mf3085 0 Napisano 29 Stycznia 2013 Powinno być 14v-14,4v niezaleznie od obrotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 29 Stycznia 2013 Możliwe że już szczotki do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 29 Stycznia 2013 NH tak mają, że jak spadną obroty to ładowanie spada a kontrolka nie zapala się. Wiem to z doświadczenia. Jak postawisz go na małych obrotach na światłach to szybko rozładujesz aku.Ale powyżej 1200 obr powinien mieć 14,4V, chociaż w jednym moim dochodził do 14,6V i aku się skończył. Elektrolit był jakby brudny, a to objaw przeładowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mick017 0 Napisano 30 Stycznia 2013 Witam wszystkich uzytkownikow. Planuje zakup new hollanda z nowej serii T5 dokladnie interesuje mnie seria T5 105 Co myslicie o tym nowym new hollandzie .Bede wdzieczny za wasze opinie, a moze znajdzie sie ktos kto jest uzytkownikiem tego ciagniczka ? Z gory dzieki za pomoc:) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jano1976 0 Napisano 8 Marca 2013 panowie mam takie pytanie : jaki olej zalać do skrzyni biegów chydrauliki w NEW HOLLAD TD70D w instrukcji pisze że musi być 10w-30 ale ta Ambra multiG jest drogi, może jakiś zamiennik?musze wymienić w całej skrzyni około 50l. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 8 Marca 2013 Ja leję do NH agrol U i nie mam problemów z hydrauliką.Za to właśnie L-85 przestał mi jeździć Wszystko niby ok ale nie jedzie, jak włączę przód to tylko on ciągnie, a wałek chodzi bez problemu. Ma ktoś pomysł co się stało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 8 Marca 2013 AGRO UTTO 10W-30 albo AGRO STOU 10W-30 to możesz dobrać olej http://www.orlenoil.pl/oleje/dobierz_olej.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 8 Marca 2013 ja ostatnio zalałem nh olejem od case czyli akcela, tańszy od ambry a podobno to to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antoni2008 0 Napisano 27 Marca 2013 Realizujemy zamówienia na części zamienne do maszyn rolniczych; Oryginały i zamienniki.Dostawy części zamiennych bezpośrednio z Niemiec !Szybkie terminy realizacjiPrzystępne cenyPomoc w wyszukiwaniu części zamiennych CaseNew HollandMcCormickMengeleJCBStrautmannFellaKuhnLemkenDeutz-FahrSameLamborghiniWelgerAmazoneSampoDubexTriolietKvernelandViconTaarupPottingerAccordRau KleineGallignaniKrone Zadzwoń lub napisz ! EPART Jakub BudzianowskiPlac Górnika 2/2062-510 KoninNIP 5992388148Tel +48 698 145 380@-mail katalogi_maszyn@interia.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfl 0 Napisano 11 Kwietnia 2013 Witam, mam problem z walkiem, gdy jest ciagnik zimny to kreci jak wsciekly a jak sie rozgrzeje to staje.Moze wiecie co moze byc przyczyna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 11 Kwietnia 2013 Jak jest załączany? W jakim NH? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfl 0 Napisano 12 Kwietnia 2013 NH 8340 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urbandaniel 0 Napisano 14 Kwietnia 2013 naprawy ciagnikow case mf deutz jd fend nhi inne tel 508061026 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mick017 0 Napisano 23 Maja 2013 Witam wszystkich uzytkownikow. Planuje zakup new hollanda z nowej serii T5 dokladnie interesuje mnie seria T5 105 Co myslicie o tym nowym new hollandzie .Bede wdzieczny za wasze opinie, a moze znajdzie sie ktos kto jest uzytkownikiem tego ciagniczka ? Z gory dzieki za pomoc:) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 23 Maja 2013 też nad nim się zastanawiam, szczególnie ze ma być ze skrzynią electro command, w rozsądnych pieniądzach, tylko trochę się boję kupować takiej nowości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mick017 0 Napisano 25 Maja 2013 heh ja juz kupilem i jak narazie sie sprawdza jak dla mnie godny polecenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 27 Maja 2013 on faktycznie ma silnik f5c?? trochę za mały jak na taki traktor, ja mam taki w 60 konnym caseponiżej 4 litrów na 100 konny ciągnik to porażka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mick017 0 Napisano 27 Maja 2013 powiem tak z taka pojemnoscia radzi sobie bez problemu z plugiem 5x 35 jest bardzo oszczedny a zarazem mocny dzeki common rail. Wczesniej mialem mf3070. T5 jest zdecydowanie bardziej dynamiczny i i oczywiscie oszczedniejszy a EHR poprostu jest duzo lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sendar 0 Napisano 5 Lipca 2013 Zapraszam na http://targ.rolniczy24.pl/ darmowy portal z ogłoszeniami rolniczymi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin014 0 Napisano 15 Lipca 2013 Witam. Posiadam t5 115 zakupiony w styczniu 2013 przepracowane 700 godzin u mnie zastąpił ursusa 5314.Pracuje z ładowaczem, prasą famarol 1.8 dd,beczkowóz 8000l. Komfort pracy ok.skrzynia 24/24 beznadzieja przydały by się 4 połówki.spalanie nie takie małe case 5130 w tych samych pracach spala mniej.jak na razie bez awaryjny.Za tą kase myśle żę warty uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzeg 0 Napisano 6 Maja 2014 W mojej okolicy New Holland to najlepiej sprzedająca się marka, szczególnie w dużych gospodarstwach (modele T7, T6), w mniejszych gospodarstwach sporo znajomych ma modele T4 i T5. Bardzo chwalą sobie niskie spalanie oraz zwrotność tych ciągników. Sprawdzałem niedawno oferte Hollanda w mniejszych mocach 65-100 KM cenową to bardzo atrakcyjne mają ceny jak na bogate wyposażenia.Sam jestem na kupnie ciągnika i póki co stawiam na NH. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzeg 0 Napisano 6 Maja 2014 mick017 jak planujesz kupić T5.105 to zobacz sobie z skrzynią Elektro Command , zdecydowanie lepsza niż ta starsza z półbiegami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pestek6 0 Napisano 10 Sierpnia 2016 Witam użytkowników NH T5.Zamierzam kupić NH T5 105 i teraz moje pytania bo we wniosku na prow wybrałem skrzynie dual command ale rozmyślam nad Electro Command.A i w nowych modelach bedzie dostępna tylko electro commnd.Jak one się sprawują,czy są jakies problemy techniczne,czy trzeba pilnować jakości oleju w skrzyni i nie mieszać z gorszymi.piszcie swoje spostrzeżenia.z góry dziękuję.A i będzie on z turem pracował,oraz do lekkich prac polowych typu:rozsiewacz,opryskiwacz,transport Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Domelek 0 Napisano 22 Grudnia 2017 Witam,Czy mógłby mi ktoś z posiadaczy New Hollanda T4.80F powiedzieć coś o tym ciągniku, jak się sprawuje, jakie jest spalanie i w ogóle co o nim myśli. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek 27 0 Napisano 7 Lutego 2018 Panowie przymierzam sie do zakupu New Holland TG 285.Posiadacie jakies info na temat tego modelu?Czy one sie psują i czy nie mają jakiś bolesci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach