yenon10 0 Napisano 30 Sierpnia 2007 mam problem ze wspomaganiem mianowicie wyjmowałem serwo mechaniz wymieniłem symering i włozyłem go spowrotem. teraz kiedy sprawdzałem poprawnosc dziłania ukłau wspomagającego kiedy skręcam w miejscu w prawo idzie leciutko a jak odbijam w lewo to niemoge ukrecic musze dac 1500 obrotów dopiero jest taki momęt przeskoku jakiegos i potem juz leci leleganco (wszaystko na małych obrotach) niewiem czy było tak wczescniej czy nie. jak u was funkcjonuje wspomaganie w 80 .co moze byc umnie nie tak?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wachus 0 Napisano 31 Sierpnia 2007 1. w moim 904 zrobiło się dużo oleju. Chyba w oleju jest paliwo.2. Przy niskich obrotach coś zgrzyta a jak się zrobi większe obroty to nadal słychać zgrzytani tylko ciszej.Co się dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lufa13 0 Napisano 31 Sierpnia 2007 1. w moim 904 zrobiło się dużo oleju. Chyba w oleju jest paliwo.2. Przy niskich obrotach coś zgrzyta a jak się zrobi większe obroty to nadal słychać zgrzytani tylko ciszej.Co się dzieje chyba rozciekł ci sie simering w pompie wtryskowej tam gdzie jest skręcana z korpusem silnika a wtryski jak leją to też może przybywać oleju ale ja staiwam na ten simering na zgrzytanie nic nie poradze bo musiał bym to słyszeć a to jest raczej niemozliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 1 Września 2007 jeżeli masz połącząną rurkę olejową między pompą wtryskową a blokiem silnika, to moło być tak że poszło ci paliwo do oleju w pompie a jak jest rurka to do bloku silnika, po wymianie pompy zaślep rurkę żeby nie było połączenia, tylko musisz co jakiś czas sprawdzać stan oleju w pompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 1 Września 2007 Jak sie przerabia skrzynie na skrzynie szybką?? jak to działa? co to daje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tony 0 Napisano 1 Września 2007 Mi na ten przykład paliwo dostawało się do oleju przez pompkę zasilającą, tyle że w 2812. Sprawdź też ten trop... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 5 Września 2007 Jak sie przerabia skrzynie na skrzynie szybką?? jak to działa? co to daje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lufa13 0 Napisano 6 Września 2007 Jak sie przerabia skrzynie na skrzynie szybką?? jak to działa? co to daje?? w skrzyni biegów zamienia sie 4-ry koła zebate co powoduje ze lewarek na 3-cim biegu ma bieg 4-ty a stara 4-rka to teraz 3-jka aby te jedno koło weszło należy trochę w środku poszlifować obudowę skrzyni bo inaczej niewejdzie ale z tym to zwykła kątówka daje rade koszt tych kół zębatych to jest około 700zł daje to tyle że traktor jedzie około 40km/h ale jeżeli nietrzeba w skrzyni nic robić to raczej nie jest to opłacalna inwestycja strasznie dużo rozbierania jedynie opłaca sieto zrobić jak traktor dużo w transporcie jezdzi lub gdy musimy do tej skrzyni wejść wtedy byłoby grzechem niezmienienie tych tryb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 6 Września 2007 kazdy bieg jest 2x szybszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lufa13 0 Napisano 6 Września 2007 kazdy bieg jest 2x szybszy? każdy bieg jest szybszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 6 Września 2007 to lipa troche . taka przeróbka tylko do transportu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 18 Października 2007 Wie ktoś moze ile mm przed GMP powinien zaczynać sie wtrysk paliwa w c 385 z turbo bo to troche chyba różni sie od zwykłego silnika.I jeszcze jedno pytanie a mianowicie turbina chodzi mi troche cięzko , niby kręci sie ale nawet przy rozgzanym silniku zatrzymuje sie razem z silnikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 19 Października 2007 Wie ktoś moze ile mm przed GMP powinien zaczynać sie wtrysk paliwa w c 385 z turbo bo to troche chyba różni sie od zwykłego silnika.I jeszcze jedno pytanie a mianowicie turbina chodzi mi troche cięzko , niby kręci sie ale nawet przy rozgzanym silniku zatrzymuje sie razem z silnikiem.jak Ci oleju nie bierze to jest dobra, ale mysle ze to koncowka tej turbiny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 19 Października 2007 jak Ci oleju nie bierze to jest dobra, ale mysle ze to koncowka tej turbinyTeż mi sie zdaje ze długo nie pochodzi ale dopiero kupiłem ciagnik i zobacze co bedzie sie działo w robocie. Miałem turbine w MFie po regeneracji i tam po zgaszeniu ciagnika słychać było jak jeszcze sie kręci dlatego myśle ze jest z nia cos nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinescu 0 Napisano 20 Października 2007 a 385 to robili z turbo? czy to po przeszczepie silnika jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 20 Października 2007 Robili jest to c 385 4 WD Turbo (tak dokładnie pisze na masce) nie wiem czy były to wersje na kraj bo ten jest ściagnięty z Finlandii.Co do Turbo to będzie do roboty .Dzisiaj podpiołem go troche do pługów i z kolektora leje sie ciurkiem Nie wiem jescze jak będzie z regeneracja boi jest to jakaś Duńska turbina. Jeszcze powtórze pytanie co do ustawienia początku wtrysku bo u mnie był przestawiony i zaczynał sie prawie 1cm przed GMP. W wolnosśacych powinien być chyba 3mm przed GMP a wie może ktoś jak to jest w silnikach z Turbiną Wydaje mi sie ze powinien być jeszcze bardziej opóźniony ale nie jestem pewien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 2 Listopada 2007 jaki udźwig ma 385 bez wspomagającego siłownika?? i ile wazy bez obciązników?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinescu 0 Napisano 2 Listopada 2007 ad1 1700kgad2 3922kg, waga minimalna ciągnika gotowego do pracy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 2 Listopada 2007 a to mozliwe zeby 902 miał 4000kg udźwigu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 2 Listopada 2007 To jest jego waga całkowita a nie udźwig. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinescu 0 Napisano 2 Listopada 2007 według książki ma 3000kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gacusek-s 0 Napisano 4 Listopada 2007 Panowie, czy orientujecie się ile kosztuje rama drzwi do osiedziesiątki, lewa bez szyb (stary typ z zamkiem właśnie w ramie drzwi nie w klamce) i czy w tych drzwiach jest zamontowana wkładka zamka ? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 7 Listopada 2007 385 da rade jakiemus agregatowi + siewnik?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 8 Listopada 2007 385 da rade jakiemus agregatowi + siewnik??mam znajomego który takim ciąga agregat uprawowo siewny 2,7m jakiś polski ale beznadziejny bo bardzo lekki i słaby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 16 Grudnia 2007 mam problem z zapalaniem w zimie 80 . co zrobic zeby uskutecznic zapalanie w zimie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach