Grześśś 0 Napisano 9 Grudnia 2007 Panowie co mi powiecie o Agrofarmie100?jak sie prawuje czy ktoś mógłby mi załatwic zdjecia kabiny z lepszym wyposarzeniem tzn rewers hydrauliczny ehr i te rózne bajery mój email: Zaleszczak@op.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qurde 0 Napisano 10 Grudnia 2007 panowie co powiecie o ciagniku dutz 4,61 bo mam takiego w kupnie z 92 roku za 55 tyż zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qurde 0 Napisano 11 Grudnia 2007 a tak pozatym to ten kredyt na farmera w stosunku rocznym nie jest taki tani ale mówiono , że ma być to procent stały u dilera a jak przyszło co do czego to bank pisze małymi literkami pod spodem oprocentowanie mioże uledz zmianie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 11 Grudnia 2007 wiekszosc kredytów ma taki dopisek bo to wszytko zalezy od tego jaka stope ustali NBP, jesli oni podnosza o 0,25% to i banku musza podnies. Nie ma kredytów bez takiego zapisu przynajmniej preferencyjnych dla rolnictwa a zwykłych także. Nie ma co sie bac tego zapisu bo on sie tyczy włąsnie zmian stóp procentowych NBP bo sam bank nie może nagle o 10% ci podnisc oprocentowania jesli spłacasz w terminie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qurde 0 Napisano 11 Grudnia 2007 tak ale jak ktoś bierze kredyt na 7 lat to róznie moze byc mo że zostać na koniec w skarpetkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qurde 0 Napisano 11 Grudnia 2007 do biały 2005 a wieśz może w jakim banku można wziaśc kredyt np. pod hipotekę , żeby był stały procent do końca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 11 Grudnia 2007 to tylko w erze Nie ma takiej opcji zeby był stały procent zagwarantowany. Jaj ma m2 kredyty preferencyjne jeden 4lata drugi 3 lata i jeden na hipoteke drugi tylko poreczyciele i nie widze jakiejs zmiany a jak obserwowałes to od tamtego czasu nawet spadła stopa procentowa a sa one na 8lat. i nie ma co sie bac bo złotówka jest mocna i bedzie mocniejsza żeby łatwiej wejsc w euro Bo banki w umowach zawiraja zapis ze oprocentowanie bdzie wynosiło np. WIBOR+np 2% te 2%to zysk banku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qurde 0 Napisano 11 Grudnia 2007 ja chciałem wziaść na ten kredyt fabryczny ciagnik to wibor juz wynosił 5 % Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 11 Grudnia 2007 tak samo jest z pomostówka dla PROW jest WIBOR + 3-5% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojart 0 Napisano 13 Grudnia 2007 czy ktoś z użytkowników deutza ma w nim ASM. Może mi ktoś powiedzieć co to jest, lub do czego to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek84 0 Napisano 16 Grudnia 2007 ASM to system, który automatycznie wyłącza blokade przedniego mostu jak skręcisz kołami, i wyłącza przedni napęd jak przekroczysz 15km/h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DEUTZ-FAHR 0 Napisano 23 Stycznia 2008 Witam posiadam katalog czesci do DEUTZ-FAHR w jezyku polskim jest on na plycie DVD sa na niej wszystkie modele jak by ktos potrzebowal mój e-mail: rkrystian@interia.eu lub gg: 10024523 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tracer 0 Napisano 23 Stycznia 2008 Witam. Oglądałem dzisiaj DX 110 z 86r - 28000 zł. Opony łyse, ok. 10000mth na liczniku, bez zaczepu. silnik całkiem ładnie pracuje.Co mylicie o takim ciągniku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DEUTZ-FAHR 0 Napisano 23 Stycznia 2008 z tego co wiem to deutz fahr dx 110 produkowali od 1978-83 wiec to nie moze byc rok 86 chyba ze mam bledne informacje... mialem kiedys DX 110 no i chodzil bez zarzutow ma ok 105 KM ciagałem nim agregat aktywny z siewnikiem 3m pod gory troche sapal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tracer 0 Napisano 24 Stycznia 2008 Faktycznie, produkowany był w latach 78-83. No, ale to nie jest najważniejsze, czy zakup ciągnika w takim stanie i przy takiej cenie to byłby dobry interes? I na co jeszcze zwrócic uwagę?Ja mam akurat siewnik 2,5m i myślę o dokupieniu brony wirnikowej. Wydaje mi się, że tych 100koni wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DEUTZ-FAHR 0 Napisano 25 Stycznia 2008 WITAM Posiadam instrukcje obslugi do DEUTZ-FAHR AgroStar DX 4.61, DX 4.71, DX 6.11, DX 6.31, DX 6.61 jest ona na płycie w jezyku niemieckim jak by ktos potrzebowal moj e-mail: rkrystian@interia.eu lub nr gg 10024523 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maly 0 Napisano 21 Lutego 2008 Sprzedam nową końcówke wałka odbioru mocy do ciągnika Deutz-Fahr Agrotron 6.45 pasuje także do innych modeli Mój e-mail: rkrystian@interia.eu lub gg 10024523 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
globus0007 0 Napisano 24 Lutego 2008 http://www.allegro.pl/item318546853_deutz_fahr_6_71_tur_tuz_z_niemiec.htmlCo powiecie o takim ciągniku, opłaca się??? Jak takie coś się sprawuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podlaski_nowator 0 Napisano 24 Lutego 2008 spójrz na tura jakie zużyte łączniki ma... ciągnik zawsze szybciej z turem sie wypracowuje ajesli tur jest tak zuzyty to i ciagnik dostał popalic, ponadto czesto jak jest tur to zakladany był balast naokrągło tak ze... ja bym miał wątpliwości wogole, ale jeżeli juz chcesz to zajedz i zobacz jak sie ma w realu bo to najlepsza analiza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podlaski_nowator 0 Napisano 24 Lutego 2008 przepraszam jako tur - miałem na mysli ładowacz czołowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
globus0007 0 Napisano 24 Lutego 2008 Ale nie koniecznie mógł z nim długo pracować..... Mógł być taki kupiony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ukaz 0 Napisano 6 Marca 2008 Witam wszystkich. chce kupic Deutz Fahr agrotrona 6.05 TT z 1997 roku. Mozecie mi cos o nim powiedziec jak on sie spisuje. ciagnik ktory znalazlem jest z turem nie wiem czy to dobrze czy zle choc tur jest mi potrzebny ale obawiam sie ze moze byc wypracowany co o tym ciagniku sadzicie na co zwrocic uwage? co sprawdzic i jak? nie za duzo w nim elektroniki?Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hary 0 Napisano 17 Marca 2008 Posiadam katalog części do ciągników DEUTZ-FAHR bardzo przydatny podczas remontów Mój email: hary6@poczta.fm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelek32 0 Napisano 7 Kwietnia 2008 witam.znajomy ma problem ze swoim deutzem...traktor jest z 1989roku 6- cylindrowy, 145KM, chłodzony powietrzem (symbolu nie pamiętam).problem tkwi w tym, że nie można znaleźć korka wlewu oleju do tylnego mostu (hydraulika). korek spustowy został znaleziony. nawet została podniesiona podłoga i niestety nie można znaleźć owego korka.podejrzewam, że w większości starszych deutzów korek wlewu był podobnie rozwiązany...bardzo proszę o pomoc w znalezieniu nieszczęsnego korka.pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf6 0 Napisano 8 Kwietnia 2008 Ale olej w hydraulice jest pewnie osobno niż olej w skrzyni i moście. Przynajmniej tak jest w mniejszych... A w tych mniejszych wlew oleju do skrzyni i mostu jest z boku skrzyni, a do hydrauliki z tyłu koło szybkozłączy (blisko górnego mocowania TUZ), czasami zamiast korka może być podłączony przewód ze szybkozłączem wykorzystywany np dla powrotu oleju z tura. Ale to jednak zależy od dokładnego typu ciągnika a nawet rodzaju kabiny. To co podałem dotyczy serii DX 3...Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach