matiizz 0 Napisano 13 Stycznia 2008 jaki polecacie ciągnik 80-90 KM za ok. 40000 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
globus0007 0 Napisano 13 Stycznia 2008 INTERNATIONAL 1056XL fajna maszynka za te pieniądze i 100km. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matiizz 0 Napisano 22 Stycznia 2008 Jaki polecacie ciągnik 80-90 KM za ok. 40000 zł, bo ja myśle nad Massey Ferguson 3070 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SZAKAL 0 Napisano 23 Stycznia 2008 słyszałem właśnie z tego forum że MF z serii 30XX są bardzo awaryjne więc lepiej się zastanowić. Ogolnie wydaje mi się jak kupno używanego starszego ciągnika to bez żadnych bajerów które w najbliższym czasie moga się psuć i jest to bardzo denerwujące A w przedziale mocy 80-90 KM można sobie coś wybrać z Ursusa Zetora a jeżli chcesz coś zachodniego to osobiście wolałbym jakiegoś starszego John Deera lub Fendta bo MF to taki zachodni "pronar" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matiizz 0 Napisano 3 Lutego 2008 a co myślicie o RENAULT 95.14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matixex t-25a 0 Napisano 26 Lutego 2008 Najlepszy jest władimirec t-25a rosyjska technologia niezawodny traktor oczywiscie do lekkich prac polowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 26 Lutego 2008 Najlepszy jest władimirec t-25a rosyjska technologia niezawodny traktor oczywiscie do lekkich prac polowych przepędzanie wron z pola Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matixex t-25a 0 Napisano 29 Lutego 2008 Najlepszy jest władimirec t-25a rosyjska technologia niezawodny traktor oczywiscie do lekkich prac polowych przepędzanie wron z pola może ty przepędzasz wrony z pola tym traktorem:wink: ale ja na 13 ha mam tylko władimirca i nie moge o nim powiedziec złego słowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mozaden 0 Napisano 29 Lutego 2008 ja na 17ha tez mam wladimirca i swietnie se daje rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 29 Lutego 2008 ja na 17ha tez mam wladimirca i swietnie se daje rade Taaaa ........... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podlaski_nowator 0 Napisano 29 Lutego 2008 bo to jeszcze zależy co sie na tych hektarach robi i czy się wogole robi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 29 Lutego 2008 bo to jeszcze zależy co sie na tych hektarach robi i czy się wogole robi Ja 10 h obrabiam ciapkiem ....... i on wcale tego nie czuje ........ gorzej ze mną ............ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matixex t-25a 0 Napisano 1 Marca 2008 ja władimircem wykonuje wszystkie prace polowe tzn. orka wożenie gnoju sianie itd. tylko nie kosze łąki bo do kosiarki moj egzemplarz jest za słaby no i nie pracuje przy prasie bo nawet takiego sprzętu nie posiadam hehe ale oprócz tego to wszystko nim robie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek44 0 Napisano 1 Marca 2008 uparliście sie na te mtz-ty i belerusy zetory itp ja dla odmiany wziołem NH TD 80 D bo u mnie takiego nie było Niezły ciągniczek, tylko zapomniałeś napisać, że kosztuje 115kpl z pneumatyką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suchodolak 0 Napisano 2 Marca 2008 Ja miałem kupić pronara 150 i teraz cieszę się ze go nie kupiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ursus 360 0 Napisano 2 Marca 2008 ja na 45 ha mam mf (100km) 2005rmf 255john derre 4020 1970rursus 325 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podlaski_nowator 0 Napisano 2 Marca 2008 zaś ja na 30 + 10 dzierżaw: przy produkcji mlekaSAME EXPLORER 95(2005r) -95KM z turem do wożenia bel, kukurydzy i do pługa Unii na resorach 4Zetor 5320(1998) -64KM do prasy belujacej i kosiarki głownieURSUS 912(1987)- ok 80KM -głownie zgrabiarka karuzelowa 7m, brony kultywator, wał itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podlaski_nowator 0 Napisano 2 Marca 2008 JAk osobiście oglądałem pronary z nowej serii te czerowone z okrągłymi światłami to mi sie wydawy całkiem przyzwoite ciągniki, ma ktos informacje jak sie sprawują? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tobiasz 0 Napisano 3 Marca 2008 Witam mam zamiar kupić ciągniczek gdzieś ok 60 km z turem zamiast c-360 no i zastanawiam sie nad lampo 55w a agroplus67 osobiście wolałbym df ale ta jego cena natomiast lampo przyzwoicie wygląda i rozsądna cena no i jak lampa miałbym kupić to bym go wziął z turem sipmy co o tym myślicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podlaski_nowator 0 Napisano 3 Marca 2008 jak myslisz o deutz-fahr to poszukaj lepiej coś z SAME albo lamborgini (lampo)- bo to to samo a taniej. tak wogole to SAME przejeło DEUTZ FAHR i nie odwrotnie a wszyscy tak deutz-a wywyzszaja a to ta sama bajka. jA osobiscie mam SAME EXPLORER 95KM z 2005 i jestem w pełni zadowolony- spalanie niskie a uciag potezny jak na 95KM.- i zero awarii, niby zrobiłem nim tylko 1000mtg ale zawsze jakies doswiadczenie mam. I tak samo znam opinie o mniejszych - Rolerach-(odpowiednik LAMPO) i nikt nie narzeka wrecz chwalą a u mnie tego jest troche bo w okolicy mam taki punkt sprzedazy własnie tylko SAME i pronarów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzych22 0 Napisano 3 Marca 2008 Witam mam zamiar kupić ciągniczek gdzieś ok 60 km z turem zamiast c-360 no i zastanawiam sie nad lampo 55w a agroplus67 osobiście wolałbym df ale ta jego cena natomiast lampo przyzwoicie wygląda i rozsądna cena no i jak lampa miałbym kupić to bym go wziął z turem sipmy co o tym myślicieJeśli zastanawiasz sie nad Lampo to dołóż i weź w70 bo przy 55 będziesz odczuwał brak mocy ponieważ one mają bardzo dobrą przyczepność. Ja mam od niedawna rollera w70 , bardzo zgrabny traktorek zamiast sześdziesiątki na nieduży areał albo pomocniczy.Do tura według mnie niebardzo się nadaje ze względu na dach kabiny, kiepska widoczność do gury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawekud 0 Napisano 12 Marca 2008 w którym roku zaczęto a w którym skończono produkować same explorer 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 15 Marca 2008 jaki ciągnik polecacie n agospodarstwo 30ha jako pomocniczy teraz posiadam ursusa 360 3p, ale chciałbym go wymienić na nowego z napędem 4x4 moc do 60koni i najlepiej oszczedny jak 360 3p, bedzie chodził (tzn jeździł) z rozsiewaczem nawozów, siewnikiem 3m, sadzarka 2 rzedową, opryskiwaczem, cyklopem i z kombajnem ziemniaczanym anna. co polecacie oczywiście w rozsądnej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario98 0 Napisano 15 Marca 2008 Jak za rozsądną cenę to może pomyśl nad New Hollandem albo Zetorem Proximą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario98 0 Napisano 15 Marca 2008 Jak za rozsądną cenę to może pomyśl nad New Hollandem albo Zetorem Proximą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach