kamykcbr 0 Napisano 29 Grudnia 2015 Witam Kupie kury nioski po produkcji. Dolnośląskie i ościenne. 601 54 24 58 Najlepszego w Nowym Roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carman 0 Napisano 29 Grudnia 2015 a no właśnie po co komu pakownia ?!póki nie ma kontroli na sklepach to wszystko jest okiznam taką sytuacje gdzie zakład pakowania pakuje kilka skrzynek tygodniowo a gość w stodole pakuje tiry to jest ciekawe że wszyscy o tym wiedzą i jest git tylko ci co mają pakownie mają koszty bo jak nie kontrole to coś jeszcze do zapłaty i tak w kółko.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 29 Grudnia 2015 carman... To w większości tylko teoria. Kontrole są na sklepach, a nawet we wspomnianych "stodołach" i to tylko kwestia czasu jak każdego dopadnie. A ile to kosztuje niech każdy sam się przekona. Założę się, że niektórzy nie potrafią do tylu liczyć. A potem będzie płacz, że urząd oDebra1ł mu dorobek całego życia. I że prezydent zły, i premier i w ogóle wszyscy w koło... Tylko "ja" jestem dobry. Scenariusz już dobrze znany z niektórych reportaży telewizyjnych. No ale Polak mądry po szkodzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B&M 0 Napisano 30 Grudnia 2015 Zdrowych wesołych i pogodnych dni nadchodzącego 2016 roku życzę wszystkim z branży 😀 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotleciarz1 0 Napisano 1 Stycznia 2016 Witam jak w tytule szukam dostawcy jaj w dobrych cenach ( Katowice )Otwieram hurtownie jaj ,styczeń ew, luty .Szukam stałego dostawcy.Płacę gotówką .Na początek wiadomo że to nie będą duże zamówienia ale cena niestety jest bardzo znacząca bo konkurencja jest ogromna .Jeżeli masz możliwości cenowego bicia innych i interesuje cię nowy odbiorca zapraszam do kontaktu .Wszyscy co tu piszecie to dawno nie wiecie jak to jest nie mieć pieniędzy ja startuję od zera .Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotleciarz1 0 Napisano 1 Stycznia 2016 Witam jak w tytule szukam dostawcy jaj w dobrych cenach ( Katowice )Otwieram hurtownie jaj ,styczeń ew, luty .Szukam stałego dostawcy.Płacę gotówką .Na początek wiadomo że to nie będą duże zamówienia ale cena niestety jest bardzo znacząca bo konkurencja jest ogromna .Jeżeli masz możliwości cenowego bicia innych i interesuje cię nowy odbiorca zapraszam do kontaktu .Wszyscy co tu Piszecie to dawno nie wiecie jak to jest nie mieć pieniędzy ja startuję od zera .Pozdrawiam .[/quoPowiem tak 17 lat biedy rodzina Założona i ciągle dążę do dobrobytu nie dla mnie tylko dla Nich ( pieniądze nie wszystko ale bez nich bardzo ciężko w życiu ) Nie szukam dostawcy z litości .Szukam dostawcy który wie że 30 gr razy ileś to jest pieniądz .Pozdrawiam wszystkich co od zera startowali nie mamusia i tatuś kaskę mieliPozdrawiam Prawdziwych handlarzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 2 Stycznia 2016 Załuż kurnik- będziesz miał towar za darmo.Skoro konkurencja taka duża, to po co się za to bierzesz. Zaczynasz biznes od zbijania cen na rynku (szeroko pojętym, nie dosłownym), a później będziesz psioczył, że na sklepach jajko tanie i zarobić się nie da. Poza tym, oczekujesz, że ktoś Ci przywiezie tanie jajko, a Ty tym jajkiem, być może wygryziesz go (lub jego innych klientów) z jego punktów ? To jest przykład na to, jak rozumują niektórzy handlarze:"Dajcie mi tanie jajko, bo chcę tanio wstawiać na sklepy. A muszę tanio, żeby was wszystkich stamtąd powygryzać." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yaro 0 Napisano 2 Stycznia 2016 Witam jak w tytule szukam dostawcy jaj w dobrych cenach ( Katowice )Otwieram hurtownie jaj ,styczeń ew, luty .Szukam stałego dostawcy.Płacę gotówką .Na początek wiadomo że to nie będą duże zamówienia ale cena niestety jest bardzo znacząca bo konkurencja jest ogromna .Jeżeli masz możliwości cenowego bicia innych i interesuje cię nowy odbiorca zapraszam do kontaktu .Wszyscy co tu piszecie to dawno nie wiecie jak to jest nie mieć pieniędzy ja startuję od zera .Pozdrawiam . Witam ja również szukam dostawcy ale takiego który da towar jeszcze taniej niż dla ,,kotleciarza1,,bo u mnie konkurencja chyba jeszcze większa.Ja jestem troche mniej biedny niż kotleciarz1,bo rodzine założyłem 14 lat temu,ale i tak bieda aż piszczy,dlatego jakby jakis hodowca mógl do palety jaj dorzucic chociaż 5-10 skrz. byłbym wdzięczny.Pozdrawiam handlarzy i hodowców!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 2 Stycznia 2016 Napisz gdzie otwierasz to sam sprzedam bezpośrednio bez twojego pośrednictwa Ps. ale facet ma postanowienie noworoczne 0,30 gr na jaju zarobić , albo jeszcze nie doszedł do siebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotleciarz1 0 Napisano 2 Stycznia 2016 Witam jak w tytule szukam dostawcy jaj w dobrych cenach ( Katowice )Otwieram hurtownie jaj ,styczeń ew, luty .Szukam stałego dostawcy.Płacę gotówką .Na początek wiadomo że to nie będą duże zamówienia ale cena niestety jest bardzo znacząca bo konkurencja jest ogromna .Jeżeli masz możliwości cenowego bicia innych i interesuje cię nowy odbiorca zapraszam do kontaktu .Wszyscy co tu piszecie to dawno nie wiecie jak to jest nie mieć pieniędzy ja startuję od zera .Pozdrawiam . Witam ja również szukam dostawcy ale takiego który da towar jeszcze taniej niż dla ,,kotleciarza1,,bo u mnie konkurencja chyba jeszcze większa.Ja jestem troche mniej biedny niż kotleciarz1,bo rodzine założyłem 14 lat temu,ale i tak bieda aż piszczy,dlatego jakby jakis hodowca mógl do palety jaj dorzucic chociaż 5-10 skrz. byłbym wdzięczny.Pozdrawiam handlarzy i hodowców!! :wink: :wink: :wink: Kurde co ja popisałem fajną wczoraj miałem banie czytam to i szok :)))Zlitujcie się to noworoczny obłęd :)) Więc od nowa :) wiem i tak mi nie odpuścicie :) Szukam dostawcy jaj do nowo powstającej hurtowni, miejsce docelowe Katowice obroki 130.Hurtownie otwieram w styczniu ew luty b.r ( kwestia organizacji )Tel.518770609 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrólJaj 0 Napisano 3 Stycznia 2016 Przetwornie 3,6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carman 0 Napisano 3 Stycznia 2016 Chwila zastoju świątecznego i wszystko zaczyna ruszać tzn export....L 26/27M 22/23 Nie bedzie źle panowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 3 Stycznia 2016 Panowie kto będzie szukał aby sprzedać na siłę to sprzeda tanio , zawsze tak jest po świętach a w ciągu tygodnia wszystko się unormuje . Przy obecnych pogodach jaja mogą stać i czekać na cenę Ps . już dziś pierwsze samochody ładowały się na eksport, duże pakownie płacą 0,20-21 za M-ke . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koguciik 0 Napisano 4 Stycznia 2016 Ciśnienie na eksport jest duże choć z cenami to trochę przesadzacie. Teraz tanio wywieźć to nie problem, gorzej będzie później podnosić im ceny jak nie będą chcieli więcej zapłacić.Zbytu poszukajcie lepiej w Polsce od dzisiaj rusza większość przetwórni, a nie są z całą pewnością zatowarowane na full. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
obserwatorjaj 0 Napisano 4 Stycznia 2016 Panowie Wy o grosze się spieracie , a tu Ludziska tak sprzedają ogłoszenie z giełdy rolnej SPRZEDAŻ z 2015-12-29 15:43 cena: 60.00 zł sztukatreść ogłoszenia: Jaka z wolnego wybiegu dobrze karmione zboża i zielonka w sezonie warzywa polecam ilości do uzgodnienia około 500szt tygodniowoogłoszeniodawca: Emilia Feliśadres: Dobrzykiwojewództwo/region: warmińsko-mazurskiepowiat/podregion: iławski - Iławatelefon: 724482320 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poranny kogut 0 Napisano 4 Stycznia 2016 prosty wniosek :produkować mało - drogo sprzedawać i każdy będzie zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ffermiarz 0 Napisano 4 Stycznia 2016 Przez te mrozki tez trochę jajeczek ubędzie na rynku Polskim.Wiejskie kurki przestają sie nieść.pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrólJaj 0 Napisano 4 Stycznia 2016 Teraz haos lekki...ludzie nie wiedzą ile chcą zapłacić i sprzedać. Cena za tydzień się ustabilizuje. M0,24 L0, 28,30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 6 Stycznia 2016 Jaki chaos ? Raczej normalka.Już kilkadziesiąt lat siedzę w tym biznesie (!)... i ZAWSZE po świętach i na przełomie roku robi się korek. Inaczej być nie może. Sklepy zamknięte, handel znikomy….. a kury jajka niosą. Magazyny na fermach nie są z gumy, więc trzeba częśc towaru gdzieś upchnąć nawet po bzdurnych cenach (lepiej tanio sprzedać, niż palety z towarem pod gołym niebem stawiać). W tym roku niestety, tragedia w Zalewie dorzuciła swoje "trzy grosze" do sytuacji na rynku. Sporo starych kur nie zostało wybitych. Ale….. Zalewo znowu bije, zejście na sklepach jak na tą porę roku z.a.jebi.ste (!), złotówka tania więc eksport bierze, fermy powoli czyszczą się z towaru i już widać efekty. Handlarze krzyczą „taniej, taniej”, ale za chwilę towar będzie miał tylko ten, który szanuje dostawcę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teken 0 Napisano 6 Stycznia 2016 Sprzedam kury nioski ogolno uzytkowe kolorowe rasy rosa 1/5 ze sciolki po wszystkich szczepieniach koncem kwietnia beda mialy 16 tyg jest ktos chetny prosze o kontakt nr tel 605 290 735 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 7 Stycznia 2016 ... ale za chwilę towar będzie miał tylko ten, który szanuje dostawcę. Albo sprzeda ten, kto szanuje odbiorcę. Też długo jestem w tym biznesie i nie pamiętam by w tym kraju jaj brakowało. Zawsze wygrają ci, którzy szanują się nawzajem. Malkontentom i narzekaczom dziękujemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrólJaj 0 Napisano 7 Stycznia 2016 Mają Panowie tu rację. Wzajemny dialog o zrozumienie jest tu najważniejszy. Cenki dobre. Handel się budzić. Eksport świetny. Znowu będzie w miarę stabilnie. Stali dostawcy mają zawsze jajko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Franc 0 Napisano 7 Stycznia 2016 Sprzedam Jaja 2PL oraz 3PLCena L 0.27 M 0.23 możliwy transport Jaja pakowane na paletach po 9000sztuk509-674-601 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 7 Stycznia 2016 Teraz haos lekki...ludzie nie wiedzą ile chcą zapłacić i sprzedać. Cena za tydzień się ustabilizuje. M0,24 L0, 28,30dobrze prawisz ale ubojnia nie ma takiego przemialu jak przed ........oby zaklad szybo odbudowali a na to sie nie zanosi ubezpieczyciel bedzie ciagnal te sprawe w niekonczonosc a prokuratura umozy po 3 miesiacach . reasumujac minimum rok zeby staneli na nogi a kontrakty maja i je rozdaja zeby tylko klientow nie stracic . nikomu tego nie zycze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 7 Stycznia 2016 sory zle zanaczylem mialo sie to tyczyc wypowiedzi joja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach