Skocz do zawartości
Gość dumny

Ciągniki Deutz-Fahr - tylko tu

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zapytać ile spala w czasie 1mtg Deutz Fahr Agroplus 75 z silnikiem 4T i Agroplus 85 z silnikiem 4 TI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie mam kombajn deutz fahr 1202 z 115 konnym silnikiem mam problem paliwo dostaje się do oleju w misce olejowej .czy miał ktos taki problem i jak sobie z tym radzł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam interesuje mnie deutz agrostar i agrotron, 120-160 koni od roku 1993 w górę. Prosze o wypowiedzi użytkowników co myślą o takich maszynach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam interesuje mnie deutz agrostar i agrotron, 120-160 koni od roku 1993 w górę. Prosze o wypowiedzi użytkowników co myślą o takich maszynach.

agrotron 130 super maszynka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam chciałbym się dowiedzieć czegoś o tych ciągnikach:

-AGROTRON 120, 6.30, 6.45

-AGROSTAR 6.61, 6.71

w szczególności interesuje mnie agrostrar. Prosze o odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
panowie mam kombajn deutz fahr 1202 z 115 konnym silnikiem mam problem paliwo dostaje się do oleju w misce olejowej .czy miał ktos taki problem i jak sobie z tym radzł?

Sprawdź wtryskiwacze czy działają prawidłowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pompa wporzątku wtryskiwacze też

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj oraem deutzem agrostarem 6.81 z plugiem dowdeswel wywrotek 6skib 16 cali z przedpluzkiem pól zawieszany jezdzilem 7-11 km/h 1,2,3 biegi szosowe okoo1400 obrotów

wydajność 1.5 ha/h jestem bardzo zadowolony polecam ten sprzęt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pompa wporzątku wtryskiwacze też

moze pompka paliwa ci przecieka.jak masz napedzana od walka rozrzadu to na 100% pompka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Deutz agrostar 6.81 ma skrzynie pół automatyczna??? Słyszałem włąśnie ze one się psują.... I chcem znaleźć w normalnej skrzyni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WITAM MAM CIĄGNIK DEUTZ-FAHR AGROSTAR 6.31 ROK 92.

OD NIEDAWNA Z ODMY ZACZĄ KAPAĆ W WIĘKSZYCH ILOŚCIACH OLEJ, TAK OGULNIE CIĄGNIK PALI NA DOTYK NIE PUSZCZA ANI DYMKA PRZY OBCIĄŻENIU I WCZEŚNIEJ NIE BRAŁ ANI GRAMA OLEJU. CO MOŻE BYĆ POWODEM WYCIEKU OLEJU??? PROSZE O POMOC. MÓJ E-MAIL albert2@interia.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam zamiar kupić Agrotrona K100 i zastanawiam siew czy nie wziąć K120 lub K110. Może ktoś ma jakiś z nich coś mi doradzi, nie wiem czy lepiej K110 czy K120. Czy K 120 będzie mocniejszy od K 110 w polu bo zawsze to 4 cyl wiec mniej paliwa niż K110. Proszę o opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam. Mam zamiar kupić Agrotrona K100 i zastanawiam siew czy nie wziąć K120 lub K110. Może ktoś ma jakiś z nich coś mi doradzi, nie wiem czy lepiej K110 czy K120. Czy K 120 będzie mocniejszy od K 110 w polu bo zawsze to 4 cyl wiec mniej paliwa niż K110. Proszę o opinie.

witam moge ci poradzic zebys zajzal na www.agrofoto.pl tam jest dosyc duzo napisane o tym ciagniku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
WITAM MAM CIĄGNIK DEUTZ-FAHR AGROSTAR 6.31 ROK 92.

OD NIEDAWNA Z ODMY ZACZĄ KAPAĆ W WIĘKSZYCH ILOŚCIACH OLEJ, TAK OGULNIE CIĄGNIK PALI NA DOTYK NIE PUSZCZA ANI DYMKA PRZY OBCIĄŻENIU I WCZEŚNIEJ NIE BRAŁ ANI GRAMA OLEJU. CO MOŻE BYĆ POWODEM WYCIEKU OLEJU??? PROSZE O POMOC. MÓJ E-MAIL albert2@interia.eu

Zdążyłeś przeczytać, co ci napisałem w temacie który założyłeś bezprawnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdążyłeś przeczytać, co ci napisałem w temacie który założyłeś bezprawnie?

witam. zdąrzyłem będe prubował dzięki za podpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ! Zostałem właśnie szczęśliwym (na razie) właścicielem

DF Agroxtra 6.17 z 94 roku. 6 cylindrów, 115 koni bez turbiny, chłodzony powietrzem.

Może ktoś ma doświadczenia z takim traktorem i chciałby mnie trochę oświecić.

Poszukuję też katalogu i instrukcji do niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wszyscy użytkownicy DF poumierali ?

A może jestem jedynym w Polsce, samotnym właścicielem DF Agroxtra 6.17 ?

Słyszałem (myślę, że to plotka) że czterocylindrowe silniki chłodzone powietrzem są OK, a w pięciocylindrowych zdarza się słabsze chłodzenie ostatniego cylindra i jego szybsze zużycie. Co w takim razie z moim sześciocylindrowym ? Może ma wydajniejszą dmuchawę ?

Może ktoś wie jakiej średnicy kule mają być do ramion podnośnika - kupiłem

56 mm, ale są troszkę za małe -więc 57 czy 58 mm ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam same lamborgini 150KM (sześciocylindrowy) i chłodzony powietrzem. Nie mam do niego żadnych zastrzeżeń, chłodzenie jest bardzo dobre. Jeszcze nigdy mi temperatura nie podskoczyła zbyt wysoko.Jak są radiatory utrzymywane w czystości to nie ma prawa się zagrzać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedzi

Może ktoś wie gdzie zdobyć instrukcje obsługi do Agroxtra 6.17 w wersji papierowej lub na CD.

Chyba nie były sprzedawane w Polsce, więc instrukcja po polsku może być nieosiągalna, ale może chociaż po niemiecku lub angielsku ? Przydałby się też katalog części zamiennych.

Doradźcie też co zrobić z olejem do hydrauliki - jeśli mało i nie jestem pewien jaki jest - wymienić cały czy dolać olej hydrauliczny ? A co z resztkami oleju w siłownikach przyczep ? Do tej pory używałem U 914 a tam jest hipol ze skrzyni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w swoim agrostarze wymienilem olej na nowy. Użuwam go tylko przy orce i uprawie wiec zaczepilem najpierw te maszyny i wymieszalem olej aby nie byl czysty hipol (bo wczesniej pracowalem z tymi maszynami ciagnikiem co mial w skrzyni tez hipol) i wyminilem na nowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi