Skocz do zawartości
Eryko.

Ciągnik Władimirec T-25.

Rekomendowane odpowiedzi

Podgrzanie oleju może niewiele pomóc,bo rozgrzejesz miske i kawałek bloku,

ale warto spróbować.Ja podstawiam silnik elektryczny zakładam pasek klinowy na koło zamachowe i odpalam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Podgrzanie oleju może niewiele pomóc,bo rozgrzejesz miske i kawałek bloku,

ale warto spróbować.Ja podstawiam silnik elektryczny zakładam pasek klinowy na koło zamachowe i odpalam.

dlaczego tylko mise przecież jak olej będzie ciepły to nie bądzie taki gesty i zniknie opór i wał będzie miał lżej kręcić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wał bedzie lzej krecił bo ciepło idzie do góry wiec jak miska sie zagrzeje to i ciepło w góre pojdzie na tłoki... A nie przesadzajmy zeby silnik rozgrzewac do 40 stopni bo tyle to nie trzeba by zapalic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym do swojego Władka założyć czujnik grzania świec (tak jak w samochodzie z dieslem), może ktoś to praktykuje. Bo raz przegrzeję świece, a raz nie dogrzeję i tak to jest. Aha i ile może kosztować taki najtańszy czujnik z obojętnie jakiego samochodu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak pali władek mojego znajomego z sąsiedniej gminy, tylko niepotrzebnie baje mu buta tak od razu ze startu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kolego "trilowiec" podaje namiary na ten sklep w Żmigrodzie,

ul: Sienkiewicza 8c

tel'071/ 385-31-45

czynne pon-pt.: 8-16

sob.: 8-14.

e-mail: mtz.ladowski@orange.pl

życzę udanego remontu władka..pozdrawaim

Dzięki serdeczne za cynk. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
.Ja podstawiam silnik elektryczny zakładam pasek klinowy na koło zamachowe i odpalam.

Ale przeciez jak odpali ciagnik to sie obrity silnika i waly nie synchronizują i co w tedy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Luzujesz pasek i nie ma żadnego problemu
Ale przecież jest pewien okres czasu gdy jak silnik odpali to od razu nie zdążysz poluzowac paska. I wtedy lipa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Władki smigaja na syberi a ktos chce sie bawic w silniki elektryczne xD Dla mnie to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Luzujesz pasek i nie ma żadnego problemu

U mnie wygląda to tak: jedna osoba trzyma silnik elektryczny i dociskając

naciąga pasek.Druga osoba siedzi w ciągniku pomaga rozrusznikiem i jak już silnik

ciągnika się rozpędzi to wpycha odprężnik i odpala,wtedy tamten zdejmuje pasek.

Jedna osoba też sobie poradzi,tylko naciągając pasek silnikiem w odpowiedniej chwili trzeba czymś popchnąć odprężnik na bloku między wentylatorem a rozrusznikiem i też pali,tylko wtedy pasek mocno cierpi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dzisiaj jak już było tylko -8 st to 3 godziny ładowania aku, chwila na świecy żarowej i zapalił momentalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj jak probowałem odpalić mojego wladko to zrobiłem kopciucha z pochodni tak jak radziliscie mi, za każdym razem gasil mi ja podmuch w czasie krecenia który wydobywał sie z cylindrów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kopciuchem to tylko dwie osoby A ze gasła to musiała byc słaba pochodnia Namocz szmate w ropie i napewno nie zgasnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myslicie ja mam akumulatory 2*6 195AH i jak bym podłaczył przewodami jakis akumulator od samochodu tylko na moment rozruchu to czy nic nie stanie sie z instalacją lub rozrusznikiem albo alternatorem i czy pomoze to w lepszym kreceniu rozruszkika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomoże w rozruchu napewno, a niczemu nie zaszkodzi. Musisz tylko podłączyć akumulator rówolegle i uzyć przewodów o odpowiednim przekroju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram marcina Ja szeregowo jedynie w c330 robie bo tam nie ma alternatora i mozna dac 24V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma czego współczuć za bardzo. Prostowniki z rozruchem przy pracy w trybie rozruchu dają napięcie ok 18V (tyle że jest to w momencie trzymania przycisku startera). Rozrusznik znacznie obniży to napięcie. Po drugie oryginalne rozruszniki są bardzo wyrzymałe, nie to co szybkobieżne.

Do kolegi "miras" Jeśli jest prądnica to jej nie przeszkadza 24 V czy dobrze zrozumiałem?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi