abuk14 0 Napisano 19 Czerwca 2008 Przepraszam za literówki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 19 Czerwca 2008 czy młocarnia , klepisko i przeniesienie napedu na heder jest takie samo w 58 i 56 ? jak chłodzony jest olej silnikowy w 58? i czy to chłodzenie zdaje egzamin? chodzi mi o rekordy do 90 r. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 22 Czerwca 2008 czy młocarnia , klepisko i przeniesienie napedu na heder jest takie samo w 58 i 56 ? jak chłodzony jest olej silnikowy w 58? i czy to chłodzenie zdaje egzamin? chodzi mi o rekordy do 90 r.moze mi ktos napisac czym sie rózni rekord od super tylko ze szczegółami bym prosił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 0 Napisano 4 Lipca 2008 Panowie, właśnie zacząłem odkurzać swoje supra przed sezonem, i zobaczyłem że łożysko na podajniku pochyłym jest padnięte..Rozumiem, że muszę całą gardziel zwalać..Może ktoś podpowie jak to najszybciej, i najbardziej bezboleśnie zrobić?? Turem da rade?? I jeszcze jedno, w zeszłym sezonie cięło mi żyto, szybkość bębna i szczelina klepiska była regulowana na wiele sposobów..ale nie wiele to pomagało. Mogą być jakieś inne przyczyny?? Będę wdzieczny za każdą podpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 4 Lipca 2008 Ja podstawiam dwie beczki opuszczam na nie gardziel, odpinam zabezpieczenia i na wstecznym wyjeżdżam. Żadna filozofia, robię tak dwa razy, przed sezonem zakładam zwykłe klepisko i po zbożu kukurydziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 4 Lipca 2008 najprosciej to podczepic heder i gardziel zostawic przy hederze na wózku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 4 Lipca 2008 spokojnie turem ściągniesz przerabiałem to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 4 Lipca 2008 ja robie to ladowaczem... na widly nakladam palete, podjezdzam pod podajnik i u góry pasem z grzechotka zabezpieczam...i odjezdzam jak z panna mlodą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel 85 0 Napisano 4 Lipca 2008 Witam, gdzie mogę zakupić filtr oleju hydrau;icznego HP-20.1 objechałem wszystkie sklepy w okolicy i nigdzie o takim filtrze nie słyszeli (jest to filtr bez wymiennego wkładu) i czy wogóle super wychodził z takim filtrem stary cieknie a na silikon nie jestem pewny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wjmarcia 0 Napisano 4 Lipca 2008 Witam. Mam do podłączenia u sąsiada kose elektryczną do stołu do rzepaku do kombajnu BIZON Z056. Proszę o wskazówki jak i gdzie się wpiąć w elektryke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 5 Lipca 2008 z wpinaniem ciężko lepiej puść prosto z aku i oczywiście bezpiecznik po drodze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
farmer11 0 Napisano 5 Lipca 2008 Ja od 83 roku moim ZO56 skosiłem około 3 tyś hektarów, najsłabszym ogniwem w bizonie jest silnik , w zeszłym roku w połowie żniw czwarta wymiana , drugim mankamentem są terazniejsze byle jakiej jakości łożyska . Co prawda zdrowie na nim straciłem ale to inna sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
farmer11 0 Napisano 5 Lipca 2008 Ja od 83 roku moim ZO56 skosiłem około 3 tyś hektarów, najsłabszym ogniwem w bizonie jest silnik , w zeszłym roku w połowie żniw czwarta wymiana , drugim mankamentem są terazniejsze byle jakiej jakości łożyska . Co prawda zdrowie na nim straciłem ale to inna sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wjmarcia 0 Napisano 5 Lipca 2008 Damian 9871 dzięki za info. też myślałem żeby podciągnąć prosto od aku, tylko nie wiem w jaki sposób załączać, czy jakimś "mocnym" włącznikiem czy jakimś wyłącznikiem krańcowym od dźwigni hederu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 6 Lipca 2008 załóż przekaźnik kosztuje niewiele i włącznik np. taki jak od lamp na bizonie. sam włącznik też pociągnie jakiś czas a na przekażniku będziesz miał spokój Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alberto 0 Napisano 6 Lipca 2008 Gdzie w bizonie wpiąć się wentylatorkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wjmarcia 0 Napisano 6 Lipca 2008 Robiłem pomiary i wyszło że silnik będzie brał około 20A i chyba założe włącznik np siłowy 32A. Styk przekaźnika mógłby nie wytrzymać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Izydor 0 Napisano 6 Lipca 2008 Przekaźniki sa na 30 A wiec poco włącznik i do tego ciągnac gruby kabel do kabiny ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wjmarcia 0 Napisano 6 Lipca 2008 Dzięki za podpowiedzi zrobie tak jak piszecie. Jutro zabieram sie do pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 0 Napisano 6 Lipca 2008 Czy to normalne, że w bizonie po zimie giną hamulce?? Jak go gasiłem w zeszłym roku to wszystko grało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 7 Lipca 2008 to znaczy że masz olej w skrzyni biegów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 0 Napisano 7 Lipca 2008 to znaczy że masz olej w skrzyni biegów nie wiele mi wyjaśniłeś, raczkującemu użytkownikowi bizona trzeba tłumaczyć tak jak chłop krowie na miedzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 7 Lipca 2008 hamulce w bizonie to porażka zrobisz uszczelniacze a i tak po czasie zaleją się olejem ze skrzyni. niektórzy zespawują drążki i naciskając hamulec ciągniesz również cięgło od ręcznego, tarczki ręcznego są na wierzchu i zawsze działa a zasadniczy jest w bębnach obejrzyj skrzynię wszystko widać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peron 0 Napisano 7 Lipca 2008 Znajomy przerabiał hamulce w Z056. Dorabiał szczęki i bębny. Pisałem o tym wcześniej na tym forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stasiek-84 0 Napisano 7 Lipca 2008 przełożenie drążków z ręcznego pod nogę zupełnie wystarczało, mi działał lewy nożny a pod prawym drążkiem był podpięty ręczny i z hamowaniem nie było problemów, same nożne zalewały się olejem po dwóch tygodniach pracy, a przy dużych obszarach i kilku bizonach nikt nie bawi się w ciągłe, remonty skrzyń, w terenie pagórkowatym i tak raz na sezon skrzynia w bizonie siada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach