MAGICZNAKURA 0 Napisano 10 Kwietnia 2017 ceny na ten tydzień dla stałych odbiorcówL 0.27 do 0.28M 0.25 do 0.27dla skoczków nie mam towaru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 10 Kwietnia 2017 MAGICZNARURO nie ubliżaj bezpodstawnie, te forum już dawno nie jest merytoryczne, mój pierwszy wpis o takim charakterze, poprostu też się wkurzam jak jeden drugiego naśladuje i pisze na przekór. pzdr Nic dodać, nic ująć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 10 Kwietnia 2017 Teraz, kto będzie miał ciśnienie i nie wytrzyma z pięciodniowym świątecznym zapasem, będzie linczowany przez handlujących.Ps.cena i zbyt bez zmian (dobry)L 28M 26Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 10 Kwietnia 2017 Teraz, kto będzie miał ciśnienie i nie wytrzyma z pięciodniowym świątecznym zapasem, będzie linczowany przez handlujących.Ps.cena i zbyt bez zmian (dobry)L 28M 26Pozdrawiam Wielu jest takich, którzy po świętach wysyłają kury na odpoczynek albo w ogóle się ich pozbywają. Malo jest natomiast takich (jeśli w ogóle), którzy wzięli kurczaki po to, żeby wejść z małym jajkiem zaraz po świętach. Może nie będzie aż tak źle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 10 Kwietnia 2017 Malo jest natomiast takich (jeśli w ogóle), którzy wzięli kurczaki po to, żeby wejść z małym jajkiem zaraz po świętach. Może nie będzie aż tak źle U mnie kurki na trzech fermach w tym tygodniu kończą 20 tyg- nie reguły, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 11 Kwietnia 2017 Teraz, kto będzie miał ciśnienie i nie wytrzyma z pięciodniowym świątecznym zapasem, będzie linczowany przez handlujących.Ps.cena i zbyt bez zmian (dobry)L 28M 26Pozdrawiam Wielu jest takich, którzy po świętach wysyłają kury na odpoczynek albo w ogóle się ich pozbywają. Malo jest natomiast takich (jeśli w ogóle), którzy wzięli kurczaki po to, żeby wejść z małym jajkiem zaraz po świętach. Może nie będzie aż tak źle Źle będzie , pytanie czy miesąc czy trzy miesiące Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 11 Kwietnia 2017 oby nie bo handlarze będą mieli raj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 11 Kwietnia 2017 ....w mojej opinii, wszystkie lale powyżej 50 tygodnia miałyby jechać do gabinetu odnowy lub bezpowrotną wycieczkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 12 Kwietnia 2017 U mnie dziś i jutro i po handlu, dopiero wtorek... zapasu zero, jak u wszystkich.- cena bez zmianL28 M27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 12 Kwietnia 2017 Czy ktoś moze napisać jakie ma propozycje cen na po świętach? - ja z niechęcią chce opuszczać bo niby dla czego, prąd, pasza, pracownik, podatki itd: nie stanieją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 12 Kwietnia 2017 Dobrze gdyby udało się przetrzymać te ceny do majówki, ale to może być trudne[/code] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 12 Kwietnia 2017 Żeby zmusić hodowców do zdawania starych kur cena musi spaść. Myśle ze teraz moze tąpnąć 2gr, a po majówce L spadnie na 20-22, a M 16-18 netto.- Zobaczymy jak za granica zareaguje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 12 Kwietnia 2017 Czy ktoś moze napisać jakie ma propozycje cen na po świętach? - ja z niechęcią chce opuszczać bo niby dla czego, prąd, pasza, pracownik, podatki itd: nie stanieją 100 % racji ! Poza tym... nie bardzo będę miał na czym opuszczać. Część kur idzie na tymczasowy odpoczynek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 12 Kwietnia 2017 Żeby zmusić hodowców do zdawania starych kur cena musi spaść. Myśle ze teraz moze tąpnąć 2gr, a po majówce L spadnie na 20-22, a M 16-18 netto.- Zobaczymy jak za granica zareaguje Moja prognoza jest dość podobna. W czerwcu ceny się poprawiać zaczną. Export ruszy z miejsca moim zdaniem, cały czas jest u nich zapotrzebowanie. Z tym co pisałeś wcześniej, że cena paszy wzrośnie - już teraz pszenica jest w dawno niewidzianej cenie. W te żniwa możemy zapomnieć o pszenicy poniżej 600 zł netto. Prognoza plonów zbóż jest dla UE niekorzystna, na Ukrainie i Rosji planowany wzrost produkcji zbóż. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 12 Kwietnia 2017 Ustalona cena na wtorek , odbiór z fermy L-0,27 a M-0,24 podobno na eksport . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 12 Kwietnia 2017 Dostawy mam ustalone ale z ceną czekam - każdy chce taniej tylko nie wie ile, moim zadaniem cisną z przyzwyczajenia bo prżecie jak to poswietach żeby nie było taniej Ps.To co urwą to dla siebie, a tak fajnie było, wszyscy po trochu mieli i tak powinno być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 13 Kwietnia 2017 Czy ktoś się orientuje w planowanych zmianach, jakie mają być wprowadzone od przyszłego roku w programie zwalczania salmonelli ? Podobno ma być kilka bardzo istotnych zmian i BRAK ODSZKODOWAŃ ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JANEX 0 Napisano 14 Kwietnia 2017 Witam,nie było mnie tutaj już dawno ale po prostu nie da się tego czytać nie piszę tu o wszystkich i bez urazy kolega magicznakura ma rację w swoim wpisie że wasze wpisy jak się czyta to tylko płakać jaki jest tutaj poziom trąca prostotą i wulgaryzmem ludzie którzy czytają wasze wpisy a są tacy np nasi odbiorcy co oni sobie myślą po prostu nazwijmy to po imieniu prostaki i gburyspotkałem się z tą opinią nie raz u moich odbiorców którzy również czytają forum po prostu szkoda słów. Wszystkim normalnym hodowca życzę ZDROWYCH SPOKOJNYCH ŚWIĄT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 14 Kwietnia 2017 dzis ostatnie realizacje zamowien detalu i do wtorku luz. Zamowienia na przyszly tydzien beda realizowane po cenach jakie wczesniej podalem.Wszystkim hodowca i posrednika zycze zdrowych i spokojnych swiat . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 14 Kwietnia 2017 Wesołych Świąt !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ffermiarz 0 Napisano 14 Kwietnia 2017 Czy ktoś się orientuje w planowanych zmianach, jakie mają być wprowadzone od przyszłego roku w programie zwalczania salmonelli ? Podobno ma być kilka bardzo istotnych zmian i BRAK ODSZKODOWAŃ !Ja też słyszałem o tym ale jakieś pół roku temu, jak nie będą wypłacali odszkodowań to nie będą mogli nakazać uboju, jajka wtedy będzie można oddać tylko na wybijalnie.Wesołych Świąt dla Wszystkich !!!Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 14 Kwietnia 2017 Czy ktoś się orientuje w planowanych zmianach, jakie mają być wprowadzone od przyszłego roku w programie zwalczania salmonelli ? Podobno ma być kilka bardzo istotnych zmian i BRAK ODSZKODOWAŃ !Ja też słyszałem o tym ale jakieś pół roku temu, jak nie będą wypłacali odszkodowań to nie będą mogli nakazać uboju, jajka wtedy będzie można oddać tylko na wybijalnie.Wesołych Świąt dla Wszystkich !!!PzdrNie chcę straszyć ale porozmawiajcie ze swoimi powiatowymi lekarzami. Zmian będzie sporo i to nie koniecznie takich, jak nam się wydaje. Chciałbym, żeby były to tylko plotki, ale dużo wskazuje na to, że po nowym roku obudzimy się w zupełnie innej, absurdalnej rzeczywistości. Mimo wszystko życzę wszystkim zdrowych, rodzinnych i spokojnych Świąt Wielkanocnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 14 Kwietnia 2017 Czy ktoś się orientuje w planowanych zmianach, jakie mają być wprowadzone od przyszłego roku w programie zwalczania salmonelli ? Podobno ma być kilka bardzo istotnych zmian i BRAK ODSZKODOWAŃ !Ja też słyszałem o tym ale jakieś pół roku temu, jak nie będą wypłacali odszkodowań to nie będą mogli nakazać uboju, jajka wtedy będzie można oddać tylko na wybijalnie.Wesołych Świąt dla Wszystkich !!!Pzdr O takiej wersji też słyszałem..., ale jak to będzie... to kto to wie Powiatowi też mało wiedzą, bo dopóki nie ma czarno na białym napisanego rozporządzenia, to można spekulować tylko. PozdrawiamSpokojnych i Rodzinnych Świąt Wielkanocnych wszystkim życzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 14 Kwietnia 2017 Wesołych Świąt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 14 Kwietnia 2017 cena na przyszły tydzień (tak mam sprzedane) L 25/26M 23/24 Za bardzo nie opuszczać, nie ma aż takich zapasów jaj...........................................................................................,,, Rodzinnej atmosfery, spokoju oraz zdrowia życzę z okazji Wielkanocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach