Skocz do zawartości
Gość adam13

Domowe wędliny

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Czy wyrób domowych wędlin jest pod jakimś nadzorem. Jak działają tzw MOL-e, gdyby chciał sprzedawać wyroby oczywiście w praktyce.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

pod nadzorem wscipskich sasiadow rzecz jasna . dla siebie to mozesz nawet posolic sola drogowa, dodac do pasztetowej suszu jajecznego-koniecznie z kalisza. natomiast jak bys chcial legalnie produkowac i sprzedawac to biurokracja cie zje i nie ma to sensu.musialbys w praktyce zalozyc masarnie i podlegac takim samym wymoga jak one.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Tak też myślałem, tylko że świniaki muszą być z legalu, 2 razy lekarz, wyrejestrowanie..., ubój przez przeszkolonego, albo rzeźnik i takie tam wyczytałem w międzyczasie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

jeżeli spełnisz wymogi to oczywiście. Najważniejsze jest badanie weterynaryjne.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Po programie o mączkach kostnych w żywieniu zwierząt, można zwątpić

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...