szopen72 0 Napisano 30 Maja 2008 Czytałem o takich problemach w jakiejś rolniczej gazecie, nie wiem czy nnie Top Agrar. Facet zrobił jakieś dodatkowe blaszki które rozciągały siatkę na boki. Ten patent robiła potem fabryka. Nie wiem tylko czy chodziło o Sipmę czy Warfamę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LewY 0 Napisano 31 Maja 2008 Czytałem o takich problemach w jakiejś rolniczej gazecie, nie wiem czy nnie Top Agrar. Facet zrobił jakieś dodatkowe blaszki które rozciągały siatkę na boki. Ten patent robiła potem fabryka. Nie wiem tylko czy chodziło o Sipmę czy Warfamę to był artykul w agromechanice o dotyczył sipmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JDG 0 Napisano 31 Maja 2008 Też czytałem bayło to w Sipmie.Jak konstrukcujnie nie jest prasa popieprzona jak kiedyś Sipma to wine raczej ponosić będzie naciąg siatki. Mogą być również po zimie zapieczone i zabrudzone rolki podające. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik1989 0 Napisano 31 Maja 2008 Czy zakładał ktoś licznik do bel do z-224. Ile taki bajer kosztuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adamkon 0 Napisano 2 Czerwca 2008 Witam!Mam prase rolujaca claas rollant 44 i przy prasowaniu siana po bokach zostaje duzo siana. Robienie cienszych walkow duzo nie daje. Wydaje mi sie ze jest to spowodowanie wysokim podbieraczem ktory podrzuca siano. Jesli ktos z was tez mial taki problem i sobie z ym poradzial prosze o pomoc! Z gory dziekuje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil 0 Napisano 2 Czerwca 2008 Skombinuj sobie kolego blachę którą zakłada sie nad palce podbieracza, w odpowiednie już zrobione otwory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LewY 0 Napisano 2 Czerwca 2008 co trzeba zrobić aby dostac sie do łożyska na walcu przy prasie rolującej rollant 46RC??? padło mi dziś łożysko przy walcu ktory jest zamontowany na klapie, drugi od dołu, z tej strony z której nie ma zębatki. co trzeba zrobic by sie dostac do tego łozyska?? jesli ktos cos wie na ten temat piszcie bo mi prasa jest potrzebna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz_k4 0 Napisano 3 Czerwca 2008 witam mam pytanie kupiłem prasę krone vario pack i się zastanawiam na ile belek powinno starczyć sznurka takiego 3000 m na bele 130 np jak to wychodzi w innych nawet prasach bo mi sie wydaje że w mojej strasznie ciasno jest to powiązane i idzie sporo sznurka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 3 Czerwca 2008 u mnie starcza 2000m na około 35 bel 120 x120 sipma z 569/1 robie cienkim sznurkie. kolega ma welgera RP200 to strasznie dużo musi dac sznurka bo ma obwiazywacz na 2 sznurki i jak da mniej to sie belki rozlatuja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kris 0 Napisano 3 Czerwca 2008 Ja mam RP200. Jest obwiązywacz na dwz sznurki, ja robie na jednym to starcz na ok 40-45 bel czsem jak mam siano to zmniejszam ilość sznurka i się nic nie rozlatuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 3 Czerwca 2008 ale kolega robi na 2 sznurki przynajmniej robił niewiem jak teraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podlaski_nowator 0 Napisano 8 Czerwca 2008 metoda prob i bledow poradzilem sobie jako tako z tym sciaganiem siatki do srodka. problem lezal miedzy innymi w mocowaniu rolki siatki, a wiec: zwiekszylem srednice walka na ktorym wisi siatka przez nalozenie grubej plastikowej rury i ponadto dalem dodatkowo kawalki z boku takie wchodzace na ciasno przy wkladaniu zeby rolka siatki miala wiekszy opor w rozkrecaniu sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinO-10 0 Napisano 9 Czerwca 2008 Czego to polski rolnik nie musi robić, nawet fabrykę poprawia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podlaski_nowator 0 Napisano 10 Czerwca 2008 Czego to polski rolnik nie musi robić, nawet fabrykę poprawia bo to maszyna Polska.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rabe 0 Napisano 12 Czerwca 2008 Witam panów. Chcę kupić presę CLAAS Quadrant 1200 z 93 roku za 22tys ma tylko 4 aparaty do wiazania włożone i jedens zapasowy sprzedawca twierdzi iż poprzedni rolnik używał 4. Czy ktoś ma owa prese albo zna opinie na tema awaryjnośći jej i samych aparató bo słyszałem iz cał kosztuje jeden 1000 euro a jest ich 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 12 Czerwca 2008 Niedaleko mnie mają 2200 robią dużo siamokiszonek to wymiana iglic i tych pierdołków przez które idzie sznurek jest częsta i droba. W reklamówce można przywieźć od Korbanków 20 000 zł, reszta działa bez zarzutu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 12 Czerwca 2008 a dlaczego iglice sie tak zurzywaja od kiszonki ?? Jeżeli zasada dziłania jest taka sam jak w zwykłych kostkujacych to raczej nie powinnny sie az tak szybko zużywac. Ciekawe na czym polega to zużycie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 15 Czerwca 2008 ja szukam producenta lub importera palców spężynowych do podbieracza prasy rolujacej Feraboli FF44 H lub FF55 lub tożsamej Agram Gallignani 6800 lub rolująca Fortschriit też ma ten sam podbieracz i resztę albo z demontażu jezeli ktoś zna namiary lub moze dopomóc to z góry dziękujęGrene już 2 tygodnie się stara narazie bez rezultatu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lufa13 0 Napisano 15 Czerwca 2008 ja szukam producenta lub importera palców spężynowych do podbieracza prasy rolujacej Feraboli FF44 H lub FF55 lub tożsamej Agram Gallignani 6800 lub rolująca Fortschriit też ma ten sam podbieracz i resztę albo z demontażu jezeli ktoś zna namiary lub moze dopomóc to z góry dziękujęGrene już 2 tygodnie się stara narazie bez rezultatu spróbuj poszukać u przedstawiciela z GRANIT-u raczej jest u nich wszystko do zdobycia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 15 Czerwca 2008 pytałem w Granicie- u przedstawiciela jakoś sie nie postarali ale już mam namiar na firmę ze Sycowa dzięki GrześKlimza Dariusz. Zakład. Produkcja i sprzedaż sprężyn0 62 785 20 35 - telefon/fax56-500 Syców, Kolejowa 18oraz na google.plPrzedsiębiorstwo Handlowo-Usługowo-ProdukcyjneRonet spółka z o.o. 89-410 Więcborkul. Starodworcowa 3b tel: (+48 52) 389 87 77fax: (+48 52) 389 87 71e-mail: ronet@ronet-sprezyny.pl od poniedziałku działam w temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pupek 0 Napisano 15 Czerwca 2008 Witam.Jaką prasę rolującą polecacie do słomy i czasami siano.Za odpowiedź dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 15 Czerwca 2008 łancuchowa lub pasówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławcio 0 Napisano 16 Czerwca 2008 Jakiej siatki uzywacie, ile to kosztuje na jeden balot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stasiek-84 0 Napisano 16 Czerwca 2008 do słomy najlepsza byłaby prasa łańcuchowa, najmniejsze szanse na zatrzymanie balota, w pasowych bywają problemy z zaczęciem skręcania jesli słoma jest przeleżała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peron 0 Napisano 16 Czerwca 2008 A ja sobie dzisiaj kupiłem kompletny nowy stół do Z224/1... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach