nikos1597156748 0 Napisano 31 Stycznia 2007 Mam do sprzedania starą kosiarkę do konia a nie chce wyrzucać na złom moze znacie jakiegoś kolekcjonera starych maszyn rolniczych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielon 0 Napisano 31 Stycznia 2007 ja tez mam troszke takich konnych maszyn ale nie ma na nie zbytu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 31 Stycznia 2007 Ja terz mam ale nie sprzedam A ta kosiarka jest na gumowych kołach czy żeliwnych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duch 0 Napisano 31 Stycznia 2007 Tych kosiarek jest bardzo dużo i z zakupem nie ma problemu. Wiec jeśli znajdziesz kupca to dostaniesz za nią grosze. Ja mam trzy takie, dwie kompletne na kołach żeliwnych a jedna to sama rama. Ze starymi maszynami jest jak z winami, im starsze tym lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nikos1597156748 0 Napisano 1 Lutego 2007 ja mam na żeliwnych ,no trudno trzeba bedzie pokroić i na złom wyslac troszke szkoda takiego sprzetu niszczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 1 Lutego 2007 Szkoda niszczyć zwłaszcza jak na metalowych koła to prawie zabytek. Postaw gdzieś gdzie nie będzie przeszkadzać (pomaluj starym olejem) i niech stoi, Jeść nie woła a za 20 lat będzie warta 2 zł za kilo albo więcej bo nigdzie takich maszyn nie będzie. Niedawno było u mnie dwuch kupców na kosiarke ciągnikowo ose dawali 400zł ale znajomy wyciągnoł od nich 500 ale ja nie sprzedałem. Sąsiad jakeś dwa lata temu swojo wywiózł na złom 50gr za kilo (kosiarka waży 210 kg wedłud tabliczki). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abuk14 0 Napisano 1 Lutego 2007 Do pewnej starszej osoby z mojej rodziny przyjechał facet, który chciał kupic kosiarkę konną. To on sprzedał, bo myślał, że chce kupic dla siebie. 50 zł i okazało się, ze to zbieracz zlomy był. Rozebrali cała kosiarkę. A była na żeliwnych kołach. Stoi jeszcze snopowiązałka i młocarnia, ale już się sypia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 1 Lutego 2007 szkoda kosiarki ja do sfojej bym założył gumowe koła ale nie mam pist (felgi mam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nikos1597156748 0 Napisano 1 Lutego 2007 najgorzej jak ktos ma cisnienie i musi sprzedac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 1 Lutego 2007 a jakie to ciśnienie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nikos1597156748 0 Napisano 1 Lutego 2007 wierz nie samemu sie jest na gospodarce a starsze osoby jakos nie maja sentymetow przynajmniej nie wszyscy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 1 Lutego 2007 Jak bym bliżej mieszkał to bym sam jo wzioł. Poszukaj może ktoś kto ma agroturystyke by chciał albo na allegro ale w dziale maszyny rolnicze tylko np:http://www.allegro.pl/item160994910_woz_konny_drabiniasty.htmlhttp://www.allegro.pl/item162195373_stary_woz_bryczka.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Izydor 0 Napisano 1 Lutego 2007 U mojego dziadka stoi Snopowiązałka na 2 aparaty ale z którego roku ona jest to nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nikos1597156748 0 Napisano 1 Lutego 2007 dzieki za pomoc , tyle ze teraz OSA zasypana śniegiem , ciekawe ile mozna wolac za taki sprzet ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amadevsh 0 Napisano 1 Lutego 2007 a z jakiego rejonu slaska jestes? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 2 Lutego 2007 Może z troche innej półki, ja mam koło z kawałkiem zwrotnicy od... samolotu z czasów II wojny, pierdyknął ponoć angielski samolot na pole mojego dziadka, więc w nocy co sie dało to przytargali do domu, ale do dziś pozostało mi tylko to koło, kompletne z oponą bezdętkową Continental, felga z aluminiowymi rantami, szybkorozbieralna, na łożyskach, kręci sie jeszcze nawet, szukałem od jakiego modelu to koło może być, ale nie znalazłem, może nie wiem gdzie szukać, bo nie jestem jestem jakimś znawcą, ale jak ktoś by chciał, lub ktoś składa jakiś samolot zabytkowy, to moge sprzedać, oczywiście za odpowiednią zapłatą, bo skoro prawie 60 lat już sobie leży, to może nabrało wartości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 2 Lutego 2007 Skoro tatamarty zaczął temat lotniczy- u mojej babci znajduje sie połówka bomby rozpryskowej z II wojny światowej. Druga połówka jest u sąsiada babci Bardzo ciekawe eksponaty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nikos1597156748 0 Napisano 2 Lutego 2007 17 kilosow od czestochowy w strone Wa-wy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gwiezdny Tancerz 0 Napisano 2 Lutego 2007 ja mam koparke do ziemniakó ose na gumowych kołach pług znacznik brony pielnik i taki zabytek jk dmuchawa do siana ale moi rodzice mają do nich sentyment i ja też go czuje kiedy widze jak pięknie prezentują w ogródku aż mam chęć zapiąć mojego konia do osy ale to dość crazy pomysł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł74 0 Napisano 14 Lutego 2007 jak był u mnie dożynki ta za kirowca zaczepiliśmy konni pług jedno skibowy fajnie się prezentował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach