radziksg 0 Napisano 3 Stycznia 2010 Podgrzanie oleju może niewiele pomóc,bo rozgrzejesz miske i kawałek bloku,ale warto spróbować.Ja podstawiam silnik elektryczny zakładam pasek klinowy na koło zamachowe i odpalam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 3 Stycznia 2010 Podgrzanie oleju może niewiele pomóc,bo rozgrzejesz miske i kawałek bloku,ale warto spróbować.Ja podstawiam silnik elektryczny zakładam pasek klinowy na koło zamachowe i odpalam. dlaczego tylko mise przecież jak olej będzie ciepły to nie bądzie taki gesty i zniknie opór i wał będzie miał lżej kręcić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 3 Stycznia 2010 Wał bedzie lzej krecił bo ciepło idzie do góry wiec jak miska sie zagrzeje to i ciepło w góre pojdzie na tłoki... A nie przesadzajmy zeby silnik rozgrzewac do 40 stopni bo tyle to nie trzeba by zapalic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urbens 0 Napisano 4 Stycznia 2010 Chciałbym do swojego Władka założyć czujnik grzania świec (tak jak w samochodzie z dieslem), może ktoś to praktykuje. Bo raz przegrzeję świece, a raz nie dogrzeję i tak to jest. Aha i ile może kosztować taki najtańszy czujnik z obojętnie jakiego samochodu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urbens 0 Napisano 4 Stycznia 2010 Tak pali władek mojego znajomego z sąsiedniej gminy, tylko niepotrzebnie baje mu buta tak od razu ze startu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trilowiec 0 Napisano 4 Stycznia 2010 kolego "trilowiec" podaje namiary na ten sklep w Żmigrodzie, ul: Sienkiewicza 8ctel'071/ 385-31-45czynne pon-pt.: 8-16sob.: 8-14.e-mail: mtz.ladowski@orange.pl życzę udanego remontu władka..pozdrawaim Dzięki serdeczne za cynk. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 4 Stycznia 2010 .Ja podstawiam silnik elektryczny zakładam pasek klinowy na koło zamachowe i odpalam. Ale przeciez jak odpali ciagnik to sie obrity silnika i waly nie synchronizują i co w tedy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 4 Stycznia 2010 * obroty *wału Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ka_mil 0 Napisano 4 Stycznia 2010 Luzujesz pasek i nie ma żadnego problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 4 Stycznia 2010 Luzujesz pasek i nie ma żadnego problemu Ale przecież jest pewien okres czasu gdy jak silnik odpali to od razu nie zdążysz poluzowac paska. I wtedy lipa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 4 Stycznia 2010 Władki smigaja na syberi a ktos chce sie bawic w silniki elektryczne xD Dla mnie to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radziksg 0 Napisano 5 Stycznia 2010 Luzujesz pasek i nie ma żadnego problemuU mnie wygląda to tak: jedna osoba trzyma silnik elektryczny i dociskając naciąga pasek.Druga osoba siedzi w ciągniku pomaga rozrusznikiem i jak już silnikciągnika się rozpędzi to wpycha odprężnik i odpala,wtedy tamten zdejmuje pasek.Jedna osoba też sobie poradzi,tylko naciągając pasek silnikiem w odpowiedniej chwili trzeba czymś popchnąć odprężnik na bloku między wentylatorem a rozrusznikiem i też pali,tylko wtedy pasek mocno cierpi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sylipp 0 Napisano 5 Stycznia 2010 No dzisiaj jak już było tylko -8 st to 3 godziny ładowania aku, chwila na świecy żarowej i zapalił momentalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 5 Stycznia 2010 Dzisiaj jak probowałem odpalić mojego wladko to zrobiłem kopciucha z pochodni tak jak radziliscie mi, za każdym razem gasil mi ja podmuch w czasie krecenia który wydobywał sie z cylindrów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urbens 0 Napisano 5 Stycznia 2010 I co odpalił? Ja bedę swojego gdzieś za tydzień odpalał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 5 Stycznia 2010 Nie. Trochę żle bo samemu odpalałem a we dwie osoby zawsze lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 5 Stycznia 2010 Z kopciuchem to tylko dwie osoby A ze gasła to musiała byc słaba pochodnia Namocz szmate w ropie i napewno nie zgasnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 5 Stycznia 2010 Jak myslicie ja mam akumulatory 2*6 195AH i jak bym podłaczył przewodami jakis akumulator od samochodu tylko na moment rozruchu to czy nic nie stanie sie z instalacją lub rozrusznikiem albo alternatorem i czy pomoze to w lepszym kreceniu rozruszkika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin.go 0 Napisano 6 Stycznia 2010 Pomoże w rozruchu napewno, a niczemu nie zaszkodzi. Musisz tylko podłączyć akumulator rówolegle i uzyć przewodów o odpowiednim przekroju. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 6 Stycznia 2010 Popieram marcina Ja szeregowo jedynie w c330 robie bo tam nie ma alternatora i mozna dac 24V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hdsfh12 0 Napisano 6 Stycznia 2010 No to ja współczuje temu rozrusznikowi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin.go 0 Napisano 6 Stycznia 2010 Nie ma czego współczuć za bardzo. Prostowniki z rozruchem przy pracy w trybie rozruchu dają napięcie ok 18V (tyle że jest to w momencie trzymania przycisku startera). Rozrusznik znacznie obniży to napięcie. Po drugie oryginalne rozruszniki są bardzo wyrzymałe, nie to co szybkobieżne.Do kolegi "miras" Jeśli jest prądnica to jej nie przeszkadza 24 V czy dobrze zrozumiałem?. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hdsfh12 0 Napisano 6 Stycznia 2010 18V a 24V to jest różnica.To dlaczego na 24V są inne rozruszniki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 6 Stycznia 2010 Pomoże w rozruchu napewno, a niczemu nie zaszkodzi. Musisz tylko podłączyć akumulator rówolegle i uzyć przewodów o odpowiednim przekroju. czy to ma wyglądać tak http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/689b579ca7b2743b.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 6 Stycznia 2010 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/689bl579ca7b2743b.html ten działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach