luki21 0 Napisano 17 Grudnia 2007 w nowych dowodach przecież już się nie podaje nawet numeru silnika kolory chyba też nie ma dokładnie nie pamiętam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf6 0 Napisano 17 Grudnia 2007 A wied w dowodzie ja mam ale troche zle;...Pojemność silnika: 1460 (z tym jest totalny bład, ale chyba mniejsze OC płace )...)OC płacisz takie samo, ciągnik to nie samochód...Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbych-kub61 0 Napisano 18 Grudnia 2007 mam na razie wyrobiony dowód tymczasowy ale trochę danych z niego mogę podać ; B-data pierwszej rejestracji D-dane pojazdu--ciągnik rolniczy d1-DT d3-T-25A E-nr-identyfikacyjny[nr.podwozia,ramy], F2-dopuszczalna masa całkowita pojazdu [3200] G - masa własna [1780 ] P-dane silnika ;P1 pojemność [2077 ] P2-moc [18,50 kw ] P3 paliwo [ D ] S1-liczba miejsc siedzących [ 1 ] L-liczba osi [ 2 ] Q1-masa całkowita przyczepy z hamulcem [ 5500 ] jest jeszcze największy dop.nacisk osi u mnie jest [0,00] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
choman 0 Napisano 18 Grudnia 2007 cemik napisał:Myślę o zakupie tura do T-25, zastanawia mnie tylko jaką pompę mają te ciągniki i ile kilogramów są w stanie podnieść. Najbardziej zainteresowany byłbym wypowiedziami osób które posiadają ciągnik T-25 z turemTura do tego ciągnika kupiłem trzy lata temu. Na razie jest wszystko OK.Co do udżwigu to bele siana i słomy podnosi bez problemu.Obornik ładuje dobrze.Najlepiej jest zdemontować przednie obciążniki to będzie lżej kręcić kierownicą. Jak masz pytania to wal co będę wiedział to podpowiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLawe 0 Napisano 19 Grudnia 2007 Ja swojego kupiłem niedawno bo w sierpniu, pierwszym miłym zaskoczeniem było, że przy ładowaniu obornika dość lekko się kierownica kręciła, myślałem, że trzeba będzie założyć wspomaganie do tego ciągnika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danek 0 Napisano 22 Grudnia 2007 A co sądzicie o takim władku http://www.wladymirec.yoyo.pl/viewpage.php?page_id=15 tylkp ciekawe gdzie takiec cos mozna kupic i jaka jest cena - moze wiecie ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 22 Grudnia 2007 To nie jest Władek, tylko ciągnik montowany na bazie Belarusa w fabryce gdzie robią Władki, to normalny Belarus, możesz go kupić na allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danek 0 Napisano 23 Grudnia 2007 tatamarty.323a Dzieki za wyjasnienie a masz moze jakies linki do niego z jakim dokładnym opisem badz kto sprzedaje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 23 Grudnia 2007 A co sądzicie o takim władku http://www.wladymirec.yoyo.pl/viewpage.php?page_id=15 tylkp ciekawe gdzie takiec cos mozna kupic i jaka jest cena - moze wiecie ??? No ładny mi władek...80KM hehehe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cemik 0 Napisano 23 Grudnia 2007 Postanowiłem sam sobie zrobić tura do mojego Władka , kolega z pracy niedawno sobie zrobił do Fergusona wzorując się na ładowaczu od C-360.Materiał na wykonanie brał taki jaki udało mu się wykombinować więc nie zrobił dokładnej kopi tamtego tura. Ja chciałbym zrobić ładowacz o odpowiednio mocnej konstrukcji ale żeby jednocześnie nie ważył zbyt dużo.Jaką długość ramion ma orginalny tur do t-25?Jakich wymiarów jest profil z którego wykonane są ramiona?Jaki wymiar ma ceownik przymocowany pod ciągnikiem?Jaki jest siłownik? (długość wsuniętego i wysuniętego?I jeszcze jedna prośba jak by ktoś miał jakieś zdjęcia tura do t-25 to byłbym bardzo wdzięczny za przesłanie mi na cemik(małpeczka)o2.pl , bo niestety w necie jest bardzo mało zdjęć Władka z turem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 23 Grudnia 2007 Może gotowy projekt byś chciał co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cemik 0 Napisano 23 Grudnia 2007 Oczywiście że gotowy projekt byłby najlepszy, ale w zupełności zadowole się tym jak ktoś poda mi te wymiary poniżej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 23 Grudnia 2007 Z czego chcesz to robić, z ceowników z metra z GSu? Do tego jest potrzebna atestowana stal wytrzymałościowa, znam kilku gości, którzy też chcieli zaoszczędzić może z tysiąc złotych i robili sami takie wynalazki, które rozpieprzały się przy robocie, uszkadzając tez ciągnik, więc nie jestem pewien czy to dobry pomysł, zważywszy, że tur do Władka kosztuje coś ok 3700 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLawe 0 Napisano 24 Grudnia 2007 Tur do T-25 kosztuje 4600 PLN niedawno kupowałem, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 24 Grudnia 2007 Cena zależy od producenta i ewentualnego wyposażenia dodatkowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cemik 0 Napisano 24 Grudnia 2007 3700 czy też 4600 to sporo kasy, a ja jak dobrze pójdzie to wyjdzie mi za siłowniki z wężami + materiał około 1200zł a jak źle pójdzie to co najwyżej 2000zł.Mówisz że znasz kilku gości którzy robili takie wynalazki i im się to rozsypało, myślę że tu nie chodzi tak bardzo o jakość stali, a raczej o samo wykonanie.Zapewne w którymś miejscu tura wykorzystali za cienki materiał lub spaw był za słaby lub po prostu bardzo przeciążyli tura podnosząc ile wlezie.O spawy się nie martwię bo jestem spawaczem, a materiał planuje dać troszkę grubszy niż jest to orginalnie.Jedyny problem jaki mam to to że nie mam wymiarów orginalnego tura do t-25. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 30 Grudnia 2007 W nadchodzącym Nowym Roku idz do przodu krok po kroku niech cię nadmiar kasy męczy i niech fiskus cię nie dręczy. Niech rodzina żyje w kupie resztę miej głęboko w dupie. Wszystkiego dobrego w Nowym 2008 roku wszystkim szczęśliwym posiadaczom T-25 i nie tylko śle luki22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek76 0 Napisano 30 Grudnia 2007 Dzięki i wzajemnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sylipp 0 Napisano 4 Stycznia 2008 Jedyny problem jaki mam to to że nie mam wymiarów orginalnego tura do t-25.Ja w zeszłym roku dałem 4600 za pomarola (tur 1). Samo ramię i wysięgnik jest taki sam jak do C330, C360 lub MF 235 oraz siłowniki i ich mocowanie. Kwestia zrobienia uchwytu i zamocowania go na ciągniku. W razie czego mogę zrobić foty, pomierzyć i wysłać na maila. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
badi.kowal 0 Napisano 17 Stycznia 2008 Witam mam pytanko : nie wiecie gdzie można dostać oryginalne szyby do władka ? Chodzi mi dokładnie o tylną szybę i do drzwi. I jaki typ uszczelek tam przychodzi?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 0 Napisano 18 Stycznia 2008 Witam ! Mam ksiazki do T25 -katalog cześci ciągnika T25A1,T25A2,T25A3 (1978r) -opis techniczny i instrukcja eksploatacji T25A,T25A2,T25A3 jesli ktos potzrebuje, prosze pisac na maila Comp4ct@wp.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jak22 0 Napisano 22 Stycznia 2008 Szyby do oryginalnej kabiny do władka można kupić na składnicy w Makowie Mazowieckim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiekb37 0 Napisano 22 Stycznia 2008 Czy można zmienić siłownik na inny żeby była możliwość większego udźwigu oraz żeby nie lał ten siłownik? Będę wdzięczny za odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sylipp 0 Napisano 22 Stycznia 2008 Siłownik mozna zmienić, ale udźwig raczej niewiele będzie większy bo pompa nie wydoli. Prawdopodobnie pasuje ten od LTZ 55A, ale jest dłuższy. Co do przecieków seryjnego siłownika to zamiast tych dziwnych blaszek polecam założyć dobry uszczelniacz hydrauliczny. Ja tak zrobiłem 2 lata temu i do tej pory suchutko. Wymieniłem także wszystkie uszczelki i oringi. Czyściutko tak jak powinno być. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jak22 0 Napisano 23 Stycznia 2008 Udzwig siłownika zależy od jego średnicy. Większy uniesie więcej, ale wolniej z powodu określonej wydajności pompy. Musi być tylko taki sam skok tłoczyska. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach