mf3085 0 Napisano 4 Stycznia 2010 Witam mam pytanie ile kosztuje regeneracja tłoka do przyczepy D-47.Bo mi spuchł najgrubszy cylinder A morze wiecie czy można kupić jeden cylinder nowy. Mozna kupic np. tutaj http://www.agrorami.pl/?lang=pl&str=12,58,59&nr=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josef03 0 Napisano 9 Stycznia 2010 W żniwa miałem na D-47 8 ton pszenicy i nic się nie działo. Wczoraj zaliczkowałem dwie D-47, do poprawek, ale z papierami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 14 Stycznia 2010 czy ktoś próbwał wozić bele przyczepą jednosiową np. pronar 671, czy na 1 osi bele nie spadają, oraz jak się sprawdzają takie pronarki przy wożeniu gnoju czy szybko nie korodują? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nikt 0 Napisano 14 Stycznia 2010 moze ktos wie gdzie jest numer ramy w przyczepie autosan d 616? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel46 0 Napisano 24 Stycznia 2010 Szukam przyczepy T-169 (Czarna Białostocka) wywrotka 4 tony tel 508496010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiek_zx6r 0 Napisano 31 Stycznia 2010 tył ramy, tam gdzie jest zamontowany zaczep dolny, sprawdz... może malowana była i nie widać... albo starła sie juz :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nikt 0 Napisano 3 Lutego 2010 tył ramy, tam gdzie jest zamontowany zaczep dolny, sprawdz... może malowana była i nie widać... albo starła sie juz :/ witam tam niema z tylu zaczepu wcale i nr raczej tez nie bo sprawdzilem ta okolice ale dzieki. a najpewniej to nie tyle ze sie starl co wyrdzewial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiek_zx6r 0 Napisano 4 Lutego 2010 to zostało tylko kupic czy pożyczyc numeratory i nabic nowa przed malowaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nikt 0 Napisano 7 Lutego 2010 tak tez pomyslalem dlatego pytam gdzie one powinny byc zeby nie narobic zamieszania ale dowiem sie na stacji dijagnostycznej doklanie gdzie one byly znakowane dzieki i pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 4 Sierpnia 2010 Panowie jesli przyczepa jest na poduszkach to jesli sie ich nienapompuje to można taką przyczepą coś zrobić czy wogule niemozna nawet pusta jechać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 5 Sierpnia 2010 Poduszki zastępują role resora odpowiedz powinna nasunąć sie sama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raaaf82 0 Napisano 28 Września 2010 co myslicie o zmianie opon z 8.25-20 na 10.00-20(koła od koparek) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 Napisano 29 Września 2010 Czy komuś udało się zmienić przyczepę z uniwersalnej na rolniczą. Jężeli tak, to w jak? Chodzi mi o D-55 6-ton sztywna, duże koła i hamulec na dwa węże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JacekXXL 0 Napisano 29 Września 2010 ja zamieniłem D-45 z samochodowej na rolniczą w dowodzie, musisz jechać na przegląd i wystwią ci świstek do wydziału komunikacji o zmianie przeznaczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobra 0 Napisano 28 Października 2010 Witam wszystkich.Jestem zaintersowany zakupem przyczepy Pronar na 10 ton na tandemie.Co o tym myślicie?Proszę o uwagi sugestie. Miałem taką, byłem zadowolony. Jesli chcesz kupić taką przyczepę to zajrzyj na tą stronę - przyczepy rolnicze - są tam ogłoszenia z przyczepami rolniczymi i niedawno widziałem taką, ale nie wiem czy już została sprzedana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobra 0 Napisano 28 Października 2010 Witam wszystkich.Jestem zaintersowany zakupem przyczepy Pronar na 10 ton na tandemie.Co o tym myślicie?Proszę o uwagi sugestie. Miałem taką, byłem zadowolony. Jesli chcesz kupić taką przyczepę to zajrzyj na tą stronę - przyczepy rolnicze - są tam ogłoszenia z przyczepami rolniczymi i niedawno widziałem taką, ale nie wiem czy już została sprzedana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobra 0 Napisano 28 Października 2010 przepraszam, dwa razy wyslal sie moj post, powod: zawieszenie sie przegladarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 Napisano 2 Grudnia 2010 Czy ktoś na forum naprawiał może tłok wywrotu w przyczepie z wywrotem na trzy strony?Olej leci z korka pod spodem. Zdaje się że jest tam zawór przeciążeniowy, ale po wykręceniu nie udało mi się wyjąć niczego poza sprężyną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 2 Grudnia 2010 Witam wszystkich.Jestem zaintersowany zakupem przyczepy Pronar na 10 ton na tandemie.Co o tym myślicie?Proszę o uwagi sugestie. Miałem taką, byłem zadowolony. Jesli chcesz kupić taką przyczepę to zajrzyj na tą stronę - przyczepy rolnicze - są tam ogłoszenia z przyczepami rolniczymi i niedawno widziałem taką, ale nie wiem czy już została sprzedana.ja bym osobiście na pronara uważał, lepiej zasława albo metal-tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 Napisano 3 Grudnia 2010 Jeżeli nikt nie naprawią takiego siłownika , to może ma chociaż jakiś schemat, czy rysunek na którym będzie widać co i z której strony jest założone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 Napisano 4 Grudnia 2010 Z jednej strony do tłoka dopływa olej, z drugiej jest zawór przechyłu,a pod spodem w orginalnym tłoku jest plomba pod plombą jest ten zaworek ciśnieniowy. Kiedyś miałem taki przypadek tłok po remoncie,zawór przechyłu u mnie jest zaślepiony(pasuje szpilka od koła) na przyczepie lekki ładunek pompy w ciągniku mało nie rozerwie i ani drgnie.Rozkręciłem i skręciłem ten zaworek i pomogło. Prawdopodobnie coś go przycieło i nie puszczał olejuTemat był juz poruszany na forum. Ale nigdzie nie mogę znaleźć w jaki sposób ten zawór rozebrać i uszczelnić. próbowałem zamiast korka wkręcić śrubę, ale nigdzie nie mogę takiej dostać (gwint 27,2x 1,5).Wyjęcie sprężyny niczego nie rozwiąże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 4 Grudnia 2010 Idz do tokarza to ci dotoczy taki gwint jaki bedziesz chciał. Jezeli chodzi wam o tłok od d-47, to ja kiedyś wykręciłem ten zawór, pod nim jest sprężyna i na końcu tłoczek. Po odkręceniu tego zaworu, podłączyłem tak gdzie wchodzi olej spręzarkę i ten tłoczek mi wypchało, dotoczyłem odpowiedną śrubę i wkręciłem w miejsce zaworu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 Napisano 4 Grudnia 2010 Dzięki osa, o to mi właśnie chodziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 5 Grudnia 2010 Panowie na allegro są przyczepy bez prawa rejestracji albo bez papierów (na jedno wychodzi) czy idzie jakoś zakombinować i dorobić do takiej przyczepy papiery?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 5 Grudnia 2010 Panowie na allegro są przyczepy bez prawa rejestracji albo bez papierów (na jedno wychodzi) czy idzie jakoś zakombinować i dorobić do takiej przyczepy papiery??tylko jeśli będziesz miał jakieś wolne papiery bez przyczepy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach