luki21 0 Napisano 18 Marca 2011 luki do napędu pompy hydraulicznej wlewa sie olej czy jest jako odśrodkowo smarowany? Tak do napędu pompy wlewa się od góry olej a z boku przy dnie jest korek kontrolny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xxxskalpel114 0 Napisano 18 Marca 2011 o co ci chodzi? Pisał dwa razy, jak długo jeździ to po co mu trzeci raz, nie wiem o co ci chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xxxskalpel114 0 Napisano 18 Marca 2011 Paffa nie ograniczy mi się promień skrętu ? Jak skrócę to ramię ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 19 Marca 2011 Paffa nie ograniczy mi się promień skrętu ? Jak skrócę to ramię ? Ty niedorozwiniętego udajesz czy nim naprawde jestes ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xxxskalpel114 0 Napisano 19 Marca 2011 Już skróciłem jest ok, a ty jesteś nie normalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 20 Marca 2011 Już skróciłem jest ok, a ty jesteś nie normalny Normalny człowiek się nie pyta o to samo czterokrotnie. A może więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xxxskalpel114 0 Napisano 20 Marca 2011 Jakoś luki się pytał dwa razy i nic nie mówiłeś a jak ja się spytałem to o coś ci chodzi, jak Cię ten temat nie interesuje to się nie wtrącaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radziksg 0 Napisano 20 Marca 2011 Uśmiać się można 3 strony wałkowany temat skracania ramienia Ja się nie zastanawiałem i w godzinę skróciłem ramię przy okazji nasmarowałem główki i wyregulowałem zbieżność. TAK KRĘCI SIĘ LŻEJ. Nie zmienił się promień skrętu.Szkoda że tyle lat się męczyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 20 Marca 2011 Jakoś luki się pytał dwa razy i nic nie mówiłeś a jak ja się spytałem to o coś ci chodzi, jak Cię ten temat nie interesuje to się nie wtrącaj To można się zapytać o jedno rzecz dwa razy zeby się upewnić.A nie caly czas zadawac takie same pytania na ktrore zostały już kilka krotnie udzielone odpowiedzi . I nie tylko ja tak sądzę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 20 Marca 2011 luki21 nie denerwuj się, bo nie ma potrzeby, ja mam dopiero 15 lat i nie wiem za dużo o władimircu,a forum zostało stworzone chyba dlatego żeby doświadczeni użytkownicy tego właśnie ciągnika pomogliI wszystko jasne.Młody czuje się jak w szkole,to i się dopytuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xxxskalpel114 0 Napisano 20 Marca 2011 Mam jeszcze jedno pytanie, jak będzie ktoś miły to mi pomoże,skróciłem to ramie 4,5 cm i dużo się nie poprawiło, czy za mało skróciłem? Olej w przekładni jest, nalałem do pełna, zwrotnice przesmarowane, czy coś jeszcze może być nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radziksg 0 Napisano 21 Marca 2011 Ja skróciłem o 6 cm,nasmarowałem główki i wyregulowałem zbieżność i jest poprawa. 4,5 cm to trochę mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bronek 0 Napisano 21 Marca 2011 xxxskalpel114 sprawdź stan łożysk w kołach, może to przyczyna oporów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xxxskalpel114 0 Napisano 21 Marca 2011 W zwrotnicach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bronek 0 Napisano 22 Marca 2011 W zwrotnicach i w piastach. Podnieś koło , zobacz czy się lekko obraca. Łożyska w przednich piastach są smarowane olejem, być może że się już zużyły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xxxskalpel114 0 Napisano 22 Marca 2011 Ja podnosiłem przód, i odpiąłem gałkę i rękami kołami obróciłem, myślę że jest jakaś przyczyna w kolumnie, tylko nie wiem jaka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek1990 0 Napisano 22 Marca 2011 Ja podnosiłem przód, i odpiąłem gałkę i rękami kołami obróciłem, myślę że jest jakaś przyczyna w kolumnie, tylko nie wiem jaka ? Rozbierz w końcu tą kolumnę i sie dowiesz co się stało ,bo nikt z forum nie jest jasnowidzem a przyczen moze byc wiele . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kopik 0 Napisano 22 Marca 2011 Niekiedy zwiększający się opór skręty spowodowany jest za małym ciśnieniem w oponach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xxxskalpel114 0 Napisano 22 Marca 2011 Powietrza jest dobrze, po 2,5 amt napompowane, muszę ją rozebrać i się dowiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibi306 0 Napisano 24 Marca 2011 koledzy pomozcie ciagmik nie moze sie uciagnac na pusto po prostej i w dodatku chodzi jak na jednym tłoku co za przyczyna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiarus 0 Napisano 24 Marca 2011 koledzy pomozcie ciagmik nie moze sie uciagnac na pusto po prostej i w dodatku chodzi jak na jednym tłoku co za przyczyna ?Najczęściej jest przytkany filtr lub odstojnik i nie dochodzi paliwo.Musisz podać więcej szczegółów, bo nic nie podałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jak22 0 Napisano 25 Marca 2011 Zibi306 nie wymieniałeś przypadkiem śrubki na filtrach od przelewu? Jeśli tak to sprawa jest prosta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xxxskalpel114 0 Napisano 25 Marca 2011 Moim zdaniem ciągnie gdzieś lewe powietrze i takie są objawy, u mnie było tak ze się uciągnąć nie mógł to był dziurawy przewód od tej rurki co wychodzi z baku i idzie do odstojnika tam ten wężyk miał dziurkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bronek 0 Napisano 26 Marca 2011 Może być zapowietrzony układ zasilania, brudny zbiornik i syfy w przewodach, zużyta sekcja w pompie wtryskowej,niedrożny przewód przelewowy( śrubka nadmiarowa z filtrów), zużyte końcówki wtryskiwaczy, zużyte lub podparte zawory itp.Przyczyn wiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michaljoc30 0 Napisano 29 Marca 2011 czemu mi dmucha olejem w wydech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach