wofil 0 Napisano 1 Czerwca 2006 Bardzo prężnie rozwijający się w Polsce rynek przetwórstwa spożywczego w dobie obniżania kosztów produkcji oraz konieczności zabezpieczenia się przed drobnoustrojami chorobotwórczymi, zaczyna sięgać po nowinki techniczne, które w ogólnym rozrachunku ekonomicznym stają się bardzo istotne dla działań firm, m.in. przy procesach wprowadzania oraz utrzymywania norm jakości i bezpieczeństwa żywności: HACCP i ISO.Wokół Ziemi rozciąga się warstwa ozonu (ozonosfera) pochłaniająca część promieniowania ultrafioletowego Słońca, bardzo szkodliwego dla organizmów żywych. Ozon w stratosferze odgrywa rolę pozytywną - chroni ludzi, zwierzęta i rośliny przed promieniowaniem ultrafioletowym.Ozon to trójatomowy tlen O3 o charakterystycznym "świeżym" zapachu, który powstaje podczas wyładowań atmosferycznych. Ozon jest gazem nietrwałym. Działa silnie utleniająco (bakteriobójczo), co znalazło zastosowanie do dezynfekcji powietrza, wody, produktów spożywczych i pomieszczeń.Systemy ozonowania nie wymagają KUPOWANIA i stosowania żadnych drogich środków chemicznych!!! Są niezawodne i proste w obsłudze, już nie muszą Państwa obsługiwać firmy z zewnątrz. System ozonujący daje nam 100% pewność wyprodukowania bezpiecznej i nieskażonej żywności. Jest bezpieczny w stosowaniu oraz nie jest szkodliwy dla środowiska i ludzi. Jest niezastąpiony przy stosowaniu HACCP!!!Urządzenia posiadają wszelkie certyfikaty i atesty. Jest to w Polsce nowa technologia ale już od dawna stosowana i sprawdzona w zakładach spożywczych na zachodzie. Zapewniamy kompleksową obsługę, począwszy od projektu technicznego poprzez wykonanie systemu i rozruch technologiczny. Oczywiście na urządzenia jest 2-letnia gwarancja i dożywotni serwis pogwarancyjny! Urządzenie może zostać wykorzystane do niżej wymienionych celów:• mycia i dezynfekcji produktów i półproduktów takich jak: mięsa, warzywa, owoce itp.• płukania i dezynfekcji butelek, opakowań i zbiorników,• mycia i dezynfekcji stanowisk pracy,• mycia i dezynfekcji maszyn i urządzeń,• mycia i dezynfekcji posadzek, ścian i kanałów,• dezodoryzacji powietrza - usuwanie odoru, Dziękuję i zapraszam do kontaktu! kontakt: inż. Jerzy Król tel.: 505 215 849e-mail: wofil@wp.plweb: www.wofil.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach