kamil7340 0 Napisano 31 Marca 2012 PADA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dagmarka 0 Napisano 31 Marca 2012 śnieżyca 10-minutowa wieczorem i minus 3 teraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 1 Kwietnia 2012 rano padal snieg ale wszystko stopnialo o dobrze bo sucho bylo bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil7340 0 Napisano 20 Kwietnia 2012 Dziś pierwsza wiosen burza ulewa i grad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafaello3 0 Napisano 25 Kwietnia 2012 Co dzień leje nie można wjechać w pole .Mam przygotowana działkę pod ziemniaki ,ale jest breja na polu .Może ryż zasiać . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 26 Kwietnia 2012 rafaello jestem w szoku co piszesz masz za mokro w polu. u mnie susza ze strach o niej pisac. zboza popszesiewane na glinach wogole nie wschodza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 26 Kwietnia 2012 U nas można powiedziec że robi sie nieciekawie ciągle zapowiadaj deszcz a niepada jeśli teraz zrobi sie jakieś ocieplenie to mamy susze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafaello3 0 Napisano 26 Kwietnia 2012 rafaello jestem w szoku co piszesz masz za mokro w polu. u mnie susza ze strach o niej pisac. zboza popszesiewane na glinach wogole nie wschodza.Tak to prawda u nas często pada .W poniedziałek ledwo zasieliśmy kukurydzę i dwie ulewy nas nawiedziły .Wczoraj cały dzień padało/lało na zmianę .Zboża ozime te ,które przetrzymały zimę są piękne ,żyto jest w kolano.Jare zboża też są na pokaz na glinach każde ziarno skiełkowało i teraz lada dzień będą się krzewiły ...plantacje w naszym regionie są na pokaz . Ps w jakim regionie mieszkasz flamenko ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 26 Kwietnia 2012 wielkopolska byle leszczynskie. w moim regionie ciezko z opadami co roku susza . pewnie duze znaczenie ma brak jezior lasow . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafaello3 0 Napisano 29 Kwietnia 2012 Zmiana pogody ,co dzień pali słoneczko 30 i więcej stopni ,ale wody nie brakuje i zboże rośnie ,jak na drożdżach .Ale dalszy przebieg takiej pogody/ temperatury nie wróży nic dobrego ,na słabszych kawałkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dagmarka 0 Napisano 11 Maja 2012 ostrzeżenie!!!!http://lowcyburz.pl/forum/viewtopic.php?f=613&t=6242&p=78854#p78854grad i trąby powietrzne w Polsce dziś!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 18 Maja 2012 Umnie malo ze sucho to jeszcze dzis -1. na kuku nawet nie chce mi sie jechac zobaczyc bo pewnie zolta jak cytryna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 18 Maja 2012 -3,kukurydza co 2 padla,ziemniaki,dynia- ugotowane,pomidory,ogorki przemarzly by jak by nie byly przykryte a i tak przyparzone, ziemniaki odrosna, z dynia gorzej bo mam malo nasion.kukurydza to fajnie wyglada-jedna dobra a nastepna przemarznieta i tak w kratke praktycznie na calym polu a pare kilometrow dalej bez uszkodzen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafaello3 0 Napisano 21 Maja 2012 Pogoda nadrabia zaległości ...kukurydza po chłodach też rośnie i nic nie wypadło .Zboża na dzień dzisiejszy są bardzo ładne ,ale już na części działek zaczyna się deficyt wody .W sadzie też jest rewelacyjnie z wyjątkiem truskawek ...będzie wysyp owoców i orzechów .Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil7340 0 Napisano 27 Października 2012 Dziś spadł pierwszy śnieg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 4 Grudnia 2012 u mnie zero sniegu mroz narazie nie jest grozny ale juz sie boje aby nie powturzył sie ubiegly rok. a jak u was koledzy wyglada ze sniegiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 5 Grudnia 2012 Narazie 5cm i ciagle pada, teraz jest -2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drjanusz 0 Napisano 6 Grudnia 2012 A u mnie w tej chwili -8C a śniegu napadało ze 2cm(przez cały dzień). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil7340 0 Napisano 6 Grudnia 2012 U mnie dziś rano -10 około 2cm śniegu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 7 Grudnia 2012 dziś rano delikatny mróz ok -3,4 sniegu jak na lekarstwo ale z kazdym dniem przybywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 7 Grudnia 2012 W nocy dopadalo i teraz jest okolo 8-10cm sniegu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 7 Grudnia 2012 u mnie sniegu 2cm a mroz w tej chwili -8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian892 0 Napisano 8 Grudnia 2012 Dziś nad ranem -17 dobrze że śnieu napadało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 9 Grudnia 2012 w ciagu 8 dni temperatura spadla o 35 stopni, w ubiegly piatek bylo +15 deszczyk i tecza a wczoraj - 20, dobrze ze jest troche sniegu bo znowu by byla tragedia jak ostatniej zimy, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 11 Grudnia 2012 Śniegu dowaliło i rano było 30cm a w dzień było na + i padał deszcz teraz zrobi sie skorupa na śniegu a pod spodem ziemia jest nie zamarznięta. Mam nadzieje ze nadejdzie odwilż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach