marb80 0 Napisano 28 Kwietnia 2011 Co może dolegać New hollandowi T5040 zapala ale nie chce wejść silnik na obroty wogole nie reaguje na gaz, ma troche podwyższone obroty tak ok 1000 a normalnie miał ok 800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gover 0 Napisano 29 Kwietnia 2011 Po mojemu to sprawdź czy nie śsie powietrza z paliwem. Czy wszystko szczelne i drożne (szczególnie od smoka do pompy). Koniecznie obejrzyj przewody/zaciski a najlepiej to je wymień na porządne (przewody),bo tamte oryginalne, o ile paimętam, to cholernie sztywne są. Zerknij też czy pompa paliwowa się nie przestawiła w jakieś skrajne położenie w otworach fasolkowych względem oryginalnego ustawienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 29 Kwietnia 2011 nie pamiętam dokładnie jak to jest w t5000 ale sprawdź linkę od gazu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfl 0 Napisano 3 Maja 2011 Witam mam nh 8340 i wlasnie przestal krecic mi walek wom na wolnych obrotach kreci ale jak uruchamiam podnosnik to staje . moze ktos z was wie co moze byc przyczyna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 11 Września 2011 Witam.Może ktoś potrzebuje.Natrafiłem na instrukcję w jęz.pl."Podręcznik traktorzysty Ciągniki Ford 5640, 6640, 7740 i 7840" New Holland, 1994 http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Books/PodrecznikTraktorzysty.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sendar 0 Napisano 30 Września 2011 szukając maszyny do kupienia lub sprzedania proponuję zajrzeć na portal http://targ.rolniczy24.pl jest tam mnóstwo ofert. Dodanie ogłoszenia jest darmowe. Maszyny rolnicze, zwierzęta, ciągniki rolnicze, kombajny oraz wiele innych ogłoszeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antoni2008 0 Napisano 1 Stycznia 2012 Katalogi części zamiennych do ciągników marki; New Holland FordFiatFiatagri Katalogi są dostępne w języku polskim i angielskim !Dostępne w formie książkowej lub elektronicznej na CD.Zawierają schematy oraz numery katalogowe części.Informacje@-mail; katalogi_maszyn@interia.plTel ; 698145380GG 37462277 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leszczaczek 0 Napisano 3 Lutego 2012 Oświetlenie i Ledowe lampy robocze i reflektory lampy zespolone , akcesoria stacyjki do Ciągników zachodnich i Maszyn rolniczych .Katalogi częsci . Przystępne ceny . tel 692 956 136 www.agroteile .pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antoni2008 0 Napisano 18 Lutego 2012 Katalogi części zamiennych do ciągników marki New HollandFiatFordFiatagri Katalogi są dostępne w języku angielskim lub polskim !Dostępne w formie książkowej lub elektronicznej na CD.Zawierają schematy, numery katalogowe oraz opisy części. Informacje@-mail; katalogi_maszyn@interia.plTel ; 698145380GG 37462277 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 25 Marca 2012 czy ktoś miał problem z przednim mostem NH TDD ?? u mnie w czasie pełnego skrętu z włączonym przodem dziwnie coś skrzypi, boję się że może to być ta niby automatyczna blokada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patryk96666 0 Napisano 18 Kwietnia 2012 ROLMAX Świdnik504 215 670Patryk Kaweckiciągniki New Holland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sendar 0 Napisano 15 Czerwca 2012 cześć, Ostatnio przeglądając internet trafiłem na fajny serwis z darmowymi ogłoszeniami rolniczymi. Więc jak chcecie sprzedać lub kupić jakąś maszynę rolniczą to polecam: http://targ.rolniczy24.pl ogłoszenia rolnicze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sendar 0 Napisano 21 Listopada 2012 Polecam serwis z bezpłatnymi ogłoszeniami rolniczymi. http://targ.rolniczy24.pl Naprawdę dużo aktualnych ogłoszeń rolniczych z całej polski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blanka 0 Napisano 12 Grudnia 2012 Jakbyście potrzebowali części to zaglądnijcie tu http://www.harvestbelts.biz, sprawdziłam i śmiało można polecic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jano1976 0 Napisano 20 Grudnia 2012 mam taki problem w TD70D po zapaleniu ciągnika nie gasnie kontrolka od ładowania dopiero po dodaniu gazu tak do 2200obr.gaśnie i jest wszystko ok wcześniej gasła normalnie.czy to normalne w tych repciach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rusin 0 Napisano 21 Grudnia 2012 może pasek wystarczy podciągnąć, a jak nie sprawdź ładowanie miernikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jano1976 0 Napisano 21 Grudnia 2012 może pasek wystarczy podciągnąć, a jak nie sprawdź ładowanie miernikiempasek jest naciągnięty i musze znaleźć jakiegoś elektryka bo miernika to ja nie posiadam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 Napisano 23 Grudnia 2012 Rozumiem, że póżniej mimio zmniejszenia obrotów kontrolka od ładowania już się nie zapala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jano1976 0 Napisano 23 Grudnia 2012 Rozumiem, że póżniej mimio zmniejszenia obrotów kontrolka od ładowania już się nie zapala?tak .zapala sie dopiero przy następnym zapaleniu ciągnikahttp://moto.allegro.pl/miernik-tester-akumulatora-alternatora-akumulator-i2862227728.html myślisz że takim czymś da sie sprawdzić ładowanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 23 Grudnia 2012 Lepszy taki lub podobny http://allegro.pl/miernik-uniwersalny-dt-9208-a-lcd-temperatura-i2861009956.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 5 Stycznia 2013 panowie ktoś z was rozbierał przedni most w TDD lub TD5000, mam problem i przydała by mi się jakaś lektura do tego ciągnika, a ceny na allegro są okrutne i po angielsku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mick017 0 Napisano 23 Stycznia 2013 Witam wszystkich uzytkownikow. Planuje zakup new hollanda z nowej serii T5 dokladnie interesuje mnie seria T5 105 Co myslicie o tym nowym new hollandzie .Bede wdzieczny za wasze opinie, a moze znajdzie sie ktos kto jest uzytkownikiem tego ciagniczka ? Z gory dzieki za pomoc:) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jano1976 0 Napisano 29 Stycznia 2013 mam takie pytanko :Jakie powinno być ładowanie alternatora na wolnych obrotach po zgaśnięciu kontrolki ładowania a jakie po dodaniu gazu tak do 2500 obr.New holland td70d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 29 Stycznia 2013 masz do mnie nie daleko , zapraszam, mam td95d i case jx60 więc jest co mierzyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jano1976 0 Napisano 29 Stycznia 2013 bo w moim na wolnych obrotach pokazuje 12.3-12.5 v po dodaniu gazu nie wiele wzrasta to chyba troszke za mało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach