Skocz do zawartości
Gifteo

Doradztwo w sprawie pozyskiwania funduszy unijnych

Rekomendowane odpowiedzi

Nasza firma specjalizuje się w pełnej obsłudze prawnej i ekonomicznej sektora rolniczego i przetwórczego w zakresie pozyskiwania funduszy z Unii Europejskiej.

Dzięki naszej pomocy przedsiębiorcy oraz rolnicy otrzymali w 2006 roku prawie 18 milionów złotych bezzwrotnej pomocy ze środków unijnych, zarówno na zakup wszelkiego rodzaju maszyn i urządzeń jak również żywego inwentarza oraz refundację kosztów inwestycji budowlanych w zakładach produkcyjnych i gospodarstwach rolnych. W roku bieżącym beneficjenci podpisali już ,dzięki naszej pomocy, kolejnych 688 umów na dofinansowanie różnych projektów. (stan 15 listopada 2006).

Nasze doświadczenie i profesjonalizm w doradztwie prawnym i finansowym oraz wykwalifikowana kadra pracownicza pozwalają na stwierdzenie, że nie zdarzyło się nam jeszcze, aby wniosek przygotowany przez nas został odrzucony - mamy więc 100% skuteczności w pozyskiwaniu unijnych funduszy.

Co jest bardzo istotne, nie obciążamy Państwa prawie żadnymi kosztami, nasze wynagrodzenie jest refundowane również ze środków unijnych, a przysługuje nam dopiero wtedy, gdy macie Państwo zagwarantowane środki z odpowiedniego programu pomocowego. Zapewniamy całkowite, rzetelne i profesjonalne przygotowanie wniosku, od uzyskania wszelkich niezbędnych zaświadczeń i pozwoleń, poprzez całą dokumentację projektową i ekonomiczną przedsięwzięcia aż do podpisania umowy na dofinansowanie.

Gwarantujemy Państwu indywidualną opiekę doradcy ds. funduszy unijnych, który na bieżąco będzie informować o postępach w pozyskiwaniu dotacji. A Państwo czekają już tylko na wpływ środków na rachunek bankowy.

Zatem prosimy nie zwlekać, już teraz, z pewnością, znajdziemy dla Państwa odpowiedni program na dofinansowanie wszelkich Waszych potrzeb i kompleksowo obsłużymy cały proces pozyskania funduszy w roku 2007. Warto przygotować kompletny wniosek w tym roku, aby mieć gwarancję otrzymania środków w roku przyszłym. Prosimy pamiętać, że większość programów pomocowych jest realizowana w kolejności zgłoszeń. Oczekujemy na Państwa telefon.

Grzegorz Urbaniak

509 527 967

grzegorzurbaniak@tlen.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam bardzo a jakie wnioski chcecie już teraz wypełniać jeśli nie działa żaden program nie ma jeszcze akredytacji, rozporządzeń i wniosków na nowe programy 2007-2013 ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że autor tematu nie ma w tej chwili zbyt dużo zajęć, jak chyba większość doradców od spraw pozyskiwania funduszy unijnych i próbuje pomóc swoim klientom.

Jak sam wiesz we wnioskach jest masa " rzeczy" np bonitacja gleby...

Jeśli klient ma 80 działek, to ile czasu musisz spędzić na liczeniu?

A czy aby ma wypisy z Rejestru gruntrów? Itd.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotychczas było tak, że nasze koszta także były refundowane z UE

Nie zostało to jeszcze dokładnie określone w nowy PROW 2007-2013

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dotychczas było tak, że nasze koszta także były refundowane z UE

Nie zostało to jeszcze dokładnie określone w nowy PROW 2007-2013

...jak słyszę słowo KOSZTA u osoby, która miałaby mi doradzać to....

to ja dziękuję bardzo, wolę sama te KOSZTY ponosić;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo fajnie dziala kontakt z ta firma:)

napisalem do nich +/- tydzien temu.... i ... nikt mi nie odpowiedzial

hehe ciekawe co teraz napisze autor tematu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja napisałem w sobotę wieczorem, a w poniedziałek już dzwonili, więc kontakt jest wg mnie dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bardzo fajnie dziala kontakt z ta firma:)

napisalem do nich +/- tydzien temu.... i ... nikt mi nie odpowiedzial

hehe ciekawe co teraz napisze autor tematu...

Na jaki mail Pan wysyłał info ?

Proponuje psiać bezpośrednio do mnie g.urbaniak@dhs.type.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mamy pytanie co sądzicie o takich firmach co uzupełniaja wnioski wzamian za zakup w tej firme maszyn??? macie jakies doświadczenia z takimi ludzmi, czy dobrze to robia??? Prosze o podzielenie sie swoimi uwagami!!!

Mamy zamiar kupć ciagnik rolniczy (65-75 KM) w ramach SPO. I poszukujemy gdzies jakieś pomocy w uzupełnieniu takiego wniosku. A w naszej gminie w ODR nikt takiego wniosku nie składał wiec tam nam nie pomoga uzupełnić takiego wniosku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem wszyscy szanujący się dealerzy pomagają wypełniać wnioski-

(jednak gdy w gosp jest produkcja zwierzęca niechętnie je wypełniają)

co ciekawe te wnioski często szybciej przechodzą niż wnioski wypełniane w odr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ODR powinien umieć wypełnić taki wniosek, w końcu od tego są żeby doradzać, a skoro nie umią wypełnić wniosku z PROWU a nie SPO którego juz nie ma , to ODR do likwidacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem w tym ze w naszym rejonie ODR jeszce nikomu nie uzupełniał takiego wniosku od kiedy jesteśmy w UE (nikt poprostu nie składał wiec raczej nie maja doświadczenia w uzupełnianiu i w formalnościach jakie nalezy spełnic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Aga i Tom: Kurcze blade gdzie wy mieszkacie?? To niemożliwe żeby ODR powiedział że nie wypełni wniosku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko 1 raz korzystałem z usług ODR-u i życzył bym sobie żeby to było ostatni raz.To co mnie tam spotkało to ogólny brak wiedzy,chamstwo,kolesiostwo,prywata-za państwowe pieniądze.Do likwidacji te bandę nierobów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak należy pamiętać że są jeszcze porządni pracownicy ODR.

Z mojego doświadczenia mogę wam powiedzieć że po pierwszym kontakcie z pracownikiem ODR byłem całkowicie załamany. Wypełniał mi wniosek na dopłaty obszarowe i na premie dla młodego rolnika.

Jeden jak i drugi kompletnie spartolone.Wniosek o premie do całkowitej poprawy.

No i wtedy skierowałem się do innego pracownika. Kompletnie inne podejście i rozeznanie w temacie. Wniosek na młodego rolnika poprawiony bezbłędnie.

Tak samo z wnioskiem o dofinansowanie inwestycji.

Czasami są jeszcze solidni pracownicy ODR-ów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem podobny przypadek, pojechałem kiedyś do doradcy rolnego, a ten wiedział tyle co ja albo i mniej, ale następnego dnia byłem u innego i bez porówniania, nawijał na każdy temat, wiedział wszystko co chciałem, znam jeszcze jednego solidnego doradce"panią doradce"więc trzeba poszukać sobie odpowiedniego i koniec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w każdym zawodzie są świetni fachowcy, przeciętni i partacze. W ODR jest jeszcze kupa fachowców z poprzedniej epoki którzy chca doczekać do emerytury. A wszyscy narzekają na marne płace. Może to się teraz zmieni, bo słyszałem że teraz za głupi wniosek o dopłaty obszarowe ludzie z ODR bedą mogli brać ustawowo 50zł!!! jak widać idzie ku lepszemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firma Euro Invest specjalizuje się w pozyskiwaniu środków unijnych na obszarach rolniczych (województwo łódzkie i ościenne). Oferujemy pomoc w uzyskaniu pieniędzy na modernizację gospodarstw rolnych, rozbudowę bazy przetwórczej. Kompleksowo obsługujemy wnioski - od pomysłu do wypłaty dotacji i rozliczenia. Dojeżdżamy do klientów! Zapraszamy do współpracy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi