hans 0 Napisano 21 Października 2009 moja ciezko 6 ton kipruje - przerabiałes coś ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 22 Października 2009 podkręć zawór pod tłokiem tylko nie przegnij (u mnie tłok z ramą poszedł do dołu a skrzynia nie drgnęła było z 8-9t ziemi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JacekXXL 0 Napisano 23 Października 2009 Mam 2 takie przyczepy i mam w nich wzmocnione ramy a dokładniej to te kształtowniki które są wzdłuż przyczepy zaspawane mam blachą 5mm tak że powstał zamknięty profil i ok 3 lata temu założyłem nowe uszczelniacze w tłokach, a co do zaworów to nie potrafię nic powiedzieć bo ja nic nie robiłem z nimi, może poprzedni właściciele tego sprzętu coś kombinowali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateusz2811 0 Napisano 14 Listopada 2009 ja na d47 sypie 8 ton pszenicy a rekord to 10 ton buraków i 30 kilosów jechały 2 przyczepy 20 ton a rama prosta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dcnt 0 Napisano 15 Listopada 2009 Mateusz, zrob tak jeszcze pare kursow, a potem zobaczymy, tez myslalem ze nic sie nie dzieje, a juz swoje przyczepy spawalem bo zaczep prawie wyrwalo po jednym z kursow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateusz2811 0 Napisano 16 Listopada 2009 jno ile 10 ton to był ten rekord ale 8 to miara już przyczepy mam 12 lat i nic jeszcze nie robiłem nawek opony nie wymieniałem ,tylko z 3 pióra mósiałem wymienić pojedyńcze ale to grosze bo na złomie kuiłem cały zestaw i 2 swożnie musiałem nowe kupić i jeszcze jedno powiem to nie są zwykłe przyczepy bo to są przyczepy które ja robiłem sobie są powzmacniane ze statych zostały tylko osie i ramy i zaczepy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TJ206 0 Napisano 12 Grudnia 2009 Mam pytanie; chcę kupić przyczepę 6-tonową T.169/2 z Czarnej Białostockiej!!! Jeśli ja ktoś ma proszę o wypowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 13 Grudnia 2009 Chciałbym zobaczyć 10 ton na D47 ja sypie po 5 to ta przyczepa juz pływa jak statek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 13 Grudnia 2009 Chciałbym zobaczyć 10 ton na D47 ja sypie po 5 to ta przyczepa juz pływa jak statek.u mnie raz gościu na 2 przyczepach d47 przywiózł 21ton piachu, fakt jak mu rozerwało opone w przyczepie to zanim sie zatrzymał to felga była prosta, ale rama wytrzymała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
śledzik 0 Napisano 15 Grudnia 2009 Pani franki co wiecie na temat stosowania przyczep kontenerowych hakowych w rolnictwie. Ktoś miał jakieś doświadczenia z takim sprzętem. ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 15 Grudnia 2009 No to sobie naładuj na taka przyczepę belek słomy ,sina nawóz itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 15 Grudnia 2009 Chciałbym zobaczyć 10 ton na D47 ja sypie po 5 to ta przyczepa juz pływa jak statek. to moze warto naprawic skręt i sworznie... 7 ton na d 47 to dla mnie normalka.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MMDD 0 Napisano 16 Grudnia 2009 Pani franki co wiecie na temat stosowania przyczep kontenerowych hakowych w rolnictwie. Ktoś miał jakieś doświadczenia z takim sprzętem. ?? Ja pracowalem troche z nimi kiedys w Holandii. Do materialow sypkich jak obornik, ziarno, piasek to sa dobre. Tylko, ze mozesz wywracac tylko do tylu i musisz miec platforme. Platforma jest zazwyczaj 2-3 osiowa w ukladzie tandem lub tridem, wiec nie zczepisz 2 razem. Generalnie uklad taki dziala dobrze jelis na jedna platforme przypada kilka kontenerow. Mozna je wtedy np. na przemian ladowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 16 Grudnia 2009 Chciałbym zobaczyć 10 ton na D47 ja sypie po 5 to ta przyczepa juz pływa jak statek. to moze warto naprawic skręt i sworznie... 7 ton na d 47 to dla mnie normalka.. Witam.To uważaj żeby ci ufoludki wagi na drodze nie postawili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 16 Grudnia 2009 Chciałbym zobaczyć 10 ton na D47 ja sypie po 5 to ta przyczepa juz pływa jak statek. to moze warto naprawic skręt i sworznie... 7 ton na d 47 to dla mnie normalka.. Przypuszczam że gdybym zaczoł wozić takie ciężary na moich przyczepach to remonty by sie niekończyły, z wożeniem 8 czy 10 ton na D47 niejestescie koledzy rolnikami do nasladowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 16 Grudnia 2009 10t na d-47 to jednorazowy wybryk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 16 Grudnia 2009 ja klade na taka piasek z czubem i jakos daje rade oczywiscie bez zakladek a ile tam jest to nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 17 Grudnia 2009 Chciałbym zobaczyć 10 ton na D47 ja sypie po 5 to ta przyczepa juz pływa jak statek. to moze warto naprawic skręt i sworznie... 7 ton na d 47 to dla mnie normalka.. Przypuszczam że gdybym zaczoł wozić takie ciężary na moich przyczepach to remonty by sie niekończyły, z wożeniem 8 czy 10 ton na D47 niejestescie koledzy rolnikami do nasladowania. nie wiem co tak cie dziwi? chcesz wozic po 4 tony to twoja sprawa, ale ja nie lubie pustych przebiegów...7 ton dla takiej przyczepy to normalka tylko trzeba uwazac przy wywracaniu aby przyczepa stala równo... nigdy z górki!!!na hl 8 t ładują po 15 więc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 17 Grudnia 2009 Nie po to producent podaje, że max ładownośc to x ton, żeby pakowac to co podał producent razy dwa. U mnie na przyczepę 4t tez się kiedyś ładowało po 6ton wapna albo piachu (bo szkoda było jeździć a pusto skoro traktor nie miał co w niej robić) i po kilku latach takiej jazdy rama zrobiła się łukowata. Nie wiem też czy osie nie poszły, bo mi opny się ścierają po wewnętrzenej stronie U Znajomego jest taka sama przyczepa, w tym samym wieku, ale niegsy nie przeciążana i dalej wygląda jak nówka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 17 Grudnia 2009 miałem kiedyś D47 i też woziłem tooonyyy ale jak ją sprzedawałem to dopiero tego żałowałem { rama popękana i skrzywjona ,skręt przedjęty} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buli1979 0 Napisano 28 Grudnia 2009 ile atmosfer pompujecie do kół 15.3 10.75 8 płucien na oponach nie moge znaleźc le max jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin15396 0 Napisano 29 Grudnia 2009 3,8 MPa pod warunkiem że ładujesz 4,5 tony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MMDD 0 Napisano 29 Grudnia 2009 popieram Buchaja - przyczepa to nie jest most, zeby ja obciazac 2 razy bardziej niz podaje producent. Czasami wloze na przyczepe 4-tonowa 5 ton ale nie mozna przesadzac. Mozna nie tylko rozwalic przycyepe, ale jak zauwazyl tekmie mozna sporo zaplacic na wadze (bo placi sie od procentowego przekroczenia masy calkowitej) poza tym przy wypadku moze to byc orzeczone jak przyczyna wypadku. Takze ja nie ryzykuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
śledzik 0 Napisano 29 Grudnia 2009 Czy ktoś może mi coś więcej powiedzieć na temat przyczep hakowo kontenerowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek22 0 Napisano 4 Stycznia 2010 Witam mam pytanie ile kosztuje regeneracja tłoka do przyczepy D-47.Bo mi spuchł najgrubszy cylinder A morze wiecie czy można kupić jeden cylinder nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach