szopen72 0 Napisano 6 Kwietnia 2008 Zdaje mi się że td mają zwolnice, to jest ciągnik z przed 10 lat po liftingu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szczepan84 0 Napisano 6 Kwietnia 2008 to akurat prawda ale mam zetora 25letniego i niemam zabardzo zastrzerzen do zwolnic napewno to minus ale za to kase Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 6 Kwietnia 2008 Nie wiem jak jest z ich trwałością i z innymi podzespołami bo użytkuje NH z nowszej serii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barycz 0 Napisano 7 Kwietnia 2008 Posiadam TM190 i dzisiaj podczas siewu zaczalem slyszec jakies stukanie w silnikutak jakby klepal zawor....przydarzylo to sie moze komus? bo chce sprawdzic luzy zaworow i nie wiem czy warto... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik1989 0 Napisano 7 Kwietnia 2008 Posiadam TM190 i dzisiaj podczas siewu zaczalem slyszec jakies stukanie w silnikutak jakby klepal zawor....przydarzylo to sie moze komus? bo chce sprawdzic luzy zaworow i nie wiem czy warto...Moim skromnym zdaniem, napewno warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GDYNIA JASIU 0 Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam podobno ten model NH sie sypie i ma przeniesienie napedu rodem z URSUSA to prawda jak mozecie to prosze wiecej na ten temat z Góry wam dziekuje http://www.kupsprzedaj.pl/maszyny/rolnicze/traktory_ciagniki/showAdvert1332009.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Knys892 0 Napisano 17 Kwietnia 2008 co wybrac case jx1100u czy same explorer3 100 co lepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem 0 Napisano 17 Kwietnia 2008 @barycz z tego co się orientuje modele TM 175 i 190 miały problemy z pompami paliwowymi czesto zdażało się że odrywały się od bloku silnika (wada fabryczna) niestety nie jedyna podobno to jedne z najbardziej awaryjnych modeli więc jak masz znajomego serwisanta NH to lepiej z nim pogadaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barycz 0 Napisano 5 Maja 2008 przem to prawda z tą pompą bo już mi się naderwałaale akurat był na polu serwis bo uruchamiali mi nowy siewnik Vaderstat i muszę przyznać, że gdyby nie oni to bym miał trochę kłopotu a oni to bardzo sprawnie naprawili...Właściwie to jak na trzy-letni traktor to chyba nie powinienem mieć z nim takich kłopotów ale doczekałem się T7060 w zeszłym tygodniu, może będzie lepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 5 Czerwca 2008 ja też mam NH, co do jakości podzespołów to nie mogę być zadowolony , po 400 motogodzinach siadła mi pompa, światła nawalają co kilka godzin, reszta na razie jakoś się kupy trzyma, jest to tdd95 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart123i 0 Napisano 19 Czerwca 2008 ja mam TD 80 mi tesz siadła pompa oleju ale to przez niski stan oleju i zanieczyszczenia i siłownik od ustawiania kierownicy z resztą jest ok wszystko działa mam 500 mth nie mam powodów do narzekania tylko ze duzo pali przy małym obciązeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kierowcabombowca 0 Napisano 1 Lipca 2008 Czy ktoś z państwa posiada Ford New Holland 7740? Jeślim tak to będę bardzo wdzięczny za wszystkie porady dotyczące tej marki i modelu z góry wielkie dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 18 Lipca 2008 tutaj na forum jest dział z instrukcjami obsługi i katalogami, może je przejrzyj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy 0 Napisano 19 Lipca 2008 Witam, chcę wymienić olej w skrzyni w L75 ,co polecacie . Polski Hipol 6 odpada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 20 Lipca 2008 Nawet nie próbuj Hipolu 6! ani 15F. Są za gęste, możesz dać Agrol U. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kierowcabombowca 0 Napisano 20 Lipca 2008 jakiego oleju dolać do skrzyni w 7740 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kierowcabombowca 0 Napisano 20 Lipca 2008 i do czego służy przełącznik znajdujący się przy dzwigni wyboru biegu w 7740 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 21 Lipca 2008 i do czego służy przełącznik znajdujący się przy dzwigni wyboru biegu w 7740 Jeżeli chodzi ci o dźwignię zmiany kierunki jazdy (przód tył) to ten przełącznik jest po to żeby nie naciskać sprzegła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 22 Lipca 2008 jakiego oleju używacie w swoich maszynach new holland do silnika?? ja narazie leje firmową ambre ale zastanawiam się czy nie przejść na turdusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stasiek-84 0 Napisano 23 Lipca 2008 my już przeszliśmy na turdusa, przynajmniej kombajn ciągnik miał dopiero niedawno przegląd po 100 motogodzinach to jeszcze pochodzi na formowym oleju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 24 Lipca 2008 Nawet na gwarancji można lać Turdus. Jest lepszy od Ambry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kierowcabombowca 0 Napisano 24 Lipca 2008 chodzi mi o ten przelącznil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 6 Sierpnia 2008 a czy ktoś próbował mieszać ambre hydrauliczno-przekładniową z agrolem u, kiedyś słyszałem że oleje się tolerują i nie pienią, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek21 0 Napisano 8 Sierpnia 2008 koledzy potrzebuje info na temat new holland ts 115,interesuje mnie ile ten ciągniczek spala w czesie orki i podczas normalnej jazdy bez obciążenia...? z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 8 Sierpnia 2008 koledzy potrzebuje info na temat new holland ts 115,interesuje mnie ile ten ciągniczek spala w czesie orki i podczas normalnej jazdy bez obciążenia...? z góry dziękuje Mam taki ciagniczek wczesniej troszeczke nim oralem i co do spalania to cos ok. 15 litr na h W deszczowni spali niewiele wiecej od Fergusona to znaczy na dwanaście godz pracy jakies 20 litrow różnicy ogólnie to super ciagniczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach