xxxskalpel114 0 Napisano 3 Stycznia 2013 A jak wkręcasz w wąs śrubę to szczelina zamyka się na nim?? Jeśli tak to spróbuj ją flexem rozszlifować żeby mocniej się zaciskał na wałku.A jak nie pomoże to wymiana wąsa i wałka lup najprostszy sposób - przy punktowanie spawarką. Bo chyba przerobienie na klin nic ie da... Spróbuje tak, rozszlifuje i zobaczymy co się będzie działo:PWąs i wałek to trochę drogi interes jak dla mnie narazie, spróbuje tak , a jak nie to punktowo spaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 4 Stycznia 2013 Witam.Ja podobny problem (w przodzie od C-328,wąs zwrotnicy)rozwiązałem przez osadzenie bolca(swego rodzaju klina).Wywierciłem otwór a następnie wbiłem minimalnie grubszy bolec i ścisnąłem śrubą.Już kilka lat tak jeżdżę i na razie się nie luzuje.Góra jest większej średnic(ułatwienie demontażu),a część wbita to dokładnie nie pamiętam ale gdzieś ok.8-9mm https://picasaweb.google.com/lh/photo/vfQEjqElq2m6N3c8enxt59MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xxxskalpel114 0 Napisano 4 Stycznia 2013 Dziękuje za podpowiedzi, zniwelowałem ten luz, poprzez poszerzenie szczeliny, i mocne skręcenie śrubą, jak to nie zda egzaminu to tak zrobię, albo punktowo spaw, teraz zostały przeguby i kolumna ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbych-kub61 0 Napisano 6 Stycznia 2013 skalpel 114 -kiedyś na forum pisałlem o aku do władka z planetarnym rozrusznikiem ale jeszcze raz po wielu próbach władek pali nawet przy 36ah aku.ja mam już drugi rok 45ah centra [moje doświadczenie jedna z najlepszych firm jak nie najlepsza]a w zeszłym roku to przy prawie -30 odpalił aciągnik z 74roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xxxskalpel114 0 Napisano 6 Stycznia 2013 Ale mówisz o rozruszniku planetarnym i tak małym akumulatorze? też mam w planach kupno akumulatora, również mam ten cudowny rozrusznik ale myślałem o 120Ah a nie 45Ah:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paffa 0 Napisano 7 Stycznia 2013 Ale mówisz o rozruszniku planetarnym i tak małym akumulatorze? też mam w planach kupno akumulatora, również mam ten cudowny rozrusznik ale myślałem o 120Ah a nie 45Ah:)Jakiego producenta rozrusznika polecacie?Sam się zastanawiam nad kupnem rozrusznika z przekładnią planetarną, ale nie wiem jaki kupić, żeby trochę polatał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paffa 0 Napisano 7 Stycznia 2013 Ale mówisz o rozruszniku planetarnym i tak małym akumulatorze? też mam w planach kupno akumulatora, również mam ten cudowny rozrusznik ale myślałem o 120Ah a nie 45Ah:)Jakiego producenta rozrusznika polecacie?Sam się zastanawiam nad kupnem rozrusznika z przekładnią planetarną, ale nie wiem jaki kupić, żeby trochę polatał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paffa 0 Napisano 7 Stycznia 2013 Jakiego producenta rozrusznika polecacie?Sam się zastanawiam nad kupnem rozrusznika z przekładnią planetarną, ale nie wiem jaki kupić, żeby trochę polatał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paffa 0 Napisano 7 Stycznia 2013 sorry, ale jakieś błędy mi wyskakiwały przy wysyłaniu i byłem przekonany, że nie wysyła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xxxskalpel114 0 Napisano 7 Stycznia 2013 Zmienili coś na forum, inny sposób dodawania postów jest, pewnie serwer się zmienił, ale jeśli chodzi o takowy rozrusznik to ja mam najtańszy jaki był na allegroza 240 zł z przesyłką taki mam jak ten http://allegro.pl/rozrusznik-mtz-t25-t-25-vladymirec-papaj-gwarancja-i2924921859.html dokładnie na tej aukcji zakupiłem, ale nie sprawdzałem jak będzie palił na takim małym akumulatorze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xxxskalpel114 0 Napisano 7 Stycznia 2013 Także myślę o zakupie akumulatora, bo te dwie 6V które mam teraz poprzedni rozrusznik oryginalny wykończył i myślę nad jakąś 110-120 Ah do władka, myślę że powinien wystarczyć ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paffa 0 Napisano 8 Stycznia 2013 Powiniem spokojnie wystarczyć.Wcześniej miałem 74 i w zimę zapalał bez problemu, ale musiałem przełożyć ten aku do auta. Teraz mam 54, i ten już jest doś mocno styrany, bo jak było -10 to mimo ładowania go wcześniej, nie miał już tyle energi, żeby dość szybko zakręcić silnikiem. Cały czas mowa o rozruszniku ori. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xxxskalpel114 0 Napisano 8 Stycznia 2013 Taki planuje zakupić, a ma ktoś pomysł na porządne ładowanie, bo teraz jest ładowanie ale myślę że za słabe, słyszałem coś o regulatorze napięcia z poloneza czy to prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paffa 0 Napisano 9 Stycznia 2013 Ja tam założyłem alternator od Poloneza i jestem zadowolony.Wcześniej miałem prądnicę, która miała z 6 przyłączy ale przestała ładować, więc poszła do hasioka.Sąsiad ma w ciapku alternator od władka i jemu zawsze coś się pitoli, właśnie często mu pali płytkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xxxskalpel114 0 Napisano 9 Stycznia 2013 No ja zobaczę jakie będzie ładowanie na nowym akumulatorze, a jak coś to będę musiał coś pomyśleć, u mnie ładuje ale słabo wydaje mi się;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xxxskalpel114 0 Napisano 10 Stycznia 2013 WitamDziś wymieniłem filtry paliwa, wyczyściłem odstojnik oraz wymieniłem przewody, dwa wężyki , i próbowałem pompować pompką paliwo na układ, ale pod pompowała tylko trochę do odstojnika i już nie leci paliwo tym wężykiem z baku, co to może być ? jak uzupełnić układ paliwem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bronek 0 Napisano 12 Stycznia 2013 Sprawdzić pompkę, szczelność tłoczka i zaworków.Wymontować zbiornik paliwa i wymyć z syfków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xxxskalpel114 0 Napisano 12 Stycznia 2013 Już jest, wszystko ok ;p układ był zapowietrzony i to konkretnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xxxskalpel114 0 Napisano 13 Stycznia 2013 A jak przeczyścić bak z syfów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taifun 0 Napisano 14 Stycznia 2013 Witam Mam takie pytanie Od którego roku produkcji T-25 ma swiece żarowe w głowicy? Bo teraz u dziadka chce wymienic tłoki, tuleje i głowice mam po regeneracji tylko dowiedzialem sie ze sa 2 typy nowy i stary w nowym sa swiece zarowe i tłoki inne (z wycieciem na swiece ) a w starym nie ma no i mam dylemat jaki zestaw naprawczy wziać. Bo u dziadka ciagnik jest z 1986 roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xxxskalpel114 0 Napisano 15 Stycznia 2013 Świece żarowe, w głowicy pierwsze słyszę , w kolektorze ssącym tak ale nie w głowicy (może są, ale nie kojarze nic ) chyba że jest tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taifun 0 Napisano 15 Stycznia 2013 Są , są:) pracuje przy silnikach (regenruje glowice) i czasami sie zdarza ze są swiece żarowe nawet tłoki maja specjalne wyciecie na nie. Mam tylko info ze to sa nowego typu silniki i róznia sie jedynie wlasnie swiecami ze wystepuja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiarus 0 Napisano 15 Stycznia 2013 Dla ciekawości podam ,że mój rocznik 83 pali bez świecy żarowej już od bardzo dawna .Używałem jej na początku ale nie była potrzebna i póżniej przy jakiejś robocie odpiąłem kabel i nie zakładałem.Chodzi do tego czasu i w zimie palił dobrze i pali dotąd podczas mrozów.Chodzi w pługu do śniegu bo najlepiej pali.W dawnych czasach gdy nie było tyle sprzętu gdy miał lichy akumulator palił na pych tyłem z podjazdu do garażu naprawdę na malutkim wzniesieniu na paru metrach.Nie używałem i nie używam samostartu ani plaka.Jak duży mróz ulżę mu odprężnikiem ,żeby się rozbujał.Mam go od nowości i w drobnych pracach jest niezastąpiony.Rozrusznik oryginał i akumulatory 6V182 Ah.Nie było potrzeby zmieniać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
*SSaPeRR* 0 Napisano 15 Stycznia 2013 Z tego co wiem to "nowy typ" władziów szedł od 92-93 roku. Wtedy były już świece żarowe w głowicach, ogólnie silnik to nie był już D21 A1 jak stary typ, a chyba D 120... No i w bloku skrzyni było wyjście na przedni napęd. No ale na 100% nie jestem pewien tego rocznika wypuszczenia nowego typu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taifun 0 Napisano 15 Stycznia 2013 Dzieki za pomoc. To info jest mi bardzo pomocne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach