koko 0 Napisano 5 Lutego 2010 do tego typu silnika niema lepszego oleju,część ciepła też odprowadza olej a superol to robi dobrze.Przecież jak raz w roku się wymieni olej to się nie zbankrutuje,napewno nie lać syntetyków.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trilowiec 0 Napisano 5 Lutego 2010 A jak naleje ropy do skrzyni czy mi poleci też do zwolnic i siłownika czy tylko zostanie w skrzyni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koko 0 Napisano 5 Lutego 2010 zwolnica i hydraulika to całkiem inna bajka...skrzynia to 10 l.oleju najlepiej Hipol,jak i inne przekładnie.zwolnica 2x1,5 l. a do hydrauliki 7,5 l. hydraulicznego.A ropa zostanie w skrzyni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 5 Lutego 2010 Mi na superolu gorzej chodził duza poprawa była na lotosie mineralnym a teraz smigam na orlenie mineralnym i jestem zadowolony. Silnik sie nie grzeje juz tak jak na superolu lepsza elastyka silnika i reakcjia na pedał gazu. A co do skrzyni to nie polecał bym lania ropy bo wszystko z dna co jest w skrzyni poleci na łozyska. Polecał bym lepiej zeby nie odkrecac dekla to zalac rozpuszczalnika i po dniu lub dwoch spuscic i zalac oleju i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 5 Lutego 2010 Piotrek http://img41.imageshack.us/img41/1331/blokadap.jpg ta blokada Ci chodzi ze wyciaga ten bolec i chodzi on do góry i na dół ? nie wiem czemu chcesz sciagac dekiel kiedy chyba ta blokada tu u góry nie chodzi. Bo u mnie zardzewiała i nie chodziła i rozebranie i wyczyszczenie pomogło. Ja musiałem i tak pozniej sciagac dekiel bo mi wałek posredni pekł w skrzyni wiec odkrecenie mechanizmu blokady tez trzeba było zrobic ale sprawdz czy na deklu działa Ci ta blokada. Odkrecenie wałka od hamulców i sciagniecie u mnie złe nie było jak odkrecenie dekla a dokładnie 5 srub z tyłu[/img] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 5 Lutego 2010 Trilowiec albo spytaj sie w lepszym sklepie motoryzacyjnym lub w zaopatrzeniu warsztatow o zmywacz (otłuszczacz) on wyczysci wtedy dno skrzyni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 6 Lutego 2010 właśnie nie wiem ktoś kiedyś coś tu pisał żę na superolu mu silnik źle chodził, tak się pytam bo już kupiłem 10 l Do skrzyni jednym z tańszych bedzie hipol bo to jest olej przekladniowy A do silnika to bym nie polecal sam superolu Bo jak napisal Miras na innym nie bedzie się tak grzał lepsza praca będzie i lepszy rozruch w zimie .Sam teraz mam jeszcze superol ale mam juz kupiony turdus ale wymienie go dopiero na wiosnę. Moj sąsiad mam turdus i jest duza roznica niz na superolu . No ale ja o silniku pisałem a Ty pytałes sie o skrzynię więc nie wiem jak będzie sie zachowywał superol w skrzyni . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koko 0 Napisano 6 Lutego 2010 właśnie nie wiem ktoś kiedyś coś tu pisał żę na superolu mu silnik źle chodził, tak się pytam bo już kupiłem 10 l Do skrzyni jednym z tańszych bedzie hipol bo to jest olej przekladniowy A do silnika to bym nie polecal sam superolu Bo jak napisal Miras na innym nie bedzie się tak grzał lepsza praca będzie i lepszy rozruch w zimie .Sam teraz mam jeszcze superol ale mam juz kupiony turdus ale wymienie go dopiero na wiosnę. Moj sąsiad mam turdus i jest duza roznica niz na superolu . No ale ja o silniku pisałem a Ty pytałes sie o skrzynię więc nie wiem jak będzie sie zachowywał superol w skrzyni . SUPEROL do skrzyni??????????????? OD KIEDY????TO OLEJ SILNIKOWY!!!!!DO SKRZYNI HIPOL 15 LUB 15F a do silnika czy to lotos czy milwus czy też superol(a to jeden i ten sam........)byle 15W/40 z grup oleju CC lub CD....a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 6 Lutego 2010 Bolec ten od blokady lekko chodzi i dalej nie dziala i zaraz bede sciągał pokrywe skrzyni i tam zobacze co jest zrobione . Tylko nie magę dalej wyciągnąć tego wałka od hamulców Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 6 Lutego 2010 Co teraz z tym zrobić pomóżcie bo ja juz nie wiem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7e05669af3cb1bcf.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2bd5897f5436dede.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3836eaf82ba9abd8.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 6 Lutego 2010 Ja nic nie widzę na tych zdjęciach. Czym ty je robisz? Komórka? Miras odpuść sobie wymianę sekcji na własną rękę bo i tak pompę trzeba oddać do regeneracji. Ona pracuje tak zegar taktowany 0 1, którego takt wystawia wałek ten właśnie zanurzony w oleju. Jak wyciągniesz sekcję to wszystko się poprzestawia. I nie będzie podawać paliwa w odpowiednim cyklu do położenia cylindrów. Przerabiałem już to. Skończyło się na tym że i tak dałem do zakładu. I jeszcze wyłapałem zjebkę od kolesia że się zabieram za to czego nie trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 6 Lutego 2010 Ja nic nie widzę na tych zdjęciach. Czym ty je robisz? Komórka? Miras odpuść sobie wymianę sekcji na własną rękę bo i tak pompę trzeba oddać do regeneracji. Ona pracuje tak zegar taktowany 0 1, którego takt wystawia wałek ten właśnie zanurzony w oleju. Jak wyciągniesz sekcję to wszystko się poprzestawia. I nie będzie podawać paliwa w odpowiednim cyklu do położenia cylindrów. Przerabiałem już to. Skończyło się na tym że i tak dałem do zakładu. I jeszcze wyłapałem zjebkę od kolesia że się zabieram za to czego nie trzeba Tak telefonem aparatu chwilowo nie posiadam .Tu masz zaznaczone i teraz nie wiem co z tym zrobić zeby dzialala ta blokada ?Pomóżcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 6 Lutego 2010 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/089621181a198056.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz200 0 Napisano 6 Lutego 2010 żeby sprawdzić działóanie blokady to trzeba podnieść tylne koło.jeśli pociągniesz zaznaczoną strzałkami dzwignię do góry, to powinna zadziałać blokada.bardzo często przyczyną niedziałającej blokady jest ścięcia śrub na wiencu blokady.jeśli masz magnes na "patyku" to możesz przeszukać nim dno skrzyni i miejsce pod blokadą.jesli moja diagnoza jest trafna to znajdziesz na dnie resztki zabezpieczeń od śrub.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 6 Lutego 2010 żeby sprawdzić działóanie blokady to trzeba podnieść tylne koło.jeśli pociągniesz zaznaczoną strzałkami dzwignię do góry, to powinna zadziałać blokada.bardzo często przyczyną niedziałającej blokady jest ścięcia śrub na wiencu blokady.jeśli masz magnes na "patyku" to możesz przeszukać nim dno skrzyni i miejsce pod blokadą.jesli moja diagnoza jest trafna to znajdziesz na dnie resztki zabezpieczeń od śrub.... Jesli jest ta sruba scięta to ile moze to kosztować ?? I w którym miejscu sie to znajduje czy trudna jest wymiana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koko 0 Napisano 6 Lutego 2010 żeby sprawdzić działóanie blokady to trzeba podnieść tylne koło.jeśli pociągniesz zaznaczoną strzałkami dzwignię do góry, to powinna zadziałać blokada.bardzo często przyczyną niedziałającej blokady jest ścięcia śrub na wiencu blokady.jeśli masz magnes na "patyku" to możesz przeszukać nim dno skrzyni i miejsce pod blokadą.jesli moja diagnoza jest trafna to znajdziesz na dnie resztki zabezpieczeń od śrub.... Jesli jest ta sruba scięta to ile moze to kosztować ?? I w którym miejscu sie to znajduje czy trudna jest wymiana A CZY W OGÓLE JEST TRYB BLOKADY NA PÓŁOSI????PODNIEŚ TEN WAŁEK OD WŁANCZANIA BLOKADY DO GÓRY NA MAKSA??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 6 Lutego 2010 żeby sprawdzić działóanie blokady to trzeba podnieść tylne koło.jeśli pociągniesz zaznaczoną strzałkami dzwignię do góry, to powinna zadziałać blokada.bardzo często przyczyną niedziałającej blokady jest ścięcia śrub na wiencu blokady.jeśli masz magnes na "patyku" to możesz przeszukać nim dno skrzyni i miejsce pod blokadą.jesli moja diagnoza jest trafna to znajdziesz na dnie resztki zabezpieczeń od śrub.... Jesli jest ta sruba scięta to ile moze to kosztować ?? I w którym miejscu sie to znajduje czy trudna jest wymiana A CZY W OGÓLE JEST TRYB BLOKADY NA PÓŁOSI????PODNIEŚ TEN WAŁEK OD WŁANCZANIA BLOKADY DO GÓRY NA MAKSA??? I jak podnise i to co ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koko 0 Napisano 6 Lutego 2010 kolego piotrek1990 to zobaczysz czy coś suwa się po półośce w widełkach blokady??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 6 Lutego 2010 Cos sie suwa jak podnosze / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koko 0 Napisano 6 Lutego 2010 suwak blkady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 6 Lutego 2010 Słabo to widac ale widac ze sie suwa takie cos po ośce jak podnosze dzwignie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koko 0 Napisano 6 Lutego 2010 tu masz foto z katalogu i chodzi o to czy jest element wg rysunku nr 18http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b6257a7e41cd97c8.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trilowiec 0 Napisano 6 Lutego 2010 zwolnica i hydraulika to całkiem inna bajka...skrzynia to 10 l.oleju najlepiej Hipol,jak i inne przekładnie.zwolnica 2x1,5 l. a do hydrauliki 7,5 l. hydraulicznego.A ropa zostanie w skrzyni. No ok do silnika kupiłem superol do skrzyni mam hipol ale nie wiem co do hydrauliki jaki olej czy może to być też superol, a co do skrzyni to pierw przepukam ją jak Miras mówił rozpuszczalnikiem i wtedy naleje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koko 0 Napisano 6 Lutego 2010 może być,dobrze jest by nie był za gęsty???lub hydrauliczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 6 Lutego 2010 tu masz foto z katalogu i chodzi o to czy jest element wg rysunku nr 18http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b6257a7e41cd97c8.html A jak mam się tam dostać żeby to rozebrać . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach