c1212*2c1214*2c1604*2ckatalog+cz*c4*99*c5*9bci/Zmiana+obr.WOM+w+*2cUrsus+C-385.pdf masz opisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacol 0 Napisano 13 Czerwca 2010 witam. Rozdzielacz podczas prasowania nie trzyma ciśnienia [klapa od prasy się otwiera].Czy konieczna jest wymiana na nowy czy można go naprawić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 13 Czerwca 2010 tylko wymiana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 16 Czerwca 2010 Witam wszystkich speców mam pytanie. Jak zmienić w C-385 wałek z 540 na 1000 obrotów?????Temat był wcześniej opisywany wystarczy dospawać 2 nakrętki 16 na końcówkę wałeka znajdyjącą się pod sprzękłem. Dostęp do niego masz z prawej strony kabiny. Wykręcasz 2 śruby 8 wyjnujesz wałem z drobnym frezem dospawujesz 2 nakrętki lub rurkę odpowiedniej długości wkręcasz spowrotem i masz 1000 obr. Pierwszy raz może być problem z zazębieniem się użycie młotka lub montarzówki będzie konieczne aby ten wałek wszedł. Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibi306 0 Napisano 24 Czerwca 2010 panowie pomozcie mi mam problem gospodarze na 15 ha z czego 13 ornego moja 60tka co prawda zadbana ale nie daje juz rady ziemie sa ciezkie trudno orac na 2 skiby chcialbyn wynienic na cos wiekszego zeby 3 skiby podpac i mam problem czy ursus 912 czy zetor 7211 z gory dziekuje za dorade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzant 0 Napisano 29 Czerwca 2010 panowie pomozcie mi mam problem gospodarze na 15 ha z czego 13 ornego moja 60tka co prawda zadbana ale nie daje juz rady ziemie sa ciezkie trudno orac na 2 skiby chcialbyn wynienic na cos wiekszego zeby 3 skiby podpac i mam problem czy ursus 912 czy zetor 7211 z gory dziekuje za dorade Jeśli już koniecznie coś z tego gatunku ciągników tylko z przednim napędem czyli np. 914 lub 1014. Zupełnie inna robota. Sam też tak zrobiłem i jest git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek22 0 Napisano 7 Września 2010 mam 912 i cieknie mi serwomechanizm planuje przerobić na orbitron co muszę wymienić i jaki jest tego koszt . Z góry dziękuje za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach