wojtek76 0 Napisano 18 Grudnia 2009 Tak trzeba ustawić ciśnienie , we władku powinno być ok 16,5 - 17 MPa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 18 Grudnia 2009 jakiś czas temu zauważyłem ze bardzo mi dmucha z lewej strony gdzies kolo cylindrów .jak myslicie co to moze byc . z odpalenie jak nie bylo mrozu to nie bylo problemów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 18 Grudnia 2009 A co rozumisz pod pojeciem bardzo dmucha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 19 Grudnia 2009 bardzo wieje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koko 0 Napisano 19 Grudnia 2009 jakiś czas temu zauważyłem ze bardzo mi dmucha z lewej strony gdzies kolo cylindrów .jak myslicie co to moze byc . z odpalenie jak nie bylo mrozu to nie bylo problemów MASZ POPUSZCZONĄ GŁOWICE.Radze szybko to usunąć bo ją(głowice )podpalisz i będzie do wyrzucenia.musisz zdjąć głowice i wyczyścić nagar i na nowo skręcić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hdsfh12 0 Napisano 19 Grudnia 2009 Nie wystarczy przeczyścić sam nagar.Trzeba zdjąć głowice i cylinder i przy pomocy pasty do docierania zaworów powoli i dokładnie dotrzeć do siebie obydwie stykające sie powierzchnie.Zrób to jak najszybciej.W moim władku to pomogło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koko 0 Napisano 19 Grudnia 2009 zgadzam się,ja to docierałem za pomocą zapasowego cylindra i drobnego papieru ściernego.można też zapytać a sklepie z częściami czy mają uszczelki pod głowice do T-25(orginalnie ich niema) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 19 Grudnia 2009 Dzisiaj jak naladowalem akumulatory całą noc i jak zalozylem to nawet dobrze krecil i dym sie z komina wydostawal . Ale nie chciał zapalić co moze być przyczyną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek82 0 Napisano 19 Grudnia 2009 Witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem tej strony i zwracam sie z pytaniem: więc mam w posiadaniu silnik diesla 1.6 od golfa i możliwość zakupu T25 w niewielkich pieniądzach z zajechanym silnikiem(po prostu gość się chce tego pozbyć i nie ma zamiaru remontować), i czy da sie to razem połączyć lub czy jest możliwość wsadzenia innego silnika np.od mercedesa ? Prosił bym o wszystkie podpowiedzi gdyż przydał by mi sie taki mały i mocny traktorek. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 19 Grudnia 2009 Mam taki problem z podnośnikiem olej wybija mi się przez korek wlewowy ja opuszczę podnośnik co może być przyczyną gęsty olej ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 19 Grudnia 2009 Witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem tej strony i zwracam sie z pytaniem: więc mam w posiadaniu silnik diesla 1.6 od golfa i możliwość zakupu T25 w niewielkich pieniądzach z zajechanym silnikiem(po prostu gość się chce tego pozbyć i nie ma zamiaru remontować), i czy da sie to razem połączyć lub czy jest możliwość wsadzenia innego silnika np.od mercedesa ? Prosił bym o wszystkie podpowiedzi gdyż przydał by mi sie taki mały i mocny traktorek. Pozdrawiam. Witaj Kolego silnik 1,6 po pierwsze to mało bo mniejsza pojemnosc niz władkowa i do tego gorszy moment obrotowy czli tylko na gazie bedzie moc... Sa plusy bo ciagniczek bedzie szybszy... Zachodu przy tym by to zrobic co nie miara... Widze ze sie znasz bo chyba sam bys ten swap robił... Ale nie opłaca sie według mnie bo mniej czasu poswiecisz na remont oraz pieniazków tez duzo nie trzeba jesli tylko zestaw naprawczy wystarczy i szlifu wału nie robic tylko panewki wymienic... Zalety tego beda takie ze silnik bedzie zył traktorek moc bedzie miał i sprzedac taki ciagniczek bedzie łatwiej niz made in sam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 19 Grudnia 2009 Mam taki problem z podnośnikiem olej wybija mi się przez korek wlewowy ja opuszczę podnośnik co może być przyczyną gęsty olej ? Tez ale sprawdz filtr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 19 Grudnia 2009 Dzisiaj jak naladowalem akumulatory całą noc i jak zalozylem to nawet dobrze krecil i dym sie z komina wydostawal . Ale nie chciał zapalić co moze być przyczyną Kolego primo przy takich temeraturach to trzeba juz uzywac odreznika bo po to jest w kabinie... Druga sprawa jak masz juz słaby silnik to trzeba dac mu poczytac tak zwana gazete albo kopciucha kto jak woli ja wybieram to drugie... Na szczecie u mnie wystarcza tylko odpreznik i dobre akumulatorki bo mam dopiero 1500 mtg A co do tego ze dmucha czyli jak napisałes bardzo wieje to wentylator we władku wieje a nie spod głowicy bo napewno byz nie odpalił jak by tak było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 19 Grudnia 2009 Mam taki problem z podnośnikiem olej wybija mi się przez korek wlewowy ja opuszczę podnośnik co może być przyczyną gęsty olej ? Tez ale sprawdz filtrTak też myślałem może wymienie go na nowy olej gęsty ale zapalił przy -19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 19 Grudnia 2009 Ale mi nawet z odpreznikem i przy dlugim kreceniu nie zapalił nie wiem co moze byc zaqwsze do tej pory palił w takiej sytuacji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 19 Grudnia 2009 Ale mi nawet z odpreznikem i przy dlugim kreceniu nie zapalił nie wiem co moze byc zaqwsze do tej pory palił w takiej sytuacji To w takiej sytuacji tylko kopciuch albo grzałka i podgrzej silnik... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 19 Grudnia 2009 Ale mi nawet z odpreznikem i przy dlugim kreceniu nie zapalił nie wiem co moze byc zaqwsze do tej pory palił w takiej sytuacji To w takiej sytuacji tylko kopciuch albo grzałka i podgrzej silnik... A jak podgrzać ten silnik? a co rozumiec pod pojeciem kopciuch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 19 Grudnia 2009 Grzenik taki nadmuchowy z wiatraczkiem ustawiasz od strony pompy na cylindry i grzejesz.... Kopciuch sciagasz rure gumowa mozna opalarke przystawic do srodka w kolektor dolotowy i graz tak i ktos drugi w tym czasie próbuje zapalic... a drugi robisz sobie taki na drucie z stara (słowo zostało usunięte) polana ropa zapalasz jak pochodnie i tez przystawiasz do kolektora dolotowego i ktos pali i wciaga ogien do srodka... i oczywiscie zapala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 20 Grudnia 2009 Nic sie nie stanie jak przystawie ogien a on mi zapali . nic nie wybuchnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 20 Grudnia 2009 Nic sie nie stanie jak przystawie ogien a on mi zapali . nic nie wybuchnie Nic się nie stanie sprawdzałeś paliwo nie zamarzło? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 20 Grudnia 2009 Wczoraj rozkręcałem wszystkie przewody tzn. od baku do odstojnika takze odstojnik . od odstojnika do pompki . oraz także odkręcałem filtry paliwa . Dolalem tez do nich 1:4benzyny czy to zaszkodziło w odpaleniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 20 Grudnia 2009 Wczoraj rozkręcałem wszystkie przewody tzn. od baku do odstojnika takze odstojnik . od odstojnika do pompki . oraz także odkręcałem filtry paliwa . Dolalem tez do nich 1:4benzyny czy to zaszkodziło w odpaleniu Lepsza jet nafta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 20 Grudnia 2009 Wczoraj rozkręcałem wszystkie przewody tzn. od baku do odstojnika takze odstojnik . od odstojnika do pompki . oraz także odkręcałem filtry paliwa . Dolalem tez do nich 1:4benzyny czy to zaszkodziło w odpaleniu Lepsza jet nafta Ale nie zaszkodzilo to w odpaleniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 20 Grudnia 2009 Wczoraj rozkręcałem wszystkie przewody tzn. od baku do odstojnika takze odstojnik . od odstojnika do pompki . oraz także odkręcałem filtry paliwa . Dolalem tez do nich 1:4benzyny czy to zaszkodziło w odpaleniu Lepsza jet nafta Ale nie zaszkodzilo to w odpaleniu Tego to nie wiem nigdy nie dolewałem benzyny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 20 Grudnia 2009 Tą gumową rurke to ściągnąć zeby zrobic tego kopciucha przy filtrze powietrza czy tutaj dalej blizej kolektora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach