Skocz do zawartości
Eryko.

Ciągnik Władimirec T-25.

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam T-25A z kołami od c -330 i tłokiem od wycinarki kiszonki i c-330 cienko pierdzi

Chyba z oponami od 330

Co to za tłok???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A te regulator pali się jak jest stary irobi zwarcie wskaznik energi w akumulatoże

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod deską u mnie kiedyś było tak jakby dwa regulatory napięcia.

Jeden taki dłuższy (tam znajdował się mostek prostowniczy) a drugi taki mniejszy (to był sam regulator).

To duże jak to nazwałeśbyłourządzeniem słóżącym do ustawiania napięcia ładowania (regulator prądnicy) w zależności od sezonu wiosna-lato : jesień -zima tam sie własnie ustawiało to napięcie wyższe na zime nizsze na lato!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To duże jak to nazwałeśbyłourządzeniem słóżącym do ustawiania napięcia ładowania (regulator prądnicy) w zależności od sezonu wiosna-lato : jesień -zima tam sie własnie ustawiało to napięcie wyższe na zime nizsze na lato!

O właśnie! Masz rację

Rozebrałem to, bo były mi potrzebne diody, które tam były później ślad po tym zaginął

Nawet włącznik masy, który jest we Władku wywaliłem (jest, ale nie podłączony) bo były na nim straty energi (grzał się podczas palenia) i przez to rozrusznik dużo wolniej kręcił

Ostatnio jak byłem na wsi to musiałem zajrzeć do rozrusznika, bo coś podejrzanie wolno kręcił Okazało się, że tulejka, która jest w tej płytce na środku rozrusznika wypadła z tej płytki

Przez to wirnik ocierał o nadbiegunniki i nie miał odpowiedniej mocy

Po wymianie płytki z tulejką chodzi jak pszczółka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te Rosyjskie rozruszniki są do kitu biorą dużo prądu i wolno kręcą ja mam przy swoim nówkę z czech i kręciowiele szybciej niż tn rosyjki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niewiecie gdzie można dostać tura do iwana

Firma POL-MOT-TUR robi takie ładowacze, ale większość firm w kraju, produkujących ładowacze czołowe, ma w swojej ofercie tury do Władka, tylko ceny są różne i wyposażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Te Rosyjskie rozruszniki są do kitu biorą dużo prądu i wolno kręcą ja mam przy swoim nówkę z czech i kręciowiele szybciej niż tn rosyjki

Ja nie narzekam, że mi wolno kręci

Przy pięcioletnich bateriach pali przy -25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...tłok unosi 2 tony i nie przecieka

Mógłbyś zapodać fotki tego siłownika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niebo osiąga ale siłe podnoszenia ma

jutro wstawie foty tego siłownika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co z tego, że podnosi 2 tony skoro i tak żadnego z tego pożytku. Chyba, że tak jak andrzej2110 pisał - tona dociążenia(ale to już abstrakcja). Plusem moze być szybkość podnoszenia ale to raczej zależy od wydajności pompy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt, mały pożytek z takiego udzwigu w pracach polowych ale np. do wożenia sianokiszonki lub pracy z wycinakem to się może przydać.

Plusem moze być szybkość podnoszenia ale to raczej zależy od wydajności pompy .

według mnie będzie podnosił wolniej bo większy siłownik potrzebuje więcej oleju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nawet włącznik masy, który jest we Władku wywaliłem (jest, ale nie podłączony) bo były na nim straty energi (grzał się podczas palenia) i przez to rozrusznik dużo wolniej kręcił

Ja jak bym zostawił włączony, to akumulator by się wyładował, więc jeśli wywaliłeś hebel to chyba masz inną elektrykę że ci akumulator nie siada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam:) Mam małe pytanko ma ktoś może schemat podłączenia instalacji elektrycznej do tej maszyny?? Mam podłączony alternator i rozrusznik od 30 udało mi sie podłączyć światła ale nie działa mi obwód ładowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja jak bym zostawił włączony, to akumulator by się wyładował, więc jeśli wywaliłeś hebel to chyba masz inną elektrykę że ci akumulator nie siada.

Inną tzn. sam ją robiłem i nie siadają mi baterie, a często bywa, że ciągnik nie palony jest nawet 2-3 tygodnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam:) Mam małe pytanko ma ktoś może schemat podłączenia instalacji elektrycznej do tej maszyny?? Mam podłączony alternator i rozrusznik od 30 udało mi sie podłączyć światła ale nie działa mi obwód ładowania.

Czy alternator jest z oddzielnym regulatorem napięcia??? Bo jeśli tak to musiałbym zobaczyć jak jest w schemacie. Do tego potrzebne mi będą numery wyjść na alternatorze i regulatorze

Jeśli alternator ma regulator w sobie, to do wystającej z alternatora śruby M6 podłanczasz +12 np. od rozrusznika (to jest wzbudzenie alternatora)

Natomiast do wolnego złącza(konektorek), które zostaje podłanczasz kabelek a w niego (szeregowo) żaróweczkę później ten kabelek do stacyjki i ze stacyjki do + akumulatora

Ot całe ładowanie

Żarówka to kontrolka ładowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie nie palony czasami stoj nawet 1,5 miesiące i tylko po tym wyciągam zawory i pale! A rozrusznik mam ruski i istalacjie stara oryginalna lecz wszystkie styki czyszcze jak się grzeją Schemat instalacji mam ale jaki potrzebujesz to znaczy jaki typ bo były dwa A siłownik oryginalny jest super! Jeszcze nigdy mnie nie zawiódł a kilka razy zaskoczył bo nawet przyczepe podniosłem raz dyszlem (to było w czasie jazdy by go dociązyć bo obornik wiozłem w zimie pod górke) Tylko trzeba dbac o niego to znaczy nie meczyć za długo bo ja go mecze pedał w podłodze cały czas ale przerwy mu robie w lecie gdy temperatura długo się trzyma 80 stopni! A dodam ze 3 skiby ciągam a jak nie idzie to dwie bez problemu! i bieg władzioski 5 lub czasami 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
u mnie nie palony czasami stoj nawet 1,5 miesiące i tylko po tym wyciągam zawory i pale!

Ale masz hebel? Znaczy się wyłącznik masy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój stary siłownik też ładnie podnosił ale go wywaliłem bo ciekł już go wiele razy naprawiałem a on dalej ciekł. Tym to unoszę siano kiszonkę bez problemu i szypko mam owijarkę która waży 490 kg. i też z nią działa bez problemu ale dociążenie musi być bo kosmos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

''''' A dodam ze 3 skiby ciągam a jak nie idzie to dwie bez problemu! i bieg władz ioski 5 lub czasami 4 '''''' Miras to ty trujkę do podorywki używasz??? Czy do orki na głęboko????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

biegi 2 używam do orki na głeboko z 3 skibami, 3 bieg do głebokiej z dwiema skibami, a podorywki zawsze 3 skiby i 3 bieg lub czasami 4 ale wtedy ta ziemia bardzo daleko odlatuje A hebel wyłacznik masy mam! bo w instalacji nic nie zmieniłem oprócz tego wyłacznika na rewersie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi