kaczor 0 Napisano 10 Kwietnia 2007 kupował ktoś z was błotniki i przednią mam na myśli metalową maskę do c-385 jak tak to jaka jest ich cena i czy wogule da się je kupić o i jeszcze jedno w każdej 80-tce są takie kołnieże zakładane na łape podnośnika po jednej na każdą strone do czego służą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinescu 0 Napisano 10 Kwietnia 2007 Z maską to nie wiem ale błotniki są ogólnie dostępne (widziałem w Agromie), te warioty do podnośnika służą do tego że jak się je z góry naciśnie to można kawałek ramienia wysunąć, jak się do sprzęta niedokładnie podjedzie (jeśli chodzi ci o to, co myślę). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 11 Kwietnia 2007 Jakie macie cisnienie opon w tym ciagniku pod obciazeniem bez obciazenia jakie w przodzie a jakie w tyle ?? Z tylu ma byc chyba 0,15 a z przodu0,18 ale jeszcze sprawdze ja sądze ze to wina zbyt wolnego kręcenia. chyba trzeba kupic rozrusznik na przełozeniu planetarnym podobno wypaswypas wypas popiram bo wiem co to znaczy gdy moj ciagnik(1014) pali przy -15(chociaz teraz tak nie bylo ale wczesniej). Mam rozrusznik planetarny i 2*12V TO MUSI KRECIC:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piasek 0 Napisano 13 Kwietnia 2007 Czy może ktoś miał do czynienia z tym kompletem do wspomagania który sprzedają w Grene,bo wiem że zainteresowanie jest duże ale nie wiem czy warto !?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 20 Kwietnia 2007 Regulował może ktoś hamulec od wzmacniacza w c-385 lub podobnym ciagniku.i moze mi powiedzieć która śróba do czego służy czy je wkręcać czy wyktęcać i jak ten hamulec powinien być ustawiony.Podobno gdy jedzie sie na wzmacniaczu i po naciśnięciu sprzęgła ciagnik powinien hamowac, u mnie natomiast swobodnie sie toczy, również przy wyłańczaniu wzmacniacza odrazu szarpie bez płynnego przechodzenia.Z góry dzięki za jakie kolwiek informacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas 0 Napisano 5 Maja 2007 Mam pytanie do czego służą te fajchy co znajdują sie pod kierownicą w ursusach cieżkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 5 Maja 2007 od lewej: wlaczanie i wylaczanie walka przekaznika mocy, reduktor biegow żółw/zajac, gaz reczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 11 Maja 2007 jak ustawic kont wtrysku w ursusie c385 i jak odkrecic śróbe od pomppy od strony bloku ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinescu 0 Napisano 12 Maja 2007 kąt wyprzedzenia wtrysku; na pierwszą sekcję nakręcasz kapilarę lub obserwujesz kroplę na sekcji nr1 ma się zgrać z położeniem koła zamachowego- jest tam taka dziurka na kołek ustalający. srubę do pompy od strony bloku najlepiej dokręcisz kluczem nasadowym z odpowiednio długą przedłużką , z przegubem zabezpieczonym przed opadaniem (ot sprężyka nadziana na przegub).Pozdrawiam z krainy bezsenności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 12 Maja 2007 a dokładnie czy kropla ma sie zacząć pojawiac czy juz byc w pełni bo to sporą różnice daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lufa13 0 Napisano 12 Maja 2007 a dokładnie czy kropla ma sie zacząć pojawiac czy juz byc w pełni bo to sporą różnice daje ZACZĄĆ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 15 Maja 2007 moze ktos sie orjetuje ile kosztuje do ursua 385 pompa hydrauliczna , rozdzielacz lub regeneracja , nowy tłok do siłownika podnosniku??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majsterkowicz 0 Napisano 17 Maja 2007 Jak włancza się wzmacniacz w u 904 Czy jest mrzliwość że go nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter200 0 Napisano 18 Maja 2007 Z tego co wiem nie wszystkie modele posiadały wzmacniacz . Jeżeli jest włancza się go środkową dźwignią pod kierownicą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdk 0 Napisano 18 Maja 2007 Może być zaspawany wtedy ciągle jeździ się na zającu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 Napisano 20 Maja 2007 ten wzmacniacz diała na zasadzie półbiegu? U mnie dział dopiero na wyższych obrotach (pow. 1500) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdk 0 Napisano 20 Maja 2007 Masz już słabą pompę obwodu wzmacniacza. Powinien działać także na niskich obrotach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateunia19 0 Napisano 22 Maja 2007 witam. Chciałem się spytać odnośnie ursusa c385.mam problem z podnośnikiem bo gdy ciągnik troche dłużej pochodził przy agregacie uprawowym 3m (około 1 godziny) podnośnik znacznie wolniej podnosił, musiałem dodawać więcej gazu a on i tak z trudem podnosił, bardzo powoli. A na drugi dzięń sprawdziłem jak będzie podnosił to podnosńik na najmniejszych obrotach podniusł idealnie bez żadnego wysiłku. Czym jest to spowodowane? prosze o wasze opinie. dziękuje z góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinescu 0 Napisano 22 Maja 2007 Czym jest to spowodowane? prosze o wasze opinie. dziękuje z góry. Agonią pompy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przekeeeek 0 Napisano 22 Maja 2007 Może zawór bezpieczeństwa na pompie Ci się nie domyka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czesiek 0 Napisano 23 Maja 2007 Czolem. Ja mam troche inny klopot. Kupilem swego czasu 385 z pobliskiego zakladu produkcyjnego. Ciagnik glownie jezdzil z przyczepa i to ogolnie po nim widac. Problemem jest zmiana biegow. Praktycznie jest niemozliwa w czasie jazdy. Probowalem podciagac te dodatkowa dzwigienke pod kabina przy (słowo zostało usunięte) sprzegla. Niespecjalnie widze efekt. Probie zmiany biegow towarzyszy straszny zgrzyt i opor. Na zatrzymanym ciagniku oczywiscie bez problemu wrzuce kazdy bieg. Gdzie jeszcze szukac przyczyny? Czy naprawa/regulacja jest mozliwa bez demolki ciagnika? Z gory dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinescu 0 Napisano 23 Maja 2007 skrzynia jest niesynchronizowana i dlatego się tak dzieje, spróbuj dwa razy wysprzęglić (raz przed wybiciem biegu, drugi raz przed zapięciem kolejnego) i w międzyczasie, w zależności czy dajesz na wyższy, czy redukujesz, ująć lub dodać gazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czesiek 0 Napisano 23 Maja 2007 Dzieki, ale juz probowalem. Kurcze, duzo lepiej idzie mi zmiana biegow w poczciwej 330 - kwestia wyczucia. W 385 - masakra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 23 Maja 2007 Przyzwyczaisz się.A il za niego dałeś??Który rocznik?Jaki przebieg? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czesiek 0 Napisano 23 Maja 2007 Chetnie bym sie przyzwyczail, ale za diabla nie moge Rocznik 1979. Cena raczej z dolnego zakresu, bo troche po znajomosci. Niemniej sporo trzeba jeszcze przy nim zrobic. Trzeba bylo wymienic sprzeglo (m.in. dlatego od lat juz stal nieuzywany), opony, pompe wodna, praktycznie wszystko co gumowe. Jest tez troche wyciekow, i do roboty cala elektryka. A wlasnie.. jest tam jakis antyczny, chyba oryginalny alternator i czechoslowacki regler. Warto to reanimowac, czy cos madrzejszego dedykowanego do tych ciagnikow juz ludzkosc wynalazla? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach