Skocz do zawartości

michalek

Members
  • Liczba zawartości

    1
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutral
  1. Na rynku jest masa badziewiastych konserwantów, które owszem, przyspieszają proces kiszenia, ale nie zabezpieczają przed powtórną fermentacją (to wtedy, kiedy ci kiszonka paruje, jak ją rozrzucasz na stole paszowym - tam już nie ma białka, mogą być trucizny, krowy nie chcą tego jeść). Świetne zakiszacze ma Pioneer, ale nazwy nie pamiętam. Są drogie, ale działają. Kiszonkę możesz zrobić z materiału 28% w górę - czyli trzeba ją przetrzymać z pół dnia na polu. Suchą masę sprawdź w mikrofalówce, na pewno masz ją w domu. Jest to proste, a dzięki temu uzyskasz dobrą jakościowo kiszonkę. Jeśli zastanawiasz się, czy kiszonka czy baloty, to z gorszych jakościowo stanowisk zrób baloty, wykorzystasz je dla zasuszków, mamek mięsnych w zimie, jałowizny melcznej. Z reszty zrób kiszonkę w pryźmie - wyjdzie tańsza pasza. Witam Moge podac namiar na producenta worków na baloty lub rekawy foliowe czy półrekawy czarne na pryzmy ZPH Kic Pak 24 264 17 54 Jak sie powołasz na Michała W. dadzą rabat Pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...