maciek1987 0 Napisano 23 Lutego 2009 witam koledzy co zrobić z pękającą linką sprzęgła. orginał działał 2 lata wczoraj zerwałem juz drugą przysłaną z sokółki !!!macie jakieś mocniejsze linki ??? ręce opadają !!nie mam akurat doczynienia z tymi ciągnikami ale może to nie jest wina złej linki?? może ze sprzęgłem się coś dzieje?? ja tak miałem w osobówce: raz pękła linka, drugi raz pękła linka, a za trzecim razem linka wytrzymała ale pedał urwał się, a przyczyną były jakies wytarte tulejki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz7809 0 Napisano 25 Lutego 2009 witam!Kupiłem dwa dni temu ciągnik farmer 8244 c2 2005r i nie wiem jaki w nim występuje olej w skrzyni biegów i wspomaganiu układu kierowniczego. Proszę o udzielenie informacji. Proszę napisać jak ta maszyna sie sprawuje i na co trzeba w zrucić szczególną uwagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro 0 Napisano 25 Lutego 2009 witam koledzy co zrobić z pękającą linką sprzęgła. orginał działał 2 lata wczoraj zerwałem juz drugą przysłaną z sokółki !!!macie jakieś mocniejsze linki ??? ręce opadają !!Witam kolegę dzika !Linkę mocniejszą zapewne gdzieś znajdziesz-gdzieś na AF coś było o jakichś japońskich-doszukasz się-ale-wyobraź sobie że był u mnie na wódce parę dni temu posiadacz Farmera-i uwaga 7 razy miał już problem ze sprzęgłem ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek1987 0 Napisano 26 Lutego 2009 czyli tak jak napisałem, to prawdopodobnie nie jest wina linki tylko sprzęgło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek 37 0 Napisano 26 Lutego 2009 Rozmawiałem w Bednarach z przedstawicielem Farmera o tych linka i mowil ze jest jakas modyfikacja, nie pamietam juz co to jest ale mozna to u nich zamówic i to nawet nie było drogie, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awe 0 Napisano 26 Lutego 2009 Witam U mnie jak na razie nie zerwała się żadna linka a jak psie zerwie to założę hydrauliczne Pozdrowienia do użytkowników Farmerów tych zadowolonych i tych nie zadowolonych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 8 Marca 2009 czy farmer (JD) poradzi sobie z 3m agregatem upr-siew.?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awe 0 Napisano 8 Marca 2009 Mam Farmera 8244C2 czyli z silnikiem mtz i ciągam taki zestaw 2,7m bez żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 8 Marca 2009 nie masz problemów z podnoszeniem przodu ciągnika?widzę że masz dość lekki agregat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awe 0 Napisano 8 Marca 2009 Agregat ma ponad 500kg ile ma siewnik to nie pamiętam zbiornik na zboże 180kg co razem jest ponad tonę na opuszczonym siewniku podnoszę całym zestaw i przodu nie podnosi po prostu uważam że jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awe 0 Napisano 10 Marca 2009 Mały filmik z siewu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cinek_332 0 Napisano 10 Marca 2009 Witam. Panowie mam pytanie jak liczone są motogodziny w fermerze? jest to godzina zegarowa czy też zależna od obrotów silnika??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awe 0 Napisano 10 Marca 2009 moto/godz jest zależna od ilości obrotów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sendar 0 Napisano 12 Marca 2009 Polecam sklep internetowy http://czesci-rolnicze.freezoka.com/ asortyment dodany na stronie mają niewielki ale w rzeczywistości mają wszystko do Zachodnich maszyn rolniczych . Szybko tanio i solidnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awe 0 Napisano 13 Marca 2009 Nie wyszedł mi ten poprzedni link ale może teraz się uda1-film-Siew 2-film-Orka http://www.youtube.com/watch?v=7tax6T6Dxn8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cinek_332 0 Napisano 15 Marca 2009 AWE i jak ci się sprawuje FARMER? Jak go oceniasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbych 0 Napisano 15 Marca 2009 Kolego Jaro,jakoś dziwnie podejrzane mi się wydaje to co Ty piszesz "7 razy problem ze sprzęgłem" zawsze jakoś dziwnym trafem masz same złe informacje o Farmerach. U mnie w okolicy jest kilka i ja oczywiście również posiadam taki ciągnik i odpukać nic tak strasznego nikomu się nie działo. Owszem pękła raz linka, przyjechali z Sokółki wymienili na jakąś niby ulepszoną i jak narazie mam spokój (od czasu do czasu wstrzyknę trochę oleju w pancerz linki i jest ok) Kolego Mariusz 7809Skoro kupiłeś nowego Farmera to napewno masz instrukcję obsługi, a tam są wszelkie informacje dotyczące rodzaju oleju i ilości.Wypada przeczytać instrukcję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro 0 Napisano 15 Marca 2009 Kolego Zbychu-nigdy,przenigdy nie pozwalam sobie czy to tu-na PPR czy AF czy gdziekolwiek indziej na pisanie nieprawdy-charakter taki chyba niereformowalny i do dzisiejszych czasów nie przystający czy jak -no chyba że znajomek kłamał mówiąc mi to o owych "7 razach" -ale jakie miałby powody aby mnie oszukiwać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awe 0 Napisano 15 Marca 2009 Mam Farmeras od 2006r jak na razie nie miałem żadnych problemów z ciągnikiem iak i z tą jak piszą linka jest orginał nie smarowana po prostu to działa mnie się wydaje że ciągnik jest wart polecenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbych 0 Napisano 15 Marca 2009 Kolego Jaro nie mówię, że kłamiesz tylko jakoś mi to dziwnie, że aż 7 razy mieć problem ze sprzęgłem - to się kwalifikuje do wymiany ciągnika. Jeśli możesz to proszę napisz coś dokładniej o tym przypadku. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbych 0 Napisano 15 Marca 2009 AWE - widzę, że mamy ten sam rocznik Farmerów:) - ja oczywiście również muszę powiedzieć, że jest to sprzęt godny polecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stasio1 0 Napisano 23 Marca 2009 witam koledzy co zrobić z pękającą linką sprzęgła. orginał działał 2 lata wczoraj zerwałem juz drugą przysłaną z sokółki !!!macie jakieś mocniejsze linki ??? ręce opadają !!witam kolegę.Ja przerobiłem gruntownie włączanie sprzęgła. Zrób coś na mój wzór. Foty są na AF i filmik na YT jak coś to pisz na moje gg 993250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cinek_332 0 Napisano 31 Marca 2009 Koledzy co może być przyczyną w farmerze ze jak silnik się rozgrzeje to zaczyna kapać płyn chłodniczy? czy to może być awaria termostatu czy też uszczelka pod głowicą? Miał ktoś taki problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stasio1 0 Napisano 31 Marca 2009 też mam taki problem, przyglądałem sie kapie chyba z obudowy termostatu. Trzeba będzie uszczelnić lub wymienić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
farmerek2 0 Napisano 2 Kwietnia 2009 witam koledzy co zrobić z pękającą linką sprzęgła. orginał działał 2 lata wczoraj zerwałem juz drugą przysłaną z sokółki !!!macie jakieś mocniejsze linki ??? ręce opadają !!dobra panowie trzeba założyc sprzegło hydrauliczne koszt ok 200zł ale trzeba łapke przespawać lub koszt ok 300zł z nowym (słowo zostało usunięte)m. także jak jakies problemy bedziecie mieli to dajce znac to pomogę, odpowiem na wszystkie pytania związane z handlem i częściowym serwisem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach