XM555 0 Napisano 7 Grudnia 2006 Jestem ciekawy czy ktoś odgadnie poniższą zagadkę: Jechał ojciec z synem samochodem. Mieli wypadek. Ojciec niestety nie przeżył, czyli umarł. Syn trafił w cieżkim stanie do szpitala. Od razu na blok operacyjny. Kiedy przyszedł chirurg oznajmił: - Nie będę operować tego młodzieńca. To mój syn !!! I pora na pytanie: Kim jest chirurg dla operowanego młodzieńca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
W@Ri@ToReX 0 Napisano 7 Grudnia 2006 Teś to wiedziałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
japka 0 Napisano 8 Grudnia 2006 puszcza bąki tudzież bombki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sybikds1 0 Napisano 8 Grudnia 2006 No to teraz hardcorowa zagadka ode mnie.Jest 3 gości każdy znich ma 1 chorobe weneryczną z tym że każdy inną np: kolejno choroby A, B i C. Chcą skożystać z usług prostytutki (ona ma każdą chorobe tj.A, B i C), ale mają tylko 2 prezerwatywy. I pytanie w jaki sposób mogą wszyscy trzej skożystać z usług prostytutki, tak aby nie zarazić się nową chorobą (w gre wchodzi tylko zwykły stosunek płciowy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XM555 0 Napisano 8 Grudnia 2006 Jest jego matką!!! Brawo, poprawna odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROLO 0 Napisano 8 Grudnia 2006 Mam dwa piwa otorte jedno. będę pił z zamknietego a z otwartego będzie ubywać. możecie pisać za dobrą odpowieć stwiam skrzynkę. g16@gazeta.pl603 850 903 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROLO 0 Napisano 8 Grudnia 2006 Mam dwa piwa otwarte jedno. będę pił z zamknietego a z otwartego będzie ubywać. możecie pisać za dobrą odpowieć stwiam skrzynkę. g16@gazeta.pl603 850 903 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
309LS 0 Napisano 9 Grudnia 2006 puszcza bąki tudzież bombki Do: sybikds1 Rozwiązanie jest prostePierwszy gość z chorobą A nakłada dwie prezerwatywy(jedno na drugą) , następny gość z chorobą B bierze od niego prezerwatywę tą z góry, a trzeci gość z chorobą C bierze prezerwatywę od gościa z chorobą A(bo jedna mu jeszcze została) i odwraca ją na drugą stronę i w ten sposób każdy z gości mógł skorzystać z usług prostytutki mając tylko 2 prezerwatywy na trzy osoby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 10 Grudnia 2006 MAMY 8 MONET 1 Z NICH JEST FAŁSZYWA I JEST CIĘŻSZA OD POZOSTAŁYCHJAK ZA POMOCĄ 2 WAZEN NA ZWYKŁEJ WADZE SZALKOWEJ MOZNA JA ODNALEZC PS. KTO TO ROZWIAZE ZALICZY SIE DO BYSTRYCH ROLNIKÓW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
309LS 0 Napisano 10 Grudnia 2006 A oto rozwiązanie:Za pierwszym ważeniem wrzucamy na wagę 6 monet po 3 na każdą stronę wagi i jeśli waga wykaże równość to fałszywa moneta znajduje się z pośród tych dwóch które zostały nie zważone wrzucamy je na wagę i mamy fałszywą monetę ta która jest cięższa. Albo drugi przypadek jeśli ważymy 6 monet po trzy na każdej stronie wagi i waga wskaże nierówność to bierzemy te 3 monety które były cięższe i 2 z pośród tych 3 ważymy po jednej monecie na każdą stronę wagi jeśli waga wskaże równość to niezrażona moneta jest fałszywa, albo jak waga wskaże że któraś moneta jest cięższa to będzie fałszywą monetą. O to chodziło chyba wyraziłem się dość zrozumiale.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sybikds1 0 Napisano 10 Grudnia 2006 309 LS gratuluje!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
309LS 0 Napisano 11 Grudnia 2006 sybikds1 Dzięki Ale to nie było zbyt trudne. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cortez 0 Napisano 11 Grudnia 2006 Mam dwa piwa otwarte jedno. będę pił z zamknietego a z otwartego będzie ubywać. możecie pisać za dobrą odpowieć stwiam skrzynkę. g16@gazeta.pl603 850 903 No to szykuj ta skrzynke Otwarte bierzesz do góry nogami i nalewasz z tego otwartego w denko tego odwróconego To kiedy i jak odbiór tej skrzynki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XM555 0 Napisano 13 Grudnia 2006 Matka jest o 21 lat starsza od swojego dziecka. Za 6 lat Dziecko będzie 5 razy młodsze od matki Pytanie: Gdzie jest ojciec? To zadanie jest do rozwiązania i nie jest tak trudne, na jakie wygląda, można je rozwiązać matematycznie. "Gdzie jest ojciec" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joltoje 0 Napisano 13 Grudnia 2006 Ojciec jest w matce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XM555 0 Napisano 14 Grudnia 2006 Rozwiązanie MATEMATYCZNE: Dziecko ma dzisiaj X lat, a jego matka Y lat. Wiemy, że matka jest 21 lat starsza od dziecka. W następstwie: X + 21 = Y Wiemy również, że za 6 lat dziecko będzie 5 razy młodsze od matki. Możemy zatem napisać następujące równanie: 5 (X + 6) = Y + 6 Zastąpimy Y przez X i rozpoczynamy rozwiązywać: 5 (X + 6) = X + 21 + 6 5X + 30 = X + 27 5X - X = 27 - 30 4X = -3 X = -3/4 Dziecko ma dzisiaj -3/4 roku, co jest równe -9 miesięcy... Rozumując matematycznie, można przez to dowieźć, że matka jest w tym własnie pod ojcem !!! A tobie joltoje gratuluje, częściowego rozwiązanai, ale poprawnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michass 0 Napisano 8 Stycznia 2011 Ojcem Chrzestym . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 9 Stycznia 2011 Cegła wazy 1kg i pół cegły. ile waży cegła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dagmarka 0 Napisano 9 Stycznia 2011 Pół cegły + pół cegły = pół cegły + kilogram Po uproszczeniu pół cegły = kilogram Więc cegła waży 2 kilogramy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 11 Stycznia 2011 Brawo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ormo 0 Napisano 11 Stycznia 2011 A co to za zagadka dwie kulki i armatka?:) To dla dziewczyn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dagmarka 0 Napisano 11 Stycznia 2011 klejnoty oczywiście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gringo 0 Napisano 12 Stycznia 2011 jakich kamieni w rzece jest najwięcej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ormo 0 Napisano 12 Stycznia 2011 Najwięcej tych mokrych A jaki jest wzór chemiczny wody święconej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alina5678 0 Napisano 19 Stycznia 2011 H2O+ZCHN A najmocniejsze wino? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach