Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ralf

|
Wysłany: 19:30 Pią 19 Sie 2005 Temat postu: |
|
|
tam jest 2 czesciowe koło pasowe jedna czesc bebna chodzi na tuleji od drugiego a stukac oczywiscie moze gdy przy podtartym mocno pasie nie jest sktzencona ta sprzezyna z boku lub gdy przy wytartym pasie przekładnia rozsunieta jest na max to wodziki po których sie rozsuwa opierala sie tylko na takich podkładkach z blachy
ps. wczoraj robiłem łożysko na młocarni  |
|
Powrót do góry |
|
 |
zimny
|
Wysłany: 22:24 Sro 17 Sie 2005 Temat postu: |
|
|
a wczesnij też tak było? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marek Sz
|
Wysłany: 20:35 Pon 15 Sie 2005 Temat postu: |
|
|
Sito dolne oczywiście, ze zamknięte
ralf dzięki. Szkoda, że nie ma innej możliwości.
/edit
W Bizonie Z-056 przekładnia bezstopniowa obrotów bębna młócącego przy większych obrotach stuka, (przy ręcznym ruszaniu młócarnią też słychać stuki, wtedy też ciężej obrócić młócarnią). Obydwa koła z paskiem nagrzewają się i to znacznie. Czy jest tam łożysko oporowe, które by mogło robić takie hałasy?
Ostatnio zmieniony przez Marek Sz dnia 11:53 Wto 20 Cze 2006, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
ralf

|
Wysłany: 18:48 Pon 15 Sie 2005 Temat postu: |
|
|
to to chyba było wiadomo |
|
Powrót do góry |
|
 |
aloo Gość
|
Wysłany: 10:50 Pon 15 Sie 2005 Temat postu: |
|
|
sito dolnie musi byc prwie ze całkowicie zamkniete ziarno i tak sie przecisnie |
|
Powrót do góry |
|
 |
ralf

|
Wysłany: 09:24 Pon 15 Sie 2005 Temat postu: |
|
|
bo kłosy przenżyta sa bardzo przyczepne sam wiesz jak sie wezmie do ręki a te co sa cięzsze nie wymłucone jeszcze bardziej sie trzymaja i na rafach sie zaczepiaja i ich nie moze wyrzucic a jak jedzieszz pod góre to kont raf sie zmienia i lepiej je wyzuca tego problemu si enei pozbedziesz chyba ze wiekszy wiatr nastawisz ale wtedy szkoda ziarna |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marek Sz
|
Wysłany: 20:13 Nie 14 Sie 2005 Temat postu: |
|
|
Potrzebuję szybkiej pomocy
Mam kombajn Bizon Z-056. Zawsze, kiedy koszę pszenżyto (po części żyto) zjeżdżając z góry kłosy pchają się do zbiornika, natomiast kiedy jadę pod górę zboże w zbiorniku jest czyste. Nie wiem co w tym wypadku robić, poradźcie coś. |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam
|
Wysłany: 09:15 Nie 14 Sie 2005 Temat postu: |
|
|
Nie zrozumiałeś moiej wypowiedzi albo nie czytasz dokładnie tekstu.Pytanie było o zużyciu paliwa na 1ha pracy a Ty piszesz bzdury. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Deutz-Fahr Gość
|
Wysłany: 09:07 Nie 14 Sie 2005 Temat postu: |
|
|
przyjedz do mnie to sie przekonasz jak wolisz kosić starym bizonem z ktorego co roku cos sie sypie to proszę bardzo |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam
|
Wysłany: 20:37 Sob 13 Sie 2005 Temat postu: |
|
|
Ta zabytkowa maszyna zwana kombainem powinna się nazywać PERPETUM MOBILE DEUTZ FAHAR i powinna stać w muzeum jako dzieło doskonałe i oszczędne do bulu. Piszesz głupoty z tym zużyciem paliwa że głowa boli. |
|
Powrót do góry |
|
 |
deutz fahr Gość
|
Wysłany: 17:50 Sob 13 Sie 2005 Temat postu: |
|
|
ja przez 6 godzin pracy Deutz Fahra 5 cylindrów na pełnych obrotach spalił 20litrów ropy z szarpaczem super oszczędny dla mnie pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 16:03 Sob 13 Sie 2005 Temat postu: Ile pali na godzine pracy kombajn CLAAS z silnikiem perkinsa |
|
|
Kosiłem kombajnem Claas dominator 78 z silnikiem perkinsa 120KM z włączonym rozdrabniaczem i ku mojemu zdziwieniu spalił 9;7l/mtg. Moim zdaniem bardzo małó. |
|
Powrót do góry |
|
 |
claas

|
Wysłany: 12:44 Nie 7 Sie 2005 Temat postu: |
|
|
Anonymous napisał: | Ile pali na godzine pracy kombajn CLAAS z silnikiem perkinsa 120KM | Bardzo cieżko sprecyzować odpowiedź na twoje pytanie silniki Perkins w przedziale mocy~120KM mają spalanie 230-250g/kWh...do tego dochodzi obciążenie maszyny.....co w rezultacie tworzy wynik od ok 15-20l (teoretycznie) praktycznie,zależnie od modelu Mercator-12-14 nowsze maszyny maja podobne wyniki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 12:26 Nie 7 Sie 2005 Temat postu: |
|
|
BIZOn napisał: | mam problem z Bizonem 056 pod obciazeniem przerywa i traci moc dymi na czarno po wymianie pompy wtryskowej nadal to samo teraz wyregulowałem rozpylacze jak to nie pomoze to co moze byc?? prosze o rady | Prawdopodobnie musisz jeszcze raz wyregulować pompę wtryskowa i końcówki wtrysku.Trzeba tez ustawić odpowiednią dawkę paliwa,ewentualnie przestawić lekko zapłon.Jeżeli silnik przerywa i dymi na czarno wadliwy jest układ wtryskowy.POZDRAWIAM |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 11:11 Nie 7 Sie 2005 Temat postu: |
|
|
Ile pali na godzine pracy kombajn CLAAS z silnikiem perkinsa 120KM |
|
Powrót do góry |
|
 |
CYPISEK
|
Wysłany: 22:05 Sob 6 Sie 2005 Temat postu: ZNIWA |
|
|
na jakim etapie są żniwa w waszych stronach?
U nas w podkarpackiem (powiat mielecki) półmetek ale deszcz chyba nas teraz na dłużej przytrzyma. |
|
Powrót do góry |
|
 |
adam
|
Wysłany: 21:30 Sob 6 Sie 2005 Temat postu: |
|
|
Może to być banalny problem z przewodem giętkim od filtra do kolektora ssącego. Pod obciązeniem go dformuje i silnik zaczyna szaleć.Sprawdz też filtr powietrza.Jeżeli po takich spadkach mocy silnik przestaje pracować a pompa się zapowietrz to w moim przypadku miałem śmiecia w zbiorniku i czasami robił mi takie niespodzianki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 20:57 Sob 6 Sie 2005 Temat postu: |
|
|
potrzebuje pompy olejowe do fortschritta 512 najlepiej nowe czy moze mi ktos pomóc |
|
Powrót do góry |
|
 |
ralf

|
Wysłany: 20:14 Sob 6 Sie 2005 Temat postu: |
|
|
e tam kij tam jak niebieski jasny dym prawie ze biały to końcówki jeszce nie widziałem zeby np ciągnik który spala olej dymił na niebiesko weś sie lepiej zastanów co piszesz |
|
Powrót do góry |
|
 |
jogi Gość
|
Wysłany: 13:18 Sob 6 Sie 2005 Temat postu: |
|
|
własnie ze nie jesli czarno to z paliwa nie całkowite spalanie a na ciemno niebiekso spala olej |
|
Powrót do góry |
|
 |
ralf

|
Wysłany: 12:35 Sob 6 Sie 2005 Temat postu: |
|
|
jak dymi na czarno to znaczy ze jakies elementy silnika pierscienie olejowe itp jak dymi na kolor niebieski lub biały to wtedy sprawy związana z wtryskiem i pompą |
|
Powrót do góry |
|
 |
BIZOn Gość
|
Wysłany: 11:53 Sob 6 Sie 2005 Temat postu: |
|
|
mam problem z Bizonem 056 pod obciazeniem przerywa i traci moc dymi na czarno po wymianie pompy wtryskowej nadal to samo teraz wyregulowałem rozpylacze jak to nie pomoze to co moze byc?? prosze o rady |
|
Powrót do góry |
|
 |
ralf

|
Wysłany: 20:36 Pią 5 Sie 2005 Temat postu: Re: CLAAS DOMINATOR 78 |
|
|
Anonymous napisał: | Czy kombajn zbożowy Claas dominator 78 jest godny uwagi. |
godne uwagi jest wszystko które jest kombajnem bo jakis pospawany przerdzewiały garazowany pod gołym niebem złom nie jest kombajnem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 20:09 Pią 5 Sie 2005 Temat postu: CLAAS DOMINATOR 78 |
|
|
Czy kombajn zbożowy Claas dominator 78 jest godny uwagi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kombajnista Gość
|
Wysłany: 19:42 Czw 4 Sie 2005 Temat postu: |
|
|
Co sadzicie o tak małym kombajnie jakim jest Claas Compact 25? Jakie stosować sita do zbioru zbóż (pszenica, owies, jeczmień)? Z góry dziekuje za porade! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|