dniem 0 Napisano 21 Września 2010 Cześć Wam wszystkim, właśnie skończyły się żniwa i w ostatnich dniach silnik mojego BIZONA padł.Co się stało dokładnie - nie ma sensu opisywać,chciałbym uzyskać od Was informacje, gdzie można wykonać kapitalny remont silnika. Mieszkam w okolicach Wrocławia. Czy ktoś ma jakieś namiary na firmy specjalizujące się w tego typu usługach? Bardzo proszę o wszelkie informacje.Postaram się w późniejszym czasie uzupełnić post o detale dotyczące naprawy. Pozdrawiam i dziękuję z góry za sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 21 Września 2010 W okolicach Krotoszyna ( np.Wachowiaki) jest kilka ale nie wiem czy nie będzie korzystniej kupić jakiś agregat pądotwórczy czy nawet stara rechota z silnikiem leylanda. Remont silnika od bizona z gwarancją to może i nawet koło 10000zł kosztować zależy co jest do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dniem 0 Napisano 29 Września 2010 A gdzie najlepiej się zaopatrywać w części? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 29 Września 2010 Tu już jest jazda. Są takie zestawy naprawcze że należy je wymieniać razem z wymianą oleju w silniku. Mahle niby się popsuło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peron 0 Napisano 30 Września 2010 Mój znajomy miał kombajn Z056, w którym od nowości do chwili obecnej (1985) silnik nie był ruszany i chodził jak żyleta. Z tym, że ten gośc był jedynym operatorem tego kombajnu od nowości i dbał o sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach