grzegorz200 0 Napisano 7 Lutego 2010 zobacz czy element oznaczony nr19 nie obraca się lużno...właśnie na tej flanszy ścina najczęsciej śruby... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 7 Lutego 2010 zobacz czy element oznaczony nr19 nie obraca się lużno...właśnie na tej flanszy ścina najczęsciej śruby... Ale jak tam się dostać żeby to zobaczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz200 0 Napisano 7 Lutego 2010 podnieś lewe koło do góry, załącz blokadę, i niech druga osoba spróbuje pokręcić kołem.wtedy będziesz miał obraz tego co jest uszkodzone.jak się dobrze przyjrzysz na spokojnie, to zrozumiesz działanie blokady.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 7 Lutego 2010 Oj widze ze jakos odpowiedzi uzskac nie mozesz, ale wyglada na to ze musisz całą strone mostu rozebrac. Ktos juz to robił Według mnie odkrec pochwe od skrzyni i moze z półoska cała strona wyjdzie jak w samochodzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 7 Lutego 2010 Oj widze ze jakos odpowiedzi uzskac nie mozesz, ale wyglada na to ze musisz całą strone mostu rozebrac. Ktos juz to robił Według mnie odkrec pochwe od skrzyni i moze z półoska cała strona wyjdzie jak w samochodzie W tamtym roku robiłem calą strone tzn. wymienialem zwolnice pochwe oraz łożyska ale nie pamiętam zeby wszystko wyszlo z poł ośką mi chyba tylko sama ośka wyszła . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 7 Lutego 2010 Ale ja tym razem mówie odkrecac pochwe ze zwolnica bez odkrecania zwolnicy od pochwy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koko 0 Napisano 7 Lutego 2010 W tamtym roku robiłem calą strone tzn. wymienialem zwolnice pochwe oraz łożyska ale nie pamiętam zeby wszystko wyszlo z poł ośką mi chyba tylko sama ośka wyszła . To nasówa mi się pytanie jeśli robiłeś i ściągałeś pochwe ze zwolnicą ???TO CZY WBIŁEŚ BLOKADE PRZY DEMONTAŻU???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 7 Lutego 2010 W tamtym roku robiłem calą strone tzn. wymienialem zwolnice pochwe oraz łożyska ale nie pamiętam zeby wszystko wyszlo z poł ośką mi chyba tylko sama ośka wyszła . To nasówa mi się pytanie jeśli robiłeś i ściągałeś pochwe ze zwolnicą ???TO CZY WBIŁEŚ BLOKADE PRZY DEMONTAŻU???? Powiem Ci że nawet nie pamietam . Ale nawet jak bym nie wbił to były by takie objawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koko 0 Napisano 7 Lutego 2010 to może złożyłeś coś źle???zdejnij zwolnice i zdemontuj dekiel który na rysunku jest oznaczony nr28 i zrób tak by blokada była załonczona dopiero montuj z powrotem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 8 Lutego 2010 zobacz czy element oznaczony nr19 nie obraca się lużno...właśnie na tej flanszy ścina najczęsciej śruby... W sobotę bede rozbierał lewą stronę i tam zobacze co jest zrobione.A Grzegorz200 napisal ze nr19 z obrazka czesto scina na nim te sruby a żeby wymienić ten element 19 to wymontuje go prze lewą strone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz200 0 Napisano 8 Lutego 2010 dostaniesz się do tej części demontując najpierw część nr.28...powodzenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukon 0 Napisano 11 Lutego 2010 kolego gość bez obrazy ale widzę że nie bardzo masz pojęcie na temat ciągnika t-25 bo np. nie ma ciągnika takiego jak t-25 4WD jest ciągnik t-30 z napędem na cztery koła i t-25 produkowali w dwóch wersjach silnikowych 25KM i 31KM a i jeszcze jedna sprawa nigdzie nie jest napisane że ciągnikiem t-25 nie można orać owszem można tylko trzeba wiedzieć czym pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukon 0 Napisano 11 Lutego 2010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 11 Lutego 2010 kolego gość bez obrazy ale widzę że nie bardzo masz pojęcie na temat ciągnika t-25 bo np. nie ma ciągnika takiego jak t-25 4WD jest ciągnik t-30 z napędem na cztery koła i t-25 produkowali w dwóch wersjach silnikowych 25KM i 31KM a i jeszcze jedna sprawa nigdzie nie jest napisane że ciągnikiem t-25 nie można orać owszem można tylko trzeba wiedzieć czym pozdrawiam Kolego chyba Ci sie tematy pomyliły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trilowiec 0 Napisano 11 Lutego 2010 Cytuje: ,,Uniwersalne ciągniki kołowe T25A, T25A2, T25A3 są przeznaczone do prac ornych, siewnych, sadzenia warzyw, pielęgnacji międzyrzędzi, sianokosów po zamontowaniu przystawki dodatkowego napędu może być użyty do napędu maszyn stacjonarnych.,, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 11 Lutego 2010 Nie chyba widział temat z ostatniej strony wtedy jedynie jeszcze goscie byli. Nom ja mam t25 31 km i mam cicha chec pojechac na białorus po przedni naped. Zwieksze wtedy tylko obroty do 2.2 lub 2 (nie pamietam juz dobrze) tys bo tylko tej róznicy sie dopatrzyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek76 0 Napisano 11 Lutego 2010 A wspomaganie kierownicy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek76 0 Napisano 11 Lutego 2010 A wspomaganie kierownicy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 12 Lutego 2010 W jakiej pozycji ma to byc ustawione jak bede zakladal tą pokrywe bo juz nie pamietam http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a5ce0d26752fd667.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koko 0 Napisano 12 Lutego 2010 krótki na czujnik a otworem na otwór dekla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 12 Lutego 2010 krótki na czujnik a otworem na otwór dekla A w którym miejscu znajduje sie ten czujnik i o który otwor Ci chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz200 0 Napisano 12 Lutego 2010 w elemencie pokazanym strzałkami jest podłóżny otwór...tam ma wejść dzwignia biegów.zaś ten element służy do tego, aby "wyczuć" luz i umożliwić uruchomienie silnika.ale i tak w większości przewody które dochodzą do tego czujnika są zwarte na "krótko" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 12 Lutego 2010 Aha juz czaje.Czyli w ten podłóżny otwor ma wejsc dzwignia zmiany biegów . Dzięki wielkie za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 12 Lutego 2010 A wspomaganie kierownicy ? nie wiem nie widziałem jak jest to rozwiazne ale mam nadzieje ze bede miał okazje zobaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 13 Lutego 2010 Blokada zrobiona . Powodem bylo toi ze nie było wogóle śrub gdzie przykreca sie dekiel do kola zebatego . Tylko taraz wydaje mi sie ze w czasie jazdy jest ona caly czas włączona . Jak to sprawdzic w czasie jazdy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach