dcnt 0 Napisano 21 Marca 2006 tak to jest jak sie w zyciu nie pracowalo z takim sprzetem, a tu nagle trzeba isc do maszyny i ogladac, a tu nie wiadomo na co nawet patrzec Mam nadzieje ze dobrze wybralem, zreszta za ta kase to wyboru wielkiego nie bylo, pierwsza z dwudziestu w dosc znosnym stanie, a co wyjdzie podcza pracy to juz licho wie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ODRzyk 0 Napisano 11 Kwietnia 2006 Szukam wszelkiej dokumentacji do FIATAGRI HESSTON 4700.Prosze o odzew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzesio 0 Napisano 12 Kwietnia 2006 Właśnie kupiłem prasę Arobale 1212sa jest identyczna jak Class Rolant 46 tylko w innym kolorze.Jeżeli ktos ma doswiadczenia z takimi prasami będe wdzięczny za info.Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 12 Kwietnia 2006 Ile dałeś za ta arobale ma szeroki podbieracz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzesio 0 Napisano 12 Kwietnia 2006 Nie ma waski podbieracz 140cm(trochę mało) jest z 1993r. i po długim targowaniu poszła za 19tyś. Jak na moje oko stan idealny i mam nadzieję że jak pójdzie w robotę to zdania nie zmienie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 12 Kwietnia 2006 Troche mały podbieracz jak jest sporo słomy po bizonie to źle prasować mam też taki w 44s owijanie na 1 sznurek czy inaczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 0 Napisano 13 Kwietnia 2006 co o tej sipmie sadzicie czy cena nie jest wygurowana /editalbo o tej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 13 Kwietnia 2006 Ta czerwona robi duże baloty także sianokiszonka odpada z sianem mogą być kłopoty a słoma w sam raz. Mam pytanie o co chodzi z tyn czyjnikiem razmieszczenia słomy w komorze. Czy to zwykły czujnik uchylenia komory coś jak w Kronach czy to jakoś pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 0 Napisano 17 Kwietnia 2006 a co powiecie o sipmie z-279 czy to dobry sprzet co nia bedziew sie dobrze robilo a co p[owiecie o tym ogloszeniu http://www.agroabc.pl/foto_duze/FD1_4198.jpg /edithttp://www.agroabc.pl/okno_ara_ogloszenie.php?id=4198o ta mi chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 17 Kwietnia 2006 Jak chcesz kupić sipme to kup wersję Farm czy jakoś tak jest lepiej wypasażona/ort. A classic jest goła owijanie tylko na 1 sznurek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojas 0 Napisano 17 Kwietnia 2006 Ja mam SIPME Z-279/1 prasa jest gut jak to napisal przedmówca co prawda jest goLa ale wystarczajonca pracuje przewarznie z nią C-360 3 P albo MF-255 i niema problemu z dobiciem beli stały caly rok i sie nie zsiadły a stały w dwuch rzedach jedna na drugiej polecam tylko podbierak jest marny gną sie palce i osłonki podbieraka ale Sipma tak ma chyba że sie zamówi wzmocniony. Pozdrowienia i miłej pracy w polu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
markcc 0 Napisano 18 Kwietnia 2006 Jaka prasa zwijająca nadaje się do prasowania bardzo suchej słomy po kombajnie ? Sianokiszonek napewno nie będę nią robił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy 0 Napisano 25 Kwietnia 2006 A jaka jest wasza opinia o prasach z "METAL FACHU" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro 0 Napisano 25 Kwietnia 2006 Dosyć dobra ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy 0 Napisano 26 Kwietnia 2006 @jaro: ALE w porównaniu do sipmowskich czy wafarmowskich -lepsza,gorsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro 0 Napisano 26 Kwietnia 2006 Inna - po prostu nie robiłem tamtymi więc nie mogę ocenić -napewno potrzebuje mocniejszego ciągnika niż np.sipmowska-jak dla mnie ma dwie zalety-jest cichsza i zbeluje wszystko (łącznie z wiadrem lub łopatą ).Miała też parę awarii w właściwie jedną parę razy -pękające łańcuszki od podbieracza-według mnie jest to wina tej głupiej konstrukcji nagarniacza-powinien tam być jakiś rotor-ja robię od paru sezonów po ok 700-800 bel a znajomy taką samą 1500 samej sianokiszonki rocznie i jakoś się trzyma.Co do tego ,że nie da się nią robić słomy to może i prawda ale nie u mnie bo ja jakoś tam beluję ok 250 szt i praktycznie bezproblemowo (może 2 lub 3 z problemami )-aha i z sianem też nie ma problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 27 Kwietnia 2006 Ja jak miałem sipmę to na tym wałśnie durnie wymyślanym przez kogoś i kopiowanym przez wszystkich nagarniaczu założyłem przeciw wagę na przedłużonej ośce. Nie udało mi się tego zrobić idealnie bo ten nagarniacz ma za dużą masę ale trochę pomogło i łańcucha mi nie zrywało tylko poluźniało śruby na sprzegle. Teraz ma rotor i to jest robota bierze wszystko i 2x szybciej. Jak masz mocniejszy ciągnik to nie będziesz załował prasy z rotorem. /editTo się nazywa dbałość o sprzęt. Nigdy jeszcze nie widziałem maszyny rolniczej owiniętej folią nawet nowej.http://www.allegro.pl/item101450294_prasy_zwijajace_class_john_deere_new_holland_inne.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy 0 Napisano 2 Maja 2006 Grzesiu ! To tylko optyczny chwyt marketingowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LewY 0 Napisano 16 Maja 2006 zna ktos namiary na sprawdzonego goscia ktory zajmuje sie sprzedarza pras rolujacych marki claas.chce kupic prase rolujaca claas rollat 46 z szerokim podbierakiem i osprzetem do owijania siatka, jesli ma ktos tak prase do sprzedania lub wie gdzie mozna taka kupic to prosze o kontakt w_ledwoch@wp.pl cena do uzgodnienia;) zgory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateusz1999 0 Napisano 30 Maja 2006 na co zwrócic uwage przy kupnie prasy oprucz tego czy jest stalo lub zmienno komorowa, czy posiada "rozdrabniacz", szeroki lub waski podbieracz no i oczywiscie ceny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 30 Maja 2006 Owijanie 1 czy 2 sznurkami i siatką, wyjechanie blach na podbieraczu i jego ogólny stan czy nie ma za dużych luzów na belkach czy nie są one pogiete, stan sprężyn jak są okrągłe końcówki to już sporo pochodziła, w przypadku łancuchowych wyciągnięcie łańcucha, przecieki oleju stan zaczepu ile wyjechany powie ile chodziła. Może ktoś jeszcze coś doda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 30 Maja 2006 Stan kól łańcuchowych , siłowniki od zamykania komory czy się nie leją no i oczywiście ogólny wyglą czy nie była bardzo bielona do sprzedaży , stan walców czy nie są gładkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leszek 0 Napisano 5 Czerwca 2006 Jaka jest wasza opinia na temat pras pasowych ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SZAKAL 0 Napisano 6 Czerwca 2006 Potrzebuje infracji jakie zapotrzebowanie na moc ma praca Claas Rollant 250 z roto cut i roto feet, czy jest jakaś różnica. Pociągną bym tą prase Zetorem 11441. I czy warto kupic Rollanta 250 RF z 2001 roku za około 50 tys PLN. czy moze nową polską?? I jakie macie doświadczenie z prasami Claas?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 6 Czerwca 2006 Ja mam 46 RC i 914 sobie z nią radzi. Nie wiem jak Ty ale mi kilku importerów odradzało 250 ze względu na dużą ilość elektroniki. Mówil że 46RC to w zasadzie to samo chyba że masz 250 z tym systemem wczesnego okręcania balota w komorze. Generalnie super maszyny ja jestem z mojej zadowolony. Jak chcesz kupić to kup Classa ja miałem Sipmę i żałują że się jej tak późno pozbyłem. Teraz to się robi baloty tylko przydałby się ciagnik z klimą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach