alojz 0 Napisano 23 Czerwca 2013 Zrozumcie,że to jest koniec jajczanego 10 letniego eldorado. Wpadliście nioskarze we własne koniunkturalne sidła i nie ma dla was ratunku. Część ferm padnie tak jak w latach 98-00 A wasze nowe życie, ale tylko wybranych, zacznie się na planowanych długoterminowych marżach rzędu 15-20% Chodzi o planowaną produkcję dla stałego odbiorcy, który zadba o stałą cenę i przede wszystkim jakość. Dzisiaj detal zasypany jest starym śmierdzącym, zapleśniałym jajem i konsumenci boją się go kupować, co nie wpływa na wzrost konsumpcji.Ciężkie czasy ( nie okres ) przed chodowcami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 23 Czerwca 2013 Zrozumcie,że to jest koniec jajczanego 10 letniego eldorado. Wpadliście nioskarze we własne koniunkturalne sidła i nie ma dla was ratunku. Część ferm padnie tak jak w latach 98-00 A wasze nowe życie, ale tylko wybranych, zacznie się na planowanych długoterminowych marżach rzędu 15-20% Chodzi o planowaną produkcję dla stałego odbiorcy, który zadba o stałą cenę i przede wszystkim jakość. Dzisiaj detal zasypany jest starym śmierdzącym, zapleśniałym jajem i konsumenci boją się go kupować, co nie wpływa na wzrost konsumpcji.Ciężkie czasy ( nie okres ) przed chodowcami. Wymiana informacji a nie twoich marzeń ps.stare zapleśniałe masz u swoich odbiorców na budach, gdzie trzymają na słońcu w tem. 30C, gdybyś swoje jaja na takim słońcu trzymał, też by ci zbrązowiały i szybciej się postarzały Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 23 Czerwca 2013 Najlepsze jest to że handlarzyki kupują na fermach 70 tysięcznych i pitolą "nawstawialiście" , kto ? Mówicie o Borkowskim. Kupujecie u niego - pewnie nie - już nie będę pisać dla czego , bo się będziecie dąsać.Ja jestem producentem a nie handlarzem i mogę wskazać kilku takich hodowców, którzy przy okazji wymiany klatek zwiększyli produkcję. Jest ich całkiem sporo. A o towarzystwie Żuromińskim to już lepiej w ogóle nie wspominać. Co niektórzy z tego zagłębia w ogóle chyba nie prowadzą żadnych kalkulacji. No, może oprócz jednej: kurnik ma być większy niż u sąsiada ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 23 Czerwca 2013 Zrozumcie,że to jest koniec jajczanego 10 letniego eldorado. Wpadliście nioskarze we własne koniunkturalne sidła i nie ma dla was ratunku. Część ferm padnie tak jak w latach 98-00 A wasze nowe życie, ale tylko wybranych, zacznie się na planowanych długoterminowych marżach rzędu 15-20% Chodzi o planowaną produkcję dla stałego odbiorcy, który zadba o stałą cenę i przede wszystkim jakość. Dzisiaj detal zasypany jest starym śmierdzącym, zapleśniałym jajem i konsumenci boją się go kupować, co nie wpływa na wzrost konsumpcji.Ciężkie czasy ( nie okres ) przed chodowcami.Ty, Alojz. A gdzie To nasze dziesięcioletnie eldorado ? Musiałem je chyba przespać.Marża 15-20% ? Gdzie i z kim mam podpisać taką umowę ? W ciemno mogę ją podpisać nawet na 20 lat !Oj Alojz. Nie pal więcej bo głupoty gadasz. A jeśli to nie przez trawę, to tym gorzej o Tobie świadczy i o Twojej inteligencji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 23 Czerwca 2013 Koszty plus 5-10% marży w zupełności każdemu z nas hodowców by wystarczyło za 24 godzinną prace i ryzyko. My nie jesteśmy tacy zachłanni jak wy h......, dla was 50-100% przebicia jest jeszcze za mało. Za taka leserkę więcej niż 2-5% bym wam nie dał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 23 Czerwca 2013 Koszty plus 5-10% marży w zupełności każdemu z nas hodowców by wystarczyło za 24 godzinną prace i ryzyko. Też podpiszę, dajcie mi tylko taką umowę .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 23 Czerwca 2013 alojz lepiej zjeść stare jajo niż brojlera nafaszerowanego natybiotykami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 23 Czerwca 2013 jeśli będzie tak dalej to trzeba będzie się brać za produkcje brojlera ale takiego zdrowego , koledzy ze ściółki już zaczynają produkować .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 23 Czerwca 2013 jeśli będzie tak dalej to trzeba będzie się brać za produkcje brojlera ale takiego zdrowego , koledzy ze ściółki już zaczynają produkować .. Rozważam produkcje brojlera w klatce od odchowu- super wyniki słyszałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 24 Czerwca 2013 jakie ceny na sklepy cukiernie piekarnie makarony wybijalnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 24 Czerwca 2013 2.2 kg. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 24 Czerwca 2013 co tak drogo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 24 Czerwca 2013 czy chcecie h...... wykończyć ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 24 Czerwca 2013 na fermach3-3,5zł 1kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 24 Czerwca 2013 2.2 kg. głupoty wypisujesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B&M 0 Napisano 24 Czerwca 2013 Witam M 0,18-0,2L 0,21-0,23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B&M 0 Napisano 24 Czerwca 2013 Witam M 0,18-0,2L 0,21-0,23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kreator 0 Napisano 24 Czerwca 2013 No i handel stanął na amen. Nie biorą już nawet ci co nie płacą....tiaaa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PROMIX 0 Napisano 24 Czerwca 2013 Wam teraz ? ja mam tak od tygodnia:(:( chyba wszyscy wpieprzają truskawki z makaronem .1B -0,17-0,19 bez problemu oferują fermy ale co to ma za znaczenie jak nie idzie sprzedać w żadnych pieniądzach ,nawet oddając na groszu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B&M 0 Napisano 24 Czerwca 2013 Dokladnie kol.tu nie o cene chodzi poprostu niemaja apetytu konsumenci na jaja szkoda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 24 Czerwca 2013 Aby zbić cene ,tak trzeba pisać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 24 Czerwca 2013 nie o cene chodzi a o co ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 24 Czerwca 2013 z sieciami nie ma problemu, małe rynki mogą stanać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
handlarz00000 0 Napisano 24 Czerwca 2013 powiem wam szczerze ze ja np bardzo lubie jesc jaja i to w kazdej postaci ale jak sobie przypomne kiedy je ostatnio jadłem to faktycznie było to dawno. Ostatnio wcinam czereśnie i te inne zielenizny, w zasadzie przy tej temperaturze nie mam checi na nic innego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alojz 0 Napisano 24 Czerwca 2013 Czy to pośrednik sprzeda jajko po 0,40 zł czy hodowca ( swoim busikiem ) po 0,35 zł to nie wpłynie to na wielkość sprzedaży. Jajka jest po prostu za dużo.A podjazdy cenowe hodowców powodują tylko niepotrzebne zbijanie ceny. Kiedyś Ameryka miała kryzys nadprodukcji zboża i nadwyżkę topiła w oceanie. Ale to co zostało sprzedawali 2x drożej.Tylko czy nasi pseudo biznesmeni to rozumieją? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach