misiekk45 0 Napisano 15 Listopada 2009 Witam!Mam takie pytanie: czy jest szansa żeby samemu sobie "zrobić" zakiszacz do kiszonki? Słyszałem w jakimś artykule ze jest to możliwe, jakieś płytki z bakteriami czy coś takiego... Słyszeliście może o czymś takim?I jeszcze ewentualnie coś takiego jak preparat w formie oprysku do szybszego rozkładu pozostałości roślin w glebie. Też do samodzielnego stworzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz0859 0 Napisano 15 Listopada 2009 To raczej niewykonalne z tego co masz pod ręką.Robią ( a właściwie mnożą) preparat EM, stosuje go kolega ale tylko do dezynfekcji, tylko sam jego nie używałem, zobacz sobie http://www.livingplanet.pl/newsdesk_info.php?newsdesk_id=81 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oloolosz 0 Napisano 7 Stycznia 2015 ja myślę,że można,tzn dobre bakterie od dobrego producenta rozmnożyć w czystych beczkach,baniakach,dodac im pożywkę-cukier myśleę,trzymac w cieple-temp pokojowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach