Skocz do zawartości

cyberdriver

Members
  • Liczba zawartości

    25
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutral

Converted

  1. Nic nie poradzę, że jesteś prostakiem w dodatku z zanikiem mózgu. Ty rób swoje, ja robię swoje. Życzę Ci, abyś sprzedawał jajko 10-20 groszy drożej niż obecnie, bo to będzie tylko z korzyścią dla wszystkich. Chyba, że jesteś za głupi żeby to zrozumieć. Daj znać, jak będziesz chciał żeby nietraktować Cie jak debila.
  2. a handlarz wrzucił na to pomiot, zawiózł na rynek i sprzedał: XL- 75-80 L- 65-70 M- 55-60 Do tego każdemu kupującemu powiedział Pani, takich jaj to nigdzie się nie dostanie, idą święta i każdy chce jajka. Ps. Oferta jajak zielononóżki W ofercie posiadam: Jaja zielononóżki 10 sztuk – waga netto jaj powyżej 550 gram Cena detaliczna 9 zł Jaja zielononóżki 15 sztuk – wagę netto jaj powyżej 650 gram Cena detaliczna 10 zł UWAGA: wszystkie jaja są stemplowane, istnieje możliwość dostarczenia jaj niestemplowanych – proszę zaznaczyć w zamówieniu. Informacja dla sklepów: rozliczenia dostaw następują na podstawie faktury Vat RR z terminem płatności od 7 do 14 dni. Jaja chowu wolno wybiegowego, kury mają dostęp do wybiegu-pastwiska. Sprzedajemy tylko świeże jaja nie starsze niż 7-10 dni – jajo ma 28 dni przydatności do spożycia od zniesienia. Karmione naturalnymi paszami: pszenica, owies, marchew, buraki, pokrzywa, koniczyna itp. Na terenie Gorzowa Wielkopolskiego i w promieniu ok. 25km możliwość dowozu dwa razy w tygodniu po wcześniejszym ustaleniu. Zamówienia telefoniczne: 510 841 098 Nasze jaja są dostępne w dobrych sklepach ze zdrową żywnością w takich miastach jak: Gorzów Wielkopolski: Centrum Dobrej Diety BOX 85 w Kupcu Gorzowskim, Delikatesy AGAP na ul. Legionów polskich, Sklep Piotr i Paweł ul.Walczaka 13B Szczecin: Sklep Zagroda, BioWakame, Pyszna i Zdrowa Żywność Naturalna, Organic Garden, Oferta jajak zielononóżki W ofercie posiadamy: Jaja zielononóżki 10 sztuk – waga netto jaj powyżej 550 gram Cena detaliczna 9 zł Jaja zielononóżki 15 sztuk – wagę netto jaj powyżej 650 gram Cena detaliczna 10 zł UWAGA: wszystkie jaja są stemplowane, istnieje możliwość dostarczenia jaj niestemplowanych – proszę zaznaczyć w zamówieniu. Informacja dla sklepów: rozliczenia dostaw następują na podstawie faktury Vat RR z terminem płatności od 7 do 14 dni. Jaja chowu wolno wybiegowego, kury mają dostęp do wybiegu-pastwiska. Sprzedajemy tylko świeże jaja nie starsze niż 7-10 dni – jajo ma 28 dni przydatności do spożycia od zniesienia. Karmione naturalnymi paszami: pszenica, owies, marchew, buraki, pokrzywa, koniczyna itp. Na terenie Gorzowa Wielkopolskiego i w promieniu ok. 25km możliwość dowozu dwa razy w tygodniu po wcześniejszym ustaleniu. Zamówienia telefoniczne: 510 841 098 Nasze jaja są dostępne w dobrych sklepach ze zdrową żywnością w takich miastach jak: Gorzów Wielkopolski: Centrum Dobrej Diety BOX 85 w Kupcu Gorzowskim, Delikatesy AGAP na ul. Legionów polskich, Sklep Piotr i Paweł ul.Walczaka 13B Szczecin: Sklep Zagroda, BioWakame, Pyszna i Zdrowa Żywność Naturalna, Organic Garden, Eco Mako Jaka ściema Ściema? WOW Przyjedź, zobacz, zapraszam. Jeżeli mijam się z tym co tu jest pokryję koszta podróży i dorzucę od siebie 3 doby w SPA.
  3. a handlarz wrzucił na to pomiot, zawiózł na rynek i sprzedał: XL- 75-80 L- 65-70 M- 55-60 Do tego każdemu kupującemu powiedział Pani, takich jaj to nigdzie się nie dostanie, idą święta i każdy chce jajka.
  4. Hehehe, dobre Nawet bardzo dobre. Ale swoją drogą ciekawe, czy znajdą się chętni na te jaja. Jeśli tak, to to jest lepszy biznes niż 100 tys w klatkach. sprzedaje po 85-90 gr, 2500 tygodniowo. magazynek pusty, zamówienia na swieta już zbieram.
  5. Panie drogi. Wyzywał Pan nas od debili i od złodziei , ale na pr Pan nie odpowiedział jak odpisałem wyzwanie. sieci sklepów są zbędne , zwłaszcza zagraniczne , ale znimi się handluje , a nie wysadza i po to jest potrzebny pośrednik czuli hu... jak wy to nazywacie zasr..ańcy Każdy robi tak jak mu pozwala rynek i prawo. Mój status zobowiązuje mnie do określonej sprzedaży, kto inny musi sprzedawać do pakowni. A ekstremiści i inni tacy terroryści powinni gnić w pierdlu.
  6. Czy Ja Ciebie bydlaku wyzywałem? Obrażałem ? Gdzieś tu był Twój numer telefonu. Znajdę Cię i będę tak długo kopał, aż mi krew ze zmęczenia pójdzie z nosa. TWOJA ZASRANA SPRAWA CO JESZ I CO ROBISZ. Przedstawiłem fakty, jak to jest zrobione w POLSCE. Nic do Ciebie nie miałem, aż do dziś.
  7. Dziś wolnego wybiegu praktycznie nie ma:) Tzn jest ale w niewielkich ilościach, wszystko to co jest nazywane wolnym wybiegiem to ściołka i klatka przestęplowana. Dobre, prawdziwe jajo z wolnego wybiegu i ekologiczne zawsze będzie w cenie. Sam produkujesz, pakujesz sprzedajesz - to żyjesz.
  8. http://www.wiih.lodz.pl/userfiles/file/jaja.pdf Poczytajcie co podlega kontroli i jest kwestionowane przez inspekcję handlową. Bardzo obszernie jest właśnie o opakowaniach.
  9. To nie jest mój problem od ilu dostawców kupuje pakownia. Wiele osób uważa, że numer identyfikujący Fermę na jaju wystarcza i można tak przyjąć, niemniej jednak stosowany jest bardzo często zapis o fermie pochodzenia. Kwestię logistyki i doboru opakowań, etykiet dla pakowni to raczej nie powinien być jakiś dramat. Kupuje się wytłaczanki spersonalizowane, dołącza etykietę itd. Pewnie nie wiecie, ale "Opakowania transportowe należy zaopatrzyć w numerowaną etykietę lub banderolę zabezpieczającą przed otwarciem. Banderole białe z czarnym nadrukiem używane są do opakowań zawierających jaja świeże klasy A i B. Banderolami żółtymi oznacza się jaja nie spełniające wymagań określonych dla tych klas, umieszcza się na nich napis „Jaja do przemysłu spożywczego”. Banderole czerwone stosowane są do opakowań z jajami przemysłowymi, należy napisać na niej „Jaja przemysłowe”. Nawiasem mówiąc konia z rzędem temu kto ogarnie WSZYSTKIE przepisy No i cała zabawa w stylu kupię paletę jaj, sprzedam paletę jaj i setki busów krążących po kraju z jajkiem de facto jest nielegalne.
  10. na opakowaniu winny znajdować się oznaczenia pozwalające na zidentyfikowanie producenta czyli ferma, z której pochodzą jaja. Jest to niezależne od numeru pakowni. Proponuję przejść się do sklepów i spojrzeć na opakowania jaj. Wiele jest źle oznakowanych ale bez trudu znajdziecie i te prawidłowe.
  11. Na skorupce widnieje TYLKO I WYŁĄCZNIE nr producenta jaja wynikający z dokumentu HDI. Na opakowaniu powinno znaleźć się : nr identyfikacyjny producenta jaja oraz numer identyfikacyjny PAKOWNI. Taka sytuacja bywa bardzo często w przypadku produktów "niszowych" jak jaja zielononóżki. Jaja skupuje pakownia i umieszcza je w swoich opakowaniach. Na etykiecie - opakowaniu oczywiście MUSI znaleźć się adres i wszystkie dane PRODUCENTA jaja. Dlatego KAŻDY dostawca jaj do pakowni sporządza dokument HDI z którego wynika: rodzaj jaja, data zniesienia itd. Do dokumentu HDI dołączane są kopie badań w kierunku salmonelli.
  12. Są dwa rodzaje producentow jaj: 1. Ferma kurza 2. Sprzedaż bezpośrednia Ferma ma prawo tylko i wyłącznie odstawiać jaja do PAKOWNI - swojej, cudzej, jak kto woli. Jajko z Fermy nie ma prawa opuścić fermy na palecie i wylądować na targowisku. Sprzedaż bezpośrednia ograniczona wg. przepisów ( tu mamy 2 przepisy) jeden mówi 2450 jaj tygodniowo, a drugi 350 niosek( idiota z UE uznał, że kura znosi jedno jajo dziennie, niezależnie od rasy, dnia itd.) Sprzedaż do konsumenta bezpośredniego na targowiskach, w domu lub do Punktów handlowych (sklepów) w województwie i w województwach bezpośrednio graniczących po zgłoszeniu do lokalnej weterynarii. Sposób pakowania, znakowania, stęplowania itd. analogiczny jak dla jaja fermowego. Sprzedaż bezpośrednia NIE MA PRAWA dostaczyć jaj do pakowni(legalnie) Nie ma pojęcia jak jajo wiejskie lub niewiejskie. W jednych województwach weterynaria rejestruje jako FERMY stadka kur rzędu 150 sztuk, w innych 1000 sztuk traktują jako sprzedaż bezpośrednią. Cytując Panią weterynarz. która robiła mi odbiór kilka lat temu: "Całoroczną produkcją jaj, nie jest Pan w stanie zatruć tyle osób ile może zatruć jeden duży kurnik w jeden dzień" Jeżeli ktoś ma pytania co do powyższych tematów, to służę na PW odpowiednimi przepisami.
  13. Jest numer pakowni i numer producenta. Niemniej jednak, pakownia powinna nabić numer producenta jaja na jaju zgodnie z HDI. Pakownia do Pakownia a Ferma to Ferma. Są pakownie nie posiadające własnej fermy, są fermy posiadające pakownie. Aż dziwne, że podstawowa wiedza jest tak obca... O ile pamiętam to coś się zmieniło w 2013 roku na temat dostaw do pakowni. Mianowicie jajo powinno być oDebra1ne przez pakownie, ale tego nie jestem pewny.
  14. ostatnia dostawa 1030 netto(workowana 6ton)
  15. Proszę czytać ze zrozumieniem posty. Uważam, że mamy patologię i nic więcej. Nika cena jaja i duża nadprodukcja jaja. Co do cen pasz to w moim przypadku po fakturach widzę jakie ceny płaciłem na początku roku, a jakie obecnie. Pytanie o funkcjonowanie kiedy się dokłada było pytaniem retorycznym. Zdaję sobie sprawę z tego łancuszka, kredyty, paszownie itd.... Producent jaj ma tyle jaj ile zniosą kury, a handlarz kupi tyle ile uzna za stosowne. Dopóki handlarz, sieć sklepów, hurtownia itd będą mogli przebierać w dostawcach, dopóty cena będzie gówniana. Pruducenci jaja klatkowego są stosunkowo rozproszeni stąd i możliwość kształtowania ceny jest niewielka. Do tego trafiają się różne wynaazki typu BJO BJO. Ja mam swoją niszę i staram się w niej funkcjonować.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...