Gość Napisano 19 Września 2005 Cena brojlerów w zależności od regionu minimalna 3,20 maksymalna 3,40 zł brutto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Września 2005 W następnym tygodniu będzie brakować ,bo już ubojnie rezerwują kurczaka na następny tydzień Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Września 2005 Magazyny puste, podano w agrobiznesie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Września 2005 podobno zaczyna brakować a cena marna - podobno 3,15 brutto, o co tu chodzi ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Września 2005 Kaszuby ponoć nawet 2,90!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie wiem kto sprzedaje w tej cenie , ale myslę , że robi ogromny błąd!!! 2-3 dni wstrzymania dostaw żywca do ubojni i cena szybciutko się podniesie!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Września 2005 Na kontrakcie sprzedaje dzisiaj po 3,20zł brutto. Kaszuby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Września 2005 Cena spadnie a nie podniesie sie,ludzie nie kupują bo boją się ptasiej grypy ubojnie te duże trzymają puste magazyny bo wiedzą że jeśli znajdą ptasią grypę w Polsce to kurczak z dnia na dzień będzie kosztował 2zł a może 1,50zł tego nikt nie wie,Euro słabe -problemy z eksportem,wrzesień itp.Kto ma niech sprzedaje jak najszybciej i najlepiej nie wstawia do 15 listopada dopóki ryzyko grypy nie minie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Września 2005 Ta wypowieć to nic innego jak zapowieć ,że cena będzie rosła. A to zwykły naganiacz ,który próbuje zrobić jakąś panike i zarobić grubą kase.Nie dajcie się na to nabrać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R2 0 Napisano 22 Września 2005 Z tego co piszesz wynika ze za chwile kurczak zdrozeje, bo puste magazyny oznaczaja brak zapasu, wiekszy popyt spowoduje zapotrzebowanie na kurczaka ktorego jest malo. Juz teraz umawiaja sie na przyszly tydzien !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cliper 0 Napisano 22 Września 2005 W tej chwili mam wstawione 60 tys. kurczaka w wieku 4 tygodni i juz mam je wszystkie rozdysponowane po ubojniach. Dzwonia non stop za kurczakiem. Cos jest nie tak, ze jest tak duze zapotrzebowanie, a cena leci w dol. Jesli sa puste magazyny, chetni do kupienia kurczaka to w czym tkwi problem? W popycie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Września 2005 Oczywiście że zdrożeje tyle, że wtedy kiedy minie zagrożenie ptasią grypą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Września 2005 Kto dzwoni?nikt nie dzwoni, chyba żę ci co chcą przełożyć zamówiony towar i nie oDebra1ć.Zapoptzebowanie?A gdzie?Zapotrzebowania nie ma wogóle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Września 2005 Prosze o numery telefonów kto ma problem ze zbytem w następnym tygodniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Września 2005 Odnośnie ptasiej grypy to jak na razie paniki nie ma i prawdopodobnie nie bedzie . Sensacji jak zawsze szukają media nie mając pojęcia o produkcji drobiarskiej . Ptasia grypa w zasadzie dotyczy ptactwa przydomowego , w tzw. hodowlach otwartych . Nowoczesny chów drobiu to zamknięte obiekty do których może wejść tylko właściciel albo upoważniony pracownik . To zawory powietrzne z siatkami przez które nawet motyl nie przeleci! Przy odpowiedniej higienie obsługi nie ma możliwości przeniesienia wirusa!!!!!!!!! O jakim więc zagrożeniu mówimy??? Pewnie! zawsze jakiś procent czy jego ułamek należy brać pod uwagę . Dlatego są maty dezynfekcyjne , opryski środków transportu itd,itd. Szaman , który twierdzi , że drob będzie kosztował 1,50 bo nikt go nie kupi niech dalej czaruje w swoim plemieniu! Odsyłam do informacji o influenzie . Informacyjnie podam , że chów drobiu w Azji wygląda zupełnie innaczej niż u nas. To otwarte hodowle , często na pomostach nad akwenami wodnymi / po co sprzątać pomiot?/ , osłoniete tylko jakąś siatką tereny pod chmurką . Przy taim systemie hodowlanym kontakt z zarażonym ptactwem dzikim jest oczywisty więc i stąd tam spora skala zachorowań! Nie wiem jak w Rosji wygląda chów drobiu , ale sądząc po informacjach nie jest tak nowoczesny jak w Polsce czy Europie więc i zagrożenie znacznie większe . Nie siejmy więc paniki bo póki co nie ma ku temu powodu!!!Ruch na drób zaczyna się właśnie robić więc jest nadzieja , że następny tydzień będzie zwyżkował ceną żywca . Kaszuby jak na razie 2,90 , a co niektórzy próbowali nawet niżej , ale upsss.... Jedna ubojnia proponowała 2,70 i została wysłana do wszystkich diabłów!!! Zapłaciła więcej . Jak więc widzicie jak nie damy wszyscy to i cena bedzie wyższa . Tylko nie ulegajnie ubojniom bo u nich nigdy nie idzie , zawsze problem ze zbytem , straszą , że jutro bedzie taniej więc oddaj dzisiaj i takie tam duperele . Nie raz tak było , że dzwoni facet dzisiaj i namawia na sprzedaż bo od jutra 10-20 gr taniej , a za dzień dwa dzwoni i mówi , że da więcej!!!bo raptem zbyt się zwiększył . Czsami gadki ubojni należy włożyć między bajki . Obserwacja rynku daje jakiś pogląd więc informujmy się , obserwujmy rynek , a ubojnie nich tam sobie gadają!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Września 2005 Wielkie brawa za tą wypowiedź !!!Zgadzam się z nią całkoiwicie a ten szum wokół ptasiej grypy robią prawdopodobnie same ubojnie żeby odbić sobie straty po ostatnich podwyżkach chociaż oni nigdy strat nie ponoszą !!!Ptasia grypa 2 lata temu była już w Niemczech i nikt wtedy z tego powodu nie robił takiej paniki jak teraz a produkcja drobiu w Polsce szła pełną parąPozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Września 2005 Oby tak było ,póki co jest żle i nie zapowiada sie lepiej(spójrz ile kosztuje Euro)cena spada,zbytu żadnego nikt nie chce kupić żywca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Września 2005 Nie chodzi o problem ptasiej grypy w obiektach zamkniętych,tylko o fakt że wystarczy, że jakiś chory migrujący ptak spadnie w Polsce i w cały świat pójdzie informacja "ptasia grypa w Polsce!"-o konsekwencjach chyba nie trzeba pisać-brak możliwości eksportu,panika w kraju itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Września 2005 Kiedy stwierdzą chorobę to i tak wybiją cały drób w promieniu kilku km bez względu na to czy był zamknięty, czy otwarty!Niestety. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Września 2005 cena mocno spada warmia 2,7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Września 2005 sprzedałem po 3,00 netto,nie sprzedawać taniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Września 2005 Od poniedziałku zmiana trędu na wzrostowy kto może niech wztrzymuje sprzedaż Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Września 2005 Panikarze niech się spieszą z tanią sprzedażą,bo póżniej będzie już tylko drożej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Września 2005 Od poniedziałku na Śląsku i Małopolsce 3.00 brutto!Nikt nie wie co się dzieje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Września 2005 Lódzkie cena na poniedzialek 2,9 netto. Ubojnie strasza nizsza cena w nastepnych dniach. Czy to rzeczywisty spadek ceny czy tylko ptóba sil. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Września 2005 podobno na pierwszą połowe pażdziernika jest totalny brak kurczaka - czy to prawda ? jakie macie wiadomości ,może niektórym uda sie przytszymać to i teraz cena poszłaby do góry - co wy na to ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach