S-Piotr 0 Napisano 2 Lutego 2007 Czy wszyscy forumowicze to 100% rolnicy.A może tak jak ja pracują zawodowo a gospodarstwo prowadzą po pracy . Prosze o wypowiedzi w tym temacie.To moja stronka z fotkami z pracy.Tam jest sprzęt na którym pracuje .Pozdrawiam Piotr z Legnicy. http://www.s-piotr.fotosik.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abuk14 0 Napisano 2 Lutego 2007 Ja zajmuje się także ( oprócz rolnictwa ) wykańczaniem domów. Jest nas kilku i jeździmy. Płytki, tapetowanie itp. Żeby nie było nie robimy na ,,czarno". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waluś 0 Napisano 2 Lutego 2007 Piotr fajny masz ten sprzęt te koparki to tez twoje My mamy zarejestrowane gospodarstwo ale zajmujemy się czymś zupełnie innym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 2 Lutego 2007 Ja jestem operatorem na tym sprzęcie pracuje w kopalni bazaltu,robimy grysy które dodają do masy bitumicznej (asfalt) i betonu , a piasek 0-2mm i 0-5 biorą na podsypke pod puzle . Dołącze jeszcze zdęcia całego zakładu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waluś 0 Napisano 2 Lutego 2007 Ja jestem operatorem na tym sprzęcie pracuje w kopalni bazaltu,robimy grysy które dodają do masy bitumicznej (asfalt) i betonu , a piasek 0-2mm i 0-5 biorą na podsypke pod puzle . Dołącze jeszcze zdęcia całego zakładu. to przyznam robi wrażenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 3 Lutego 2007 dodałem pare fotek .Taką koronką wiercą otwory w skale . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek44 0 Napisano 3 Lutego 2007 dodałem pare fotek .Taką koronką wiercą otwory w skale . A tym napewno przestraszysz swojego belarusa.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/acfb04cd7b65d961.html#e Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 3 Lutego 2007 tu masz racje to miała być alternatywa dla talerzówki którą posiadam.Ale po dogłębnym rozpoznaniu za i przeciw dla agregatów zostaje przy talerzówce . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek44 0 Napisano 3 Lutego 2007 tu masz racje to miała być alternatywa dla talerzówki którą posiadam.Ale po dogłębnym rozpoznaniu za i przeciw dla agregatów zostaje przy talerzówce .Nie rozumiem. Talerzówka w moich stronach używana jest sporadycznie(doskonały siewca perzu). Agregaty, szczególnie bierne, ludzie stosują masowo. Jako plus dla agregatu należy zaliczyć większą wydajność. Może to jeszcze przemyślisz. Szkoda, że tak daleko mieszkasz , chętnie odkupiłbym od Ciebie ten agregat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 3 Lutego 2007 doskonały siewca perzuTo prawda. Ale jeśli perzu nie ma to nie ma co rozsiewać. Używam juz dość długo talerzówki i z perzem nie mam problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 3 Lutego 2007 Ja rolnikiem jestem tylko w 10% reszta to praca i szkoła Ale lubie z rolnikami podyskutować, bo z wami mozna się dogadać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mody rolnik 0 Napisano 3 Lutego 2007 miras a gdzie się uczysz? heh nom fajnie ża z nami mozna sie dogadać co nie panowie?? heh sami klawi goście na tym forum(no prawie...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 4 Lutego 2007 tu masz racje to miała być alternatywa dla talerzówki którą posiadam.Ale po dogłębnym rozpoznaniu za i przeciw dla agregatów zostaje przy talerzówce .Nie rozumiem. Talerzówka w moich stronach używana jest sporadycznie(doskonały siewca perzu). Agregaty, szczególnie bierne, ludzie stosują masowo. Jako plus dla agregatu należy zaliczyć większą wydajność. Może to jeszcze przemyślisz. Szkoda, że tak daleko mieszkasz , chętnie odkupiłbym od Ciebie ten agregat.Ten agregat miałem zamiar kupić na allegro .to namiar http://www.allegro.pl/item161438015_gruber_scierniskowy.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiek_zx6r 0 Napisano 4 Lutego 2007 Ja jeżdze cieżarówka a po pracy to zabawa w rolnictow, może kiedyś jak sie dorobie to zajme sie na poważnie nauka jazdy + hodowla królików i może jakiś innych gadów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mody rolnik 0 Napisano 4 Lutego 2007 misiek a jakie króliki hodujesz? ja prowadze hodowle a gospodartswo jest ojca a króliki to mój e tak powiem dział tak więc jakby jakieś pytania czy cóś odnośnie hodowli to wal śmiało na gg 9811093 ja hoduje wieńskie niebiskie więc mam materiał zarodowy z rodowodami ale zwykłe do garnka też hoduje:))a wracając do tematu to ja poza pracą z ojcem na gospodarce to dorabiam na budowach, troche w transporcie(węgiel), i takie tam różnistye fuchy jak sie trafią:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 4 Lutego 2007 No to tworzy nam sie kółko różańcowe. Hodowla królikow, gołębi, dżownic kalifornijskich, pranie brudnych pieniędzy... Piszcie o tym śmiało.. Nie krępujcie się Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek44 0 Napisano 5 Lutego 2007 No to tworzy nam sie kółko różańcowe.... pieniędzy... Co do pieniędzy to gość na allegro troszeczkę przegoł.http://www.allegro.pl/item161438015_gruber_scierniskowy.htmlChyba zrobię go sobie sam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 5 Lutego 2007 dokładnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bimber 0 Napisano 5 Lutego 2007 Czy jest tu miejsce dla mnie?Z rolnictwa moje dochody, to połowa całości, reszte dorabiam sobie pracując tu i ówdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 6 Lutego 2007 Czy jest tu miejsce dla mnie?Z rolnictwa moje dochody, to połowa całości, reszte dorabiam sobie pracując tu i ówdzie.Kolego pisz śmiało !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 6 Lutego 2007 Z rolnictwa moje dochody, to połowa całości,ciekawe jakie te dochody masz z tego rolnictwa ......................... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gogo 0 Napisano 6 Lutego 2007 Hej To widze ze wiekszosc farmerow pracuje gdzie sie da i jak jest jeszcze za co to jeszcze sie bawimy w rolnika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 11 Lutego 2007 Dodałem nowe fotki.http://www.s-piotr.fotosik.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikołajtomasz 0 Napisano 23 Grudnia 2007 Jeden z moich sąsiadów prowadzi duże gospodarstw rolne o powierzchni 140 ha. nastwiony jest na produkcję pszenicy. Parcuje pozatym jako przedstawiciel firmy pośredniczącej obrotem zboża. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikołajtomasz 0 Napisano 23 Grudnia 2007 Jeden z moich sąsiadów prowadzi duże gospodarstw rolne o powierzchni 140 ha. nastwiony jest na produkcję pszenicy. Parcuje pozatym jako przedstawiciel firmy pośredniczącej obrotem zboża. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach