Grzes25 0 Napisano 25 Stycznia 2007 Ja orkę robie 2 skibowym mam koła od c-330 i idzie jak rakieta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 25 Stycznia 2007 Koła od 330 co to znaczy Czy że masz 12,4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 25 Stycznia 2007 Nie wiem po co wywalać wyłacznik masy przeciez to podstawowe urządzenie! A moj ruski rozrusznik działa bez zarzutu juz 24 lata 3 razy szczotki zmieniałem!A ciągniek jest w ciągłej eksploatacji! Jedyna maszyna na 7h pola! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paffa 0 Napisano 25 Stycznia 2007 Nie wiem po co wywalać wyłacznik masy przeciez to podstawowe urządzenie!A po to, że bardziej przeszkadzał niż pomagał Czy spotkałeś się, żeby w samochodzie był wyłącznik masy Nie mówię oczywiście o jakichś przesarzałych konstrkcjach typu Żuk, Nysa i o samochodach ciężarowych W niektórych ciągnikach też nie ma Tak więc myślę, że jeśli bez tego włącznika nic się nie dzieje i jeśli mam stratę energi przez niego to nie ma sensu, żeby go podłanczać Pozdrawiam Paweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 25 Stycznia 2007 Oczywiście że nie jest potrzebny pod warunkiem ze instalacje masz idealną wręcz super bo jeśli nie to zaraz możesz mieć jeszcze większe straty energii niż bez wyłącznika! A ja mam dobry od stara i działa wspaniale! Ale w sumie co może być wspaniałego w działaniu wyłączniaka masy....! Dla mnie jest potrzebny! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 25 Stycznia 2007 Przecież samochody cieżarowe i ciągniki to samo mają wiec po coś ten wyłacznik był robiony! Według mnie jest to bardzo dobre rozwiązanie, bo akumulatory nie mają żadnego obciązenia A nie które ciągniki to są wyjatki a one nie są wzorem dla mnie, oczywiście to sie psuje ale to kosztuje tylko 8 zł. ostatnio kupiłem bo moj czasami wyłacza a czasami nie, zawiesza sie lecz wystarczy go lekko obrucic i się wyłącza! Ja jak zostawiam zgaszony ciągnik i zaciągniety reczny to w ten sposób wyłaczam swiatła hamulca i nie wyładuwują mi akumulatorów wiec uwazam to za dobre rozwiązanie! A po drugie to ten wyłacznik załacza tablice rozdzielczą, to znaczy wskaznik temperatury jak i paliwa wiec to jest jeden z głownych wyłaczników! na którym ciągnik może pracowac nie mając kluczyka w stacyjce A po trzecie to on załacza alternator, żeby ładował akumulatorki! Dlamnie to jest lepsze niż stacyjka samochodowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdk 0 Napisano 25 Stycznia 2007 Ten wyłącznik jest potrzebny jak posiada się akumulatory, wzbudza alternator i odcina prąd od wszystkich odbiorników w ciągniku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paffa 0 Napisano 25 Stycznia 2007 Przecież samochody cieżarowe i ciągniki to samo mają wiec po coś ten wyłacznik był robiony! Według mnie jest to bardzo dobre rozwiązanie, bo akumulatory nie mają żadnego obciązenia A nie które ciągniki to są wyjatki a one nie są wzorem dla mnie, oczywiście to sie psuje ale to kosztuje tylko 8 zł. ostatnio kupiłem bo moj czasami wyłacza a czasami nie, zawiesza sie lecz wystarczy go lekko obrucic i się wyłącza! Ja jak zostawiam zgaszony ciągnik i zaciągniety reczny to w ten sposób wyłaczam swiatła hamulca i nie wyładuwują mi akumulatorów wiec uwazam to za dobre rozwiązanie! A po drugie to ten wyłacznik załacza tablice rozdzielczą, to znaczy wskaznik temperatury jak i paliwa wiec to jest jeden z głownych wyłaczników! na którym ciągnik może pracowac nie mając kluczyka w stacyjce A po trzecie to on załacza alternator, żeby ładował akumulatorki! Dlamnie to jest lepsze niż stacyjka samochodowa Nie obrażając Cię , ale Ty jesteś jakiś INNY Załóż sobie taką masę do samochodu skoro to lepsze niż stacyjka Nie wolno wyłanczać masy jak ciągnik pracuje Rozwalisz alternator i dopiero zaoszczędzisz U mnie brak włącznika masy, a wszystkie obwody (kontrolki, wskaźniki) załanczane są stacyjką Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awe 0 Napisano 25 Stycznia 2007 Zwraccając uwagę na włącznik masy w t25 kiedy jest włączony automatycznie jest wzbudzany alternator ktury pobiera sporo energi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 25 Stycznia 2007 Oczyiście ze mozna wyłączyć mase po odpaleniu ciągnika! nic sie nie stanie (mogą sie spalić jedynie diody prostownicze w alternatorze),wtedy napiecie ładowania idzie na ciągnik zapal sobie swiatła to zobaczysz ze wszystko działa i intensywnośc świecenia zależy od obrotów silnika! tylko nie popal żarówek! nigdy nie widziałeś jak koleś np. kosił bizonem w środku lata na wszystkich odpalonych światłach.....a po co ---bo miał za dobre ładowanie i sie musiał go pozbyć.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paffa 0 Napisano 25 Stycznia 2007 Oczyiście ze mozna wyłączyć mase po odpaleniu ciągnika! nic sie nie stanie (mogą sie spalić jedynie diody prostownicze w alternatorze),wtedy napiecie ładowania idzie na ciągnik zapal sobie swiatła to zobaczysz ze wszystko działa i intensywnośc świecenia zależy od obrotów silnika! tylko nie popal żarówek! nigdy nie widziałeś jak koleś np. kosił bizonem w środku lata na wszystkich odpalonych światłach.....a po co ---bo miał za dobre ładowanie i sie musiał go pozbyć....Jeśli spalenie diód to NIC to ja dziękuję a przy okazji można zjarać żarówki, przy okazji przerywacz kierunków jak za dużo dasz gazu Faktycznie to drobiazg Nigdy nie widziałem jak bizon kosi na zapalonych światłach w dzień (bo pewnie o to Ci chodziło) U mnie w okolicy są same sprawne kombajny i nikt takich rzeczy nie robi A spowodowane jest to uszkodzeniem alternatora lub regulatora napięcia skoro ładowanie jest za wysokie Wtedy elektrolit zaczyna gazować i paruje woda destylowana ,To nie jest normalne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paffa 0 Napisano 25 Stycznia 2007 Zwraccając uwagę na włącznik masy w t25 kiedy jest włączony automatycznie jest wzbudzany alternator ktury pobiera sporo energi Są trzy prawdy:1. Święto prawda2. Tys prawda3. Gów...o prawdaI to co piszesz to mi tą trzecią prawdą pachnie Chyba, że to sporo to masz na myśli opór przewodu elektrycznego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlak 0 Napisano 25 Stycznia 2007 znalazłem wreszcie miłośników T-25potrzebuję do swego KORPUS ŁĄCZĄCY SILNIK ZE SKRZYNIA,ten gdzie zamontowana jest pompa podnośnika i kolumna kierownicza .GDZIE TEN KORPUS KUPIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!NAJCHĘTNIEJ UŻYWANY-CAŁA POLSKA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paffa 0 Napisano 25 Stycznia 2007 A co, uczyłeś się stawiać Władka na tynych gumach Poszperaj w postach niżej tam ktoś podawał linki do sklepów. Ja znam taką hurtownię w Łukowie (lubelskie) tam mają do Władzia(oryginalne) wszystko, każdą śrubkę więc napewno i to by mieli.Będę jechał do nich w lutym i jak nigdzie nie znajdziesz to mogę pomóc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzes25 0 Napisano 26 Stycznia 2007 Felga i opona wtedy lepiej idzie niż na orginalnych. Nowe alternatory mają włocznik i wyłącznik ładowania i w czasie jazdy mozna wyłaczyc mase:lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paffa 0 Napisano 26 Stycznia 2007 Nowe alternatory mają włocznik i wyłącznik ładowania i w czasie jazdy mozna wyłaczyc mase:lol:Uświadom mnie gdzie znajduje się taki wyłącznik ładowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzes25 0 Napisano 26 Stycznia 2007 Jest wbudowany w nim razem z z regulatorem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paffa 0 Napisano 26 Stycznia 2007 Jest wbudowany w nim razem z z regulatoremBzdura Podaj przykład Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzes25 0 Napisano 26 Stycznia 2007 Tak jest bo jak miałem zwarcie w stacyjce to odrazu alteernator przestał ładować wiem to bi mam zrobioną kontrolkę zy ładuje czy nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paffa 0 Napisano 26 Stycznia 2007 Tak jest bo jak miałem zwarcie w stacyjce to odrazu alteernator przestał ładować wiem to bi mam zrobioną kontrolkę zy ładuje czy nieKontrolkę od ładowania to ma każdy A co do zwarcia to pewnie było w obwodzie ładowani i stąd sygnnalizaja kontrolki! Najprawdopodobniej przewód ładowania za kontrolką zwarł do masy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzes25 0 Napisano 26 Stycznia 2007 http://images11.fotosik.pl/31/88107c7a4434d842. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paffa 0 Napisano 26 Stycznia 2007 http://images11.fotosik.pl/31/88107c7a4434d842.To coś co tu wkleiłeś nie działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzes25 0 Napisano 26 Stycznia 2007 Wiem już wiem ze nie działa sorki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 26 Stycznia 2007 Kontrolkę od ładowania to ma każdy U mnie w T-25 kontrolki NIET tylko amperomierz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paffa 0 Napisano 26 Stycznia 2007 U mnie w T-25 kontrolki NIET tylko amperomierz No nie żartuj Na desce masz cztery kontrolki, tak jedna-kierunkidruga-światłatrzecia-podgrzewanie świec/yczwarta Ja miałem od nowości kontrolkę i amperomierz Możesz ją łatwo założyć jak chcesz Warto bo się przydaje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach