pawlo36 0 Napisano 16 Kwietnia 2012 spinki kupuje wlasnie te ms-25 w najblizszym sklepie z czesciami jesli jestes z ostrowa to zapytaj może w lamkach, tam raczej też powinni miecno BR juz sa droższe tylko nie wiem czy jest sens za to tyle płacić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikruss 0 Napisano 17 Kwietnia 2012 No na Lamkach to różnie z nimi jest, mają sporo ale ceny czasami takie że z butów można wyskoczyć Nad BRką będę myślał cały czas, zobaczymy ile będzie roboty, tylko u mnie i u ojca będzie jakieś 200-300 balotów samej slomy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 17 Kwietnia 2012 Spinki na allegro jeszcze tansze http://allegro.pl/zlaczka-ms25-do-pasow-pras-belujacych-rolujacych-i2263158480.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 17 Kwietnia 2012 na tyle to nie ma sensu inwestować takiej kasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kalisk 0 Napisano 17 Maja 2012 Witam. Czy jest do zdobycia instrukcja obsługi belarki john deere 550. Zakupiłem taką prasę bez sterownika. czy warto wydać prawie1000 zł na sterownik do niej? proszę o informacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 17 Maja 2012 Do JD 590 jest tu http://translate.google.pl/translate?sl=en&tl=pl&js=n&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fmanuals.deere.com%2Fomview%2FOMCC50090_19%2FOMCC50090_19.htm do swojej też coś znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregor 80 0 Napisano 17 Maja 2012 Czy moze ma ktoj jakies dame odnosnie katalogow do prasy riwiere casalis 112 bo mam takowa i interesowalo by mnie czy mozna zastosowac tam sterownik automatyczny bo ten reczny troche mnie meczy ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrews 0 Napisano 23 Maja 2012 Panowie powiecie coś ciekawego o takiej prasie ?? czy to dobry sprzęt czy może jakąś john deere szukać?? No i czy belarus 820 da jej radę?? P.S. Prasa będzie zwijać słomę i symboliczne ilości siana http://otomoto.pl/prasa-new-holland-650-bale-command-A165610.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikruss 0 Napisano 23 Maja 2012 andrews ja kupil za podobną kwotę (taniej) NH 648 z 2002 roku ale bez sterownika elektronicznego Noi już po zdjeciach widze ze na pewno w lepszym stanie Prasy sa bardzo dobre ale za tą kwotę szukaj ciut nowszego modelu i może coś z seri 64X, no chyba ze potrzebujesz robic baloty 180 cm, ale nie wiem czy rusek dobije przy takiej wielkości baloty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
timrek 0 Napisano 23 Maja 2012 Witam Czy posiada ktoś prasę KRONE kr 150? Warto kupić? można nią robić bale na sianokiszonkę, siano i słomę? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrews 0 Napisano 24 Maja 2012 Dzięki kolego za podpowiedź ja szukam takiej żeby robiła 150cm ale żeby miała siatkę jak ta co Ci pokazałem ale pras z siatką np na allegro jest tylko kilka ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikruss 0 Napisano 24 Maja 2012 ja kupilem bez siatki bo te co mają siatkę przeważnie mają 2x tyle przepracowane, ale to jest tylko moja opinia A że miałem pod ręką prasę to sięnie zastanawiałem jak 150 cm to szukaj 64x, no i ze siatką sporo droższa jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrews 0 Napisano 26 Maja 2012 kolego pawlo36 masz coś ciekawego z nh pasowej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo36 0 Napisano 1 Czerwca 2012 fiatagri 5950 to to samo co NH 644, siatka sznurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrews 0 Napisano 1 Czerwca 2012 Kolego a powiedz mi coś więcej o niej, może fota jakaś i cena wyjściowa ale to na maila żeby forum nie zaśmiecać andrew.1987@interia.pl byłbym zainteresowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwylechu 0 Napisano 1 Czerwca 2012 Witam Panowie prosil bym o informacje od kogos kto sie orientuje, a mianowicie chodzi mi o owijanie bel 120x150(belaka sipma) owijarka przystosowana do bel "tylko" 120x120. Czy ilosc owiniec folia beli jest tak ok. 24x dla foli 50cm i 16x dla foli 70cm czy 30x dla 50cm i 20x dla 70cm?Owijarka ta radzi sobie z tymi belami 120x150 bez problemu zastanaiam sie czy te 30x dla 50cm foli to nie bylo za malo.I jeszcze jedno czy owijajac folia 70cm musze przelozyc lancuchy napedzajace bebny na mniejszcze zebatki? Bardzo prosze o podpowiedzZ gory Dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koseś 0 Napisano 1 Czerwca 2012 Na bele 150 z zasady wychodziło mi między 29 a 31 obr owijarki i to odpowiadało czterem warstwom folii a chcąc owijać szerszą folią niestety trzeba przełożyć zębatki na mniejsze aby balot szybciej się kręcił . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nehco 0 Napisano 17 Czerwca 2012 Witam.Czy wie ktoś, ile powinno być ciśnienia gazu w akumulatorze hydraulicznym od załączania startu siatki ? ( KRONE KR 1016s )Bo u mnie to jak by za mało chyba jest bo siłownik nie ma siły dopchnąć żeby zalączyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrews 0 Napisano 17 Czerwca 2012 Mam pytanie do wtajemniczonych czy Belarus 820 poradzi sobie z prasą rolującą New Holland 650?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 17 Czerwca 2012 Witam.Według tego http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=158&ved=0CHQQFjAHOJYB&url=http%3A%2F%2Fkondiningroup.com.au%2Fweb_multimedia%2FstartDownload.asp%3FstrMultimediaFileName%3DFA155-21.pdf&ei=YDDeT87nMJDHtAb2xoXuDQ&usg=AFQjCNH4Emi1j_N-A8JavpZXrEjeBDGG7Q&sig2=rSjKGtDC4PxMoSfrRWMTpQ minimalna moc ciągnika do prasy serii NH650 to 41,3kW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrews 0 Napisano 17 Czerwca 2012 Dziękuję kolego za pomoc. Jakoś nie mogłem w googlach się odnaleźć. Czyli Minimalnie 60 KM więc mógłbym ryzykować zakup takiej. A warto inwestować w taką do 30 ha słomy. I tylko słomy bo do siana mam z 224 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikruss 0 Napisano 18 Czerwca 2012 ja kupilem 648 z 2002 roku i bedzie pracowac na ok 20 ha slomy, ale mysle ze jeszcze trochę usługowo też pojadę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrews 0 Napisano 18 Czerwca 2012 No ja stanąłem przed decyzją stawiać pomieszczenie na słomę albo kupić prasę bo chyba w rolce tak nie przemoknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 19 Czerwca 2012 Też przemoknie, ja przykrywam albo do stodoły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregor 80 0 Napisano 19 Czerwca 2012 Prawdw sloma jak przykryta to sucha jak ze stodoly tylko dolnie belki troche wilgne od ziemi a nie przykryta to naciagnie gleboko i nie ma zbytnio szans na wyschniecie jak to niektorzy mowia ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach