Skocz do zawartości
osa21

Jaka dziś pogoda

Rekomendowane odpowiedzi

Co dzień leje nie można wjechać w pole .Mam przygotowana działkę pod ziemniaki ,ale jest breja na polu .Może ryż zasiać .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rafaello jestem w szoku co piszesz masz za mokro w polu. u mnie susza ze strach o niej pisac. zboza popszesiewane na glinach wogole nie wschodza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nas można powiedziec że robi sie nieciekawie ciągle zapowiadaj deszcz a niepada jeśli teraz zrobi sie jakieś ocieplenie to mamy susze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
rafaello jestem w szoku co piszesz masz za mokro w polu. u mnie susza ze strach o niej pisac. zboza popszesiewane na glinach wogole nie wschodza.

Tak to prawda u nas często pada .W poniedziałek ledwo zasieliśmy kukurydzę i dwie ulewy nas nawiedziły .Wczoraj cały dzień padało/lało na zmianę .Zboża ozime te ,które przetrzymały zimę są piękne ,żyto jest w kolano.Jare zboża też są na pokaz na glinach każde ziarno skiełkowało i teraz lada dzień będą się krzewiły ...plantacje w naszym regionie są na pokaz . Ps w jakim regionie mieszkasz flamenko ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wielkopolska byle leszczynskie. w moim regionie ciezko z opadami co roku susza . pewnie duze znaczenie ma brak jezior lasow .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana pogody ,co dzień pali słoneczko 30 i więcej stopni ,ale wody nie brakuje i zboże rośnie ,jak na drożdżach .Ale dalszy przebieg takiej pogody/ temperatury nie wróży nic dobrego ,na słabszych kawałkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostrzeżenie!!!!http://lowcyburz.pl/forum/viewtopic.php?f=613&t=6242&p=78854#p78854

grad i trąby powietrzne w Polsce dziś!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umnie malo ze sucho to jeszcze dzis -1. na kuku nawet nie chce mi sie jechac zobaczyc bo pewnie zolta jak cytryna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-3,kukurydza co 2 padla,ziemniaki,dynia- ugotowane,pomidory,ogorki przemarzly by jak by nie byly przykryte a i tak przyparzone,

ziemniaki odrosna, z dynia gorzej bo mam malo nasion.

kukurydza to fajnie wyglada-jedna dobra a nastepna przemarznieta i tak w kratke praktycznie na calym polu a pare kilometrow dalej bez uszkodzen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogoda nadrabia zaległości ...kukurydza po chłodach też rośnie i nic nie wypadło .Zboża na dzień dzisiejszy są bardzo ładne ,ale już na części działek zaczyna się deficyt wody .W sadzie też jest rewelacyjnie z wyjątkiem truskawek ...będzie wysyp owoców i orzechów .Pozdrawiam .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie zero sniegu mroz narazie nie jest grozny ale juz sie boje aby nie powturzył sie ubiegly rok. a jak u was koledzy wyglada ze sniegiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ciagu 8 dni temperatura spadla o 35 stopni, w ubiegly piatek bylo +15 deszczyk i tecza a wczoraj - 20, dobrze ze jest troche sniegu bo znowu by byla tragedia jak ostatniej zimy,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śniegu dowaliło i rano było 30cm a w dzień było na + i padał deszcz teraz zrobi sie skorupa na śniegu a pod spodem ziemia jest nie zamarznięta. Mam nadzieje ze nadejdzie odwilż.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi