Jajczarek 0 Napisano 22 Marca 2013 ....mocno Myślę aż mi się siku zachciało, ...- o cholera, nie zdążę zaleje się zaraz w sutanę !!! przekór, nie czekaj tylko lej w sutannę, za czym dolecisz do toj toja to ci wyschnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 22 Marca 2013 Usłyszałem wczoraj rozmowę w kurniku.... Kogut piał: Kobiety! O co tyle krzyku?! Ogłaszam plebiscyt! Wszystkie rzędem stają! ZA ILE SPRZEDAMY WIELKANOCNE JAJO "Ja tam nie sprzedaję! "- słychać alcik miękki "Trzeba cenić własność! Nie wypuszczać z ręki!" "A ja wręcz przeciwnie!" - sopran doda wrogo "Mogę swoje sprzedać, ale bardzo drogo! Niech się nie wydaje tym ludzkim bufonom że kurom, z natury, mózgu poskąpiono... Może jest nieduży, ale bardzo twórczy! Chcą mieć moje jajko?! Portfel niech się skurczy! Niechaj na fryzjera przeznaczą gotówkę abym mogła w święta w "trwałą"ubrać główkę! IKEA niech stanie przed nimi otworem, niech płacą za grzędę, którą tam wybiorę! "Komórka" - koniecznie! Nowej generacji! Trzeba iść z posępem! Może nie mam racji?!" W kurniku zawrzało: "Skandal!- słychać protest -wszak tak nie bywało, by sprzedawać ludziom wielkanocne jajo!!! "Prawda! - krzyknie któraś - choć jestem na rencie jajka oddawałem w y ł ą c z n i e w prezencie! "Dosyć!- kogut przerwał to kurze gdakanie- Sprawa rozstrzygnięta, moje miłe panie! Nasz wyrób świeżutki, najwyższej jakości! Pobieramy w euro! To pieniądz przyszłości! ... Cicho, na paluszkach, wróciłem do domu... O tym, co słyszałem, nie mówię nikomu... Noc całą myslałem, do białego ranka.... Wiem! Zamiast pisanek, postawię... b a r a n k a!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 22 Marca 2013 ostatni bus pojechał , infiniti też kursuje ale do banku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 22 Marca 2013 infiniti też kursuje ale do banku żeby to raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 22 Marca 2013 Usłyszałem wczoraj rozmowę w kurniku.... Kogut piał: Kobiety! O co tyle krzyku?! Ogłaszam plebiscyt! Wszystkie rzędem stają! ZA ILE SPRZEDAMY WIELKANOCNE JAJO "Ja tam nie sprzedaję! "- słychać alcik miękki "Trzeba cenić własność! Nie wypuszczać z ręki!" "A ja wręcz przeciwnie!" - sopran doda wrogo "Mogę swoje sprzedać, ale bardzo drogo! Niech się nie wydaje tym ludzkim bufonom że kurom, z natury, mózgu poskąpiono... Może jest nieduży, ale bardzo twórczy! Chcą mieć moje jajko?! Portfel niech się skurczy! Niechaj na fryzjera przeznaczą gotówkę abym mogła w święta w "trwałą"ubrać główkę! IKEA niech stanie przed nimi otworem, niech płacą za grzędę, którą tam wybiorę! "Komórka" - koniecznie! Nowej generacji! Trzeba iść z posępem! Może nie mam racji?!" W kurniku zawrzało: "Skandal!- słychać protest -wszak tak nie bywało, by sprzedawać ludziom wielkanocne jajo!!! "Prawda! - krzyknie któraś - choć jestem na rencie jajka oddawałem w y ł ą c z n i e w prezencie! "Dosyć!- kogut przerwał to kurze gdakanie- Sprawa rozstrzygnięta, moje miłe panie! Nasz wyrób świeżutki, najwyższej jakości! Pobieramy w euro! To pieniądz przyszłości! ... Cicho, na paluszkach, wróciłem do domu... O tym, co słyszałem, nie mówię nikomu... Noc całą myslałem, do białego ranka.... Wiem! Zamiast pisanek, postawię... b a r a n k a!!!Marał z tego taki!!!......jak to w życiu bywa, kury nie złuchałyI na Święta Wielkiej Nocy Za darmo dawały!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 22 Marca 2013 Wole przelewy ,ale co zrobić z tymi drobnymi z cukierni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 22 Marca 2013 ...cieszy się hurtownik, troszkę mniej konsument!!Rolnik siedzi smutny, bo euro nie dostał!!!!I na same święta podał kurom owsa!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 22 Marca 2013 .I na same święta podał kurom owsa!!!! przeor, owies jest przysmakiem koni, a kurom sypie się na ściółkę zęby grzebały i ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 22 Marca 2013 SAMI POECI ..................GOTÓW JAJCZARKU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 22 Marca 2013 GOTÓW !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 22 Marca 2013 .I na same święta podał kurom owsa!!!! przeor, owies jest przysmakiem koni, a kurom sypie się na ściółkę zęby grzebały i ..... ....moje po owsie, to se mogą pogrzebać w nosie!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 22 Marca 2013 Oj ładny tam cyrk , małpy dostały po 50 tyś premi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JAJCO 0 Napisano 22 Marca 2013 kupie jaja od messy tel. 605 095 253 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek310363 0 Napisano 22 Marca 2013 sprzedam jaja "S" - 26,3 / 26,7 kg netto - mloda kura tel 509 878 630 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 22 Marca 2013 wypier.dalaj ...., ja ci dam 19 groszy za L chyba cię pogięło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 22 Marca 2013 wyprowadził mnie ten gówniarz z równowagi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 22 Marca 2013 Też mam takie telefony ale L idzie bez problemu po 0,24 w hurcie , ta której busy nie wywiozą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 22 Marca 2013 do mnie też wydzwaniają za M i S - zawsze kończy się tylko na rozmowie nic więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 22 Marca 2013 ja to takiego biore kopa w dup.. i z rampy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PROMIX 0 Napisano 22 Marca 2013 wypier.dalaj ...., ja ci dam 19 groszy za L chyba cię pogięło Jeszcze powinno się psem poszczuć ale tak serio to 0,19 za L to już lekkie przegięcie .Tyle to ja place swojemu za "M" i to gotówka.Sa tacy co kupują taniej i powiedzą ze przepłacam ale czy coś mi się stanie jak zarobie 2 grosze mniej ?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 22 Marca 2013 już nie jeden zapamiętał Jajczarka czubek buta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 22 Marca 2013 wypier.dalaj ...., ja ci dam 19 groszy za L chyba cię pogięło Jeszcze powinno się psem poszczuć ale tak serio to 0,19 za L to już lekkie przegięcie .Tyle to ja place swojemu za "M" i to gotówka.Sa tacy co kupują taniej i powiedzą ze przepłacam ale czy coś mi się stanie jak zarobie 2 grosze mniej ?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 22 Marca 2013 przeor, na rekolekcjach jesteś? GOTÓW !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koguciik 0 Napisano 22 Marca 2013 Z tymi cenami czyli L za 0,19 to już raczej sztuczne windowanie ceny w dół. Jajko w hurcie i w detalu nie schodzi to przynajmniej niektórzy próbują sobie odbić na hodowcach ten zastój. Nie wiem kto tak postępuje ale ja staram się szanować swoich dostawców i nawet za bardzo nie chcę już słyszeć o kolejnych obniżkach bo w handlu to i tak nie polepszy sytuacji. Jesteśmy w sytuacji w której i hodowcom i handlarzom nie wiedzie się najlepiej bo niskie ceny nie są dobre dla nikogo. Mam wrażenie, że po świętach dopiero nastąpi dołek bo taki stan rzeczy powoduje jeszcze nadzieję na przetrwanie i tak każdy myśli i robi swoje czyli ciągnie stada bo może karta się odwróci. A tu niestety potrzeba totalnej zapaści i max redukcji populacji niosek aby można się było odbić od dna. W handlu też potrzeba podwyżek cen bo teraz to wygląda tak, że jeszcze chwila a przebijając się cenami na niektórych punktach zejdziemy do 5-6 groszy za jajko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 22 Marca 2013 jakie dno wczoraj proponowałam na forum za L 0,22 gr. to napisał że za daleko a i tak podałam cenę o 3 gr. większą jak płacęczesc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach