Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 08:30 Pon 12 Kwi 2021


Własne konstrukcje i pomysły
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PitBull585



Dołączył: 12 Kwi 2012
Posty: 1

PostWysłany: 19:57 Czw 12 Kwi 2012    Temat postu: Przyczepa z napędem do c330, most z żuka Odpowiedz z cytatem

Witam:) ja posiadam przyczepę z napędem do c-330. most ze starszego modelu żuka Surprised. mie ma żadnych reduktorów, poprostu obroty sa zgrane idealnie, przyczepa sama jedzie pod góre nie trzeba bolca Very Happy. oczywiscie musiałem do ciągnika wsadzic tryba do tego napedu zaleznego. i niek mi nikt tu nie mówi że na kazdym biegu są inne obroty, owszem ale tak jak kręcom sie koła tak i kręci sie tak samo wałek wom. POLECAM takie wykonanie bo jest tanie i mozna 4 tony wozić na tym napedzie i nic sie nie urywa. Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
SONAR



Dołączył: 28 Mar 2009
Posty: 97

PostWysłany: 09:36 Nie 24 Sty 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No no faktycznie niezły patent na wywożenie obornika - jak ktoś nie boi się pracy i ma pomysł jak to zrobić to pewnie można by coś takiego zbudować samemu na bazie wózka widłowego .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1788
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 23:41 Sob 23 Sty 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mówie o tej ładowareczce z filmu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
jarki



Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 1173
Skąd: kuj-pom.

PostWysłany: 19:48 Sob 23 Sty 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ten krokodylek Question bo one łamią się w tym zgjęciu a tak byś wyrywał.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1788
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 18:30 Sob 23 Sty 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ale ta maszyna jest niesamowicie zwrotna, z 30 tyś pewnie by trzeba wyłożyć. Ja rozmawiałem z kolesiem ma mi przyjechać wywieźć ten obornik ładowarka teleskopowa zobacze ile mnie to będzie kosztować jak niedużo to niebęde kombinował z zakupami.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
mf3085



Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 460
Skąd: Wielkopolska, Kalisz

PostWysłany: 18:18 Sob 23 Sty 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moze cos takiego http://www.youtube.com/watch?v=JoI8RG9BbJE tylko cena tego cacka pewnie wysoka.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1535
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 13:50 Sob 23 Sty 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.Według mnie,to może by miało sens gdybyś dorobił coś takiego http://www.allegro.pl/item883752520_ladowacz_tur_na_tyl_ciagnika.html
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1788
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 10:57 Sob 23 Sty 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kurde mam tyra na MTZ ale mam obore gdzie niewjade na wysokość i myslałem że takie cos jakbym podpioł do MF255 to by sobie poradził, załamałes mnie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
jarki



Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 1173
Skąd: kuj-pom.

PostWysłany: 21:52 Pią 22 Sty 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

daj sobie spokój
czołowy nawet do ciapka ale nie to
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1788
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 20:14 Pią 22 Sty 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=893537474 da sie takim czymś wywalić obornik z głębokiej ściółki od bydła?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
mf3085



Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 460
Skąd: Wielkopolska, Kalisz

PostWysłany: 20:47 Pią 1 Sty 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odległosc miedzy czujnikiem a magnesem to max 5mm ja ustawiłem na 3mm to zalezy jaki licznik kupisz, w instrukcji bedzie napisane, silikon dałem tylko na prube potem przykleje na poxipol lub inny, licznik musi miec mozliwosc wpisania obwodu koła w cm a nie rozmiar koła w calach, na allegro liczników masz wybór duzy z podswietlanym wyswietlaczem itp. ja miałem problem bo koło od ciągnika ma obwód około 530cm a do licznika mozna wpisac max 280 w takim wypadku trzeba załozyc wiecej magnesów np. 2 i obwód koła podzielic przez 2 i wynik wpisac do licznika, magnesy mozna przykleic na feldze albo na tarczy koła wazne aby odległosc miedzy nimi była równa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
lisek



Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 276
Skąd: Kalisz i okolice

PostWysłany: 10:18 Pią 1 Sty 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki za szybką odpowiedź.
Jaka musi być odległość między czujnikiem, a magnesem? Mocowanie na silikon to trochę "lipa". Przy zamontowniu na feldze byłby pewnie dokładniejszy ale i tak dokładność powinna być większa niż bazowanie na obrotach silnika, czy oblicznie wg czasu przejechania np 100m. A jak podświetlić wyświetlacz?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
SONAR



Dołączył: 28 Mar 2009
Posty: 97

PostWysłany: 09:57 Pią 1 Sty 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lisek jak będziesz montował taki prędkościomierz o jakim pisze mf3085 to pamiętaj o tym aby zamontować magnesy w odpowiedniej odległości od środka koła bo jak zamocujesz za blisko to prędkościomierz będzie pokazywał zawyżoną wartość a jak zamocujesz za daleko to pokaże zaniżoną .
Zresztą w instrukcji obsługi i montażu takiego prędkościomierza powinny być podane konkretne informacje co i jak należy zrobić .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mf3085



Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 460
Skąd: Wielkopolska, Kalisz

PostWysłany: 18:55 Czw 31 Gru 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lisek napisał:
Pytanie trochę z innej beczki. Zakładał ktoś może prędkościomierz do ciągnika?
Jaki wybrać i gdzie montować?

Zamontowałem predkosciomierz elektroniczny od rowera , czujnik załozyłem przy piascie tylnego koła a magnesy na piascie przykleiłem silikonem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
lisek



Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 276
Skąd: Kalisz i okolice

PostWysłany: 17:04 Czw 31 Gru 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pytanie trochę z innej beczki. Zakładał ktoś może prędkościomierz do ciągnika?
Jaki wybrać i gdzie montować?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
decha_6



Dołączył: 20 Sty 2008
Posty: 29
Skąd: daleka lub bliska

PostWysłany: 20:27 Czw 22 Paź 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

próbowałem w tym dłubać nożem i to jest rowek ale cały świecił się i nie widać żeby był na wylot
A to jest nowy agregat i ma rok gwarancji Evil or Very Mad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Grześ



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 3940
Skąd: Bliski zachód. PRA

PostWysłany: 08:20 Nie 18 Paź 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

decha_6 napisał:
zna ktoś jakiś sposób na rozpoznanie pęknięcia ramy na szwie rury bo już sam nie wiem czy to zadrapanie czy rzeczywiście pęka
z góry dzięki

Rysa jest powierzchowna i po oczyszczeniu znika. Pękniecie po pomaloaniu zmów peknie i zacznie rdzewieć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
damian9871
Moderator


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2685
Skąd: wlkp

PostWysłany: 07:57 Nie 18 Paź 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

może spróbuj oczyścić papierem ściernym jak zadrapanie to zniknie (wiadomo trzeba pomalować później) jak pęknięcie to cały czas będziesz miał rysę
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
decha_6



Dołączył: 20 Sty 2008
Posty: 29
Skąd: daleka lub bliska

PostWysłany: 20:15 Sob 17 Paź 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zna ktoś jakiś sposób na rozpoznanie pęknięcia ramy na szwie rury bo już sam nie wiem czy to zadrapanie czy rzeczywiście pęka
z góry dzięki
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
gedii



Dołączył: 05 Sie 2006
Posty: 658
Skąd: z nienacka

PostWysłany: 10:52 Czw 8 Paź 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mój sąsiad podłączył dojarkę do c 330 (pod wlot powietrza) daje rade Smile niewiem jaka to dojarka ale szło.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1535
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 09:19 Czw 8 Paź 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kamil 23 napisał:
Witam ma takie pytanie ja wydoić krowy gdy nie ma prądu?
Ja doiłem pompą próżniową od beczkowozu,Podłączałem wąż calowy grubościenny do pompy i do rurociągu w miejscu między dojarką a rurociągiem.Dojarka AlfaLavall dwóbańkowa.Ciągnik C-360,wałek przez bieg na5,około 1100obr/min.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Gees



Dołączył: 13 Sie 2006
Posty: 178
Skąd: Zdolny Śląsk

PostWysłany: 17:20 Sro 30 Wrz 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ten nerwowy gość o nie zagląda na to forum.
http://www.wolnyportal.com/?page=movies&id=139&category=2
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
decha_6



Dołączył: 20 Sty 2008
Posty: 29
Skąd: daleka lub bliska

PostWysłany: 11:00 Nie 27 Wrz 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u nas ojciec podłączał wąż od dojarki do sprężarki w c-360 tak że zasysało
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kopik



Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 112

PostWysłany: 19:48 Sob 26 Wrz 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja zrobiłem napęd silnika pompy użyłem do tego celu silnika od kosiarki
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kamil 23



Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 418
Skąd: mazowieckie

PostWysłany: 18:31 Sob 26 Wrz 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam ma takie pytanie ja wydoić krowy gdy nie ma prądu?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 1 z 8

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach