marcinrudy 0 Napisano 29 Września 2009 Panowie potrzebuje pomocy...chce kupic duza kostke 80 na 80 na 250..jakiej marki polecacie i dlaczego..moze ktos wie gdzie tanio mozna kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek22 0 Napisano 7 Października 2009 mam pytanie czy jest morzliwe przerobienie prasy roluioncei walcowei welgier o wymiwrze 120-150 na komore 120na120 . Gdyż taki koles sieje propagande że jest to bardzo proste a dla mni jest to troszkie nie realne . Prosze o opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 7 Października 2009 roluioncei ciekawy wyraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek22 0 Napisano 8 Października 2009 ale z ćiebie polonista jesteś dumny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 9 Października 2009 To szacunku dla innych użytkowników forum. Pisanie poprawne nie jest takie trudne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waha10 0 Napisano 11 Października 2009 WitamProszę o pomoc w ustaleniu parametrów przekładni kontowej zastosowanej w prasie Z-562.Jakie jest przełożenie tej przekładni.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawoln 0 Napisano 13 Października 2009 a do czego ci taka informacja?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waha10 0 Napisano 13 Października 2009 Pada mi przekładnia w WELGER RP 12.Metal Fach Z -562 jest podobny,myślę więc że przekładnia będzie pasowała.Welger ma przekładnię 2do1,nie znam przełożenia przekładni kontowej prasy Z- 562 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sklep Grene 0 Napisano 14 Października 2009 Prasy to mimo wszystko sprawdzaja się nadal dobrze stare wysłużone kostkowe pomaranczowe prasy, nazwy nie pamiętam, są tak stare, że wszystkie napisy wyblakły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawoln 0 Napisano 14 Października 2009 Pada mi przekładnia w WELGER RP 12.Metal Fach Z -562 jest podobny,myślę więc że przekładnia będzie pasowała.Welger ma przekładnię 2do1,nie znam przełożenia przekładni kontowej prasy Z- 562w prasie z Metal-Fachu jest przełożenie 2,1:1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waha10 0 Napisano 15 Października 2009 pawoln wielkie dzięki za pomoc.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rapit 0 Napisano 16 Października 2009 Dużo się mówi o jaości sznurka rolniczego i o cenach w sezonie. Jaki sznurek prolipropylenowy używanie. Jaki TEX i jakiej firmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bnowy 0 Napisano 3 Listopada 2009 witam,macie doświadczenia w stosowaniu folii i siatki do pras i belowarek?co jest wydajniejsze, tańsze? albo inaczej: jakie plusy i minusy każdego z rozwiązania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Technik rolnik 0 Napisano 8 Grudnia 2009 Co myślicie o prasie z Pronaru? Mozna gdzies znalesc jakies opinie, testy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 8 Grudnia 2009 A co myślicie o prasie NH648 to sianokiszonki i do słomy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 8 Grudnia 2009 Co myślicie o prasie z Pronaru? Mozna gdzies znalesc jakies opinie, testy?Jeśli mnie pamięć nie myli to jakiś rok temu pisali coś o tej prasie w Rolniczym Przeglądzie Technicznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmg6 0 Napisano 13 Grudnia 2009 Witam mam pytanie czy ktoś wie ile koni mechanicznych potrzebuje prasa claas rollant 46 roto cut do pracy z nożami i ile potrzebuje do pracy bez noży Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil 0 Napisano 14 Grudnia 2009 Co najmniej 80 KM do pracy z nożami. Bez noży automatycznie mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 21 Grudnia 2009 Ma ktoś z was prasę NH 648 jakie ma wady a jakie zalety? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saper_nsd 0 Napisano 22 Grudnia 2009 Witam mam zamiar zakupić na początek prasę zwijającą Sipma z230 ( starego typu)http://www.allegro.pl/item859542309_prasa_z230_okazja_1989r.htmlposiadam nie duży areał i słyszałem że ursus c-360 sobie w niej radzi !może ktoś posiada taką maszynę i mógł by coś na jej temat powiedzieć I odpowiedzieć na moje pytania czy nadaje się do sianokiszonki ??I czy są dostępne części zamienne do tego typu maszynny?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 22 Grudnia 2009 Witam.Kupiłem ten model w tym roku za 3.7tyś.W suchym szła w miarę dobrze,ale jak gdzieś się trafił jakiś zwituch mokrego to okręcało na wałkach.Jak za dużo okręciło to trzeba było obczyścić.Na tej na allegro widzę że też jest na okręcane.Według mnie podstawowa przyczyna tego to jest odległość między pasami,oraz pasów od brzegu.Tak więc myślę że sianokiszonki by nie robił.Jeśli chodzi o części,to jest bardzo prosta konstrukcja.Ja u siebie wymieniłem tylko kilka łożysk,no i pasy musiałem spinać.Tej co jest do sprzedania to pasy też są nie ciekawe.Prasowałem C-360.Tu umieściłem katalog i instrukcję jeżeli chcesz ją poczytać. http://chomikuj.pl/habza.m/Dokumenty/Instrukcja+*2c+katalog+prasy+roluj*c4*85cej+Z230.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saper_nsd 0 Napisano 22 Grudnia 2009 Dziękuje za informacje Tą na allegro pokazałem tylko jako przykład. Znajomy ma niedaleko i ceni ok 4,5 tys. 2 pasy są nie za ciekawe czy idzie je bez problemu dokupić ? A czy podczas tworzenia beli , jest od ubijana od początku tworzenia czy dopiero pod koniec ??Czy jest możliwość tworzenia beli o średnicy ok 1,2m ??I w jaki sposób maszyna informuje traktorzystę który koniec jest mniejszy a który większy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 23 Grudnia 2009 Jest ubijana od początku.Jeżeli chodzi o pasy to nie kupowałem,ale wpisałem w przeglądarkę to kilka adresów się wyświetliło.Jest możliwość tworzenia beli o średnicy 1,2,jest to prasa zmienno-komorowa.Nie ma żadnych sygnalizatorów.Trzeba samemu obserwować.Sznurek podajesz ręcznie.Szczegóły w instrukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saper_nsd 0 Napisano 24 Grudnia 2009 Jako kupujący prasę z230na co zwracać uwagę ??, na jakie elementy??Które się najczęściej zużywają ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zlukasz14 0 Napisano 28 Grudnia 2009 Witam. Wie może ktoś jaka moc ciągnika jest potrzebna do prasy DEUTZ FAHR MP 130 prasa jest z rotorem. Czy ta maszyna warta jest zakupu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach