żeldrob 0 Napisano 27 Grudnia 2006 Jakie macie doświadczenia z wytwórniami pasz? Terminowość dostaw , ceny , załatwianie reklamacji , jakość paszy , spożycia , programy lojalnościowe i wszystko to co wpływa na opinię danej wytwórni . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krab1 0 Napisano 27 Grudnia 2006 agrocentrum kolno - ogolnie kaszana. musisz zamowic z wyprzedzeniem 2 dniowym a i tak potrafia sie opoznic. zamawiasz na rano masz w nocy. zamawiasz po poludniu masz o swicie. zamawiasz starter to mozesz uslyszec ze teraz produkuja k7 dla indyka a starter bedzie robiony jutro wiec prosze zadzwonic jutro!!! ceny troche wyzsze jak w wipaszu i ciagle bledy w fakturach. mialem dosc i handluje od 3 miechow z wipaszem. jest troche lepiej (nizsze ceny) ale przede wszystkim jak zamowisz na wtorek to masz we wtorek a w agrocentrum mila pani potrafila zadzwonic i powiedziec ze pan przeciez nie zamawial na wtorek albo sami uznalismy ze na wtorek pan nie bedzie potrzebowal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paulo301 0 Napisano 28 Grudnia 2006 witam jakie macie wyniki na Contipaszu prosze o odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bankrut 0 Napisano 29 Grudnia 2006 Kupuję paszę w TASOMIXE z Kalisza i jest dobra a ceny takie sobie zużycie 1.80 i kurczaki są zdrowe nie mają biegunek . Mogliby być bardziej konkurencyjni cenowo bo obsługa klienta jest rewelacyjna .Ogólnie jest O.K.javascript:emoticon(':lol:') Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zybin 0 Napisano 29 Grudnia 2006 Kupuję paszę w TASOMIXE z Kalisza i jest dobra a ceny takie sobie zużycie 1.80 i kurczaki są zdrowe nie mają biegunek . Mogliby być bardziej konkurencyjni cenowo bo obsługa klienta jest rewelacyjna .Ogólnie jest O.K.javascript:emoticon(':lol:')...a jakie mają ceny na dziś - proszę podawać ceny pasz z innych wytwórni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtii 0 Napisano 29 Grudnia 2006 Tasomix to raczej Biskupice Ołoboczne,pasze mają dobre,ale jakość obsługi średnia,cały rzut nie mogą przywiesc wg zamówienia,albo za póżno ,albo dużo mniej,wczoraj dostałem pasze o 1 w nocy mało mnie nie trafiło ,i zamiast 12 ton było 13,7,niby nie problem ,ale to finiszer i 12 by wystarczyło cena ;899 brutto,pasze mi kredytują , przy gotówce -4% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bankrut 0 Napisano 29 Grudnia 2006 Wydaje mi się, że to zależy od przedstawiciela, ja nigdy nie dostałam paszy pózniej niż 21:00 dostaję zawsze tyle ile zamawiam jestem bardzo zadowolona z obsługi. Ja płacę za finiszer 885 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bankrut 0 Napisano 29 Grudnia 2006 Zapomniałam dodać, że mi też kredytują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zybin 0 Napisano 30 Grudnia 2006 Wydaje mi się, że to zależy od przedstawiciela, ja nigdy nie dostałam paszy pózniej niż 21:00 dostaję zawsze tyle ile zamawiam jestem bardzo zadowolona z obsługi. Ja płacę za finiszer 885 netto czy brutto , a co ze spożyciem na kilogram przyrostu , mam propozycję z RHG płatne 14 dni od dostawy st.940,gr. 910, fin.860 netto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brojler kurzy 0 Napisano 30 Grudnia 2006 Rajffpol ceny : dla kazdego coś innego Grower na termin 870-880 netto , ale może też być drozej . Starter powyżej 900. Obsługa tragiczna. Zamawiasz 12 dostajesz 6 lub 9 . Zamawiasz rano dostajesz późno w nocy , albo na drugi dzień . Moce przerobowe wytwórni są za małe w stosunku do ilości przyjętych hodowców Przedstawicielki hm.... robią dobre wrażenie , ale to przecież nie o to chodzi Ogólnie firma "schodzi na psy" jeżeli mówimy o obsłudze klientów Jak na razie w stosunku do innych wytwórni są trochę konkurencyjni cenowo więc mają full hodowców . Wyniki produkcyjne dość dobre , ale wpadki też mają.Jak do tej pory robię na ich paszy 3 rzut , ale czy będą następne? Piszemy o cenach już na poziomie 900 złotych , a nie mówimy o wzroście cen żywca! Czy przeliczyliście po ile MUSI być żywiec przy tej cenie paszy żeby zarobić chociaż na chlebek? Wg moich wyliczeń to jest około 2,60- 2,70 . Jak pasz zdrożeje jeszcze o 100 złotych to będzie wtedy 2,8-2,9 .Czy myślicie , że w przeciągu miesiąca żywiec osiągnie taką cenę? Ja uważam , że nie więc straty finansowe będą przeogromne . Z jednego małego obiektu jak będzie poniżej 20tys. strat to będzie sukces . Polskie drobiarstwo za sprawą polityków sięgnęło DNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zybin 0 Napisano 30 Grudnia 2006 Rajffpol ceny : dla kazdego coś innego :evil: Grower na termin 870-880 netto , ale może też być drozej . Starter powyżej 900. Obsługa tragiczna. Zamawiasz 12 dostajesz 6 lub 9 . Zamawiasz rano dostajesz późno w nocy , albo na drugi dzień . Moce przerobowe wytwórni są za małe w stosunku do ilości przyjętych hodowców :shock: Przedstawicielki hm.... robią dobre wrażenie , ale to przecież nie o to chodzi :? Ogólnie firma "schodzi na psy" jeżeli mówimy o obsłudze klientów :( Jak na razie w stosunku do innych wytwórni są trochę konkurencyjni cenowo więc mają full hodowców . Wyniki produkcyjne dość dobre , ale wpadki też mają.Jak do tej pory robię na ich paszy 3 rzut , ale czy będą następne? Piszemy o cenach już na poziomie 900 złotych , a nie mówimy o wzroście cen żywca! Czy przeliczyliście po ile MUSI być żywiec przy tej cenie paszy żeby zarobić chociaż na chlebek? Wg moich wyliczeń to jest około 2,60- 2,70 . Jak pasz zdrożeje jeszcze o 100 złotych to będzie wtedy 2,8-2,9 .Czy myślicie , że w przeciągu miesiąca żywiec osiągnie taką cenę? Ja uważam , że nie więc straty finansowe będą przeogromne . Z jednego małego obiektu jak będzie poniżej 20tys. strat to będzie sukces . Polskie drobiarstwo za sprawą polityków sięgnęło DNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w pełni się zgadzam z Tobą dodam tylko że dno składa się z pięciu metrów mułu i bagna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IWA 0 Napisano 1 Stycznia 2007 NIE DO KOŃCA ZGADZAM SIĘ Z OBRZUCANIEM WYTWÓRNI PASZ RAIFFPOL. GSYŻ FIRMA TA JAKO JEDYNA WYCIĄGNĘŁA RĘKĘ POMOCNĄ GDY PADAŁY UBOJNIE I WIELU TAK JAK JA TRACILI PIENIĄDZE. SKREDYTOWAŁA NIE TYLKO MNIE WTEDY ALE CAŁĄ RZESZĘ HODOWCÓW. Z TEGO CO SIĘ ORIĘTUJĘ TO ZACZYNAJĄ ROZBUDOWĘ I OSTATNIE KŁOPOTY Z DOWOZEM PASZY TO TEGO WYNIK. HODOWCÓW NIE MAJĄ ZA DUŻO BO LUDZIE PROSZĄ O WSPÓŁPRACĘ A PRZEDSTAWICIELKA MÓWI ŻE PO ROZBUDOWIE. WYNIKI MAM ŚWIETNE , NIE ZAWSZE TAKIE SAME LECZ BARDZO DOBRE W PORÓWNANIU Z INNYMI WYTWÓRNIAMI. PRZEDSTAWICIELKI SĄ SUPER DZIEŃ I NOC SĄ DLA NAS I GDY COŚ SIE DZIEJE TO MAMY DO KOGO DZWONIĆ. WIĘC TEN KTOŚ JEST CHYBA ZŁY ŻE JEST TAK TRAGICZNIE NA RYNKU I CHCE SIĘ WYŻYĆ. POWODZENIA ZRZĘDOM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IWA 0 Napisano 1 Stycznia 2007 A DNO OSIĄGAJĄ CI CO RYZYKUJĄ WSTAWIENIA WIEDZĄC JAK JEST I POTEM CHCĄ WYŁUDZAĆ PIENIĄDZE OD RÓŻNORAKICH WYTWÓRNI . ZNAMY TAKICH DUŻO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brojler kurzy 0 Napisano 1 Stycznia 2007 []Po pierwsze to wyłącz "capsa" - nie musisz krzyczeć Po drugie to coś mi się wydaje , że jesteś właśnie tą przedstawicielką , a konkretnie to pani I:shock: A po trzecie co hodowcę obchodzi rozbudowa wytwórni! Wytłumacz kurczakom, że raiffpol ma rozbudowę i dlatego mają np. 15 godzin głodówki . Uważasz , że to jest w porządku? Dlaczego do tej pory nikt niczego złego na nich nie pisał? Bo faktycznie nie było źle . Teraz obsługa jest TRAGICZNA!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IWA 0 Napisano 1 Stycznia 2007 nie jestem przedstawicielką. Ty się nie ujawniasz więc ja też nie współpracuję już 10 lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
żeldrob 0 Napisano 1 Stycznia 2007 Założyłem ten temat więc i ja odniosę się do "mojej" wytwórni > Raiffpol Głobino . Wyniki bardzo dobre , chociaż czasami też mają wpadki . Reklamacje? Hm... W zasadzie bardzo rzadkie no i trochę trzeba się wykłócać o swoje . Ogólnie nie jest źle . Kontakt z hodowcą - bywało zdecydowanie lepiej , ale mam nadzieję , że się poprawią Terminowość dostaw- brak słów . W moim odczucie za dużo hodowców w stosunku do mocy produkcyjnych . W naszego rynku wypadł SPOMIS , a w zasadzie już PIAST/ chyba sami chcieli bo ustanowili ceny zaporowe/ więc hodowcy przeszli do Raiffpolu . Niestety odbiło się to na jakości obsługi . Zamawiam z kilkudniowym wyprzedzeniem np. na rano , a dostaję w nocy . O ile w przypadku małych ptaków jakiś zapas zawsze mam to przy dużych nie da się tego zapasu zrobić bo na dobę duże stado zjada ponad 4,5 tony . Zresztą zawsze staram się żeby dostawy były pełne bo rozumiem , że koszty transportu są wysokie . Ale po co ja się o to martwię? To tak z grubsza! IWA nie rozumie chyba istoty problemu - na pozytywną opinię nie składa się zlitowanie czy prezenty tylko jakość , cena , terminowość dostaw . W przeszłości Raiffpol bardzo mocno zapłacił za litość i pozyskiwanie hodowców- pośrednio za te błędy płacili hodowcy .Jeżeli jednak woziło się paszę do odbiorców złodziei , a za zabezpieczenie przyjmowało się nic nie warte weksle lub przewłaszczenie stad to konsekwencje były łatwe do przewidzenia . Odnoszę wrażenie , że teraz może być podobnie . Ogólnie jestem zadowolony z tej współpracy , ale .......No właśnie szkoda , że "w tej beczce jest łyżka dźiegciu" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zybin 0 Napisano 1 Stycznia 2007 Rajffpol ceny : dla kazdego coś innego :evil: Grower na termin 870-880 netto , ale może też być drozej . Starter powyżej 900. Obsługa tragiczna. Zamawiasz 12 dostajesz 6 lub 9 . Zamawiasz rano dostajesz późno w nocy , albo na drugi dzień . Moce przerobowe wytwórni są za małe w stosunku do ilości przyjętych hodowców :shock: Przedstawicielki hm.... robią dobre wrażenie , ale to przecież nie o to chodzi :? Ogólnie firma "schodzi na psy" jeżeli mówimy o obsłudze klientów :( Jak na razie w stosunku do innych wytwórni są trochę konkurencyjni cenowo więc mają full hodowców . Wyniki produkcyjne dość dobre , ale wpadki też mają.Jak do tej pory robię na ich paszy 3 rzut , ale czy będą następne? Piszemy o cenach już na poziomie 900 złotych , a nie mówimy o wzroście cen żywca! Czy przeliczyliście po ile MUSI być żywiec przy tej cenie paszy żeby zarobić chociaż na chlebek? Wg moich wyliczeń to jest około 2,60- 2,70 . Jak pasz zdrożeje jeszcze o 100 złotych to będzie wtedy 2,8-2,9 .Czy myślicie , że w przeciągu miesiąca żywiec osiągnie taką cenę? Ja uważam , że nie więc straty finansowe będą przeogromne . Z jednego małego obiektu jak będzie poniżej 20tys. strat to będzie sukces . Polskie drobiarstwo za sprawą polityków sięgnęło DNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w pełni się zgadzam z Tobą dodam tylko że dno składa się z pięciu metrów mułu i bagna IWA amm na myśli POLSKIE DROBIARSTWO ( ostatnie zdanie ) ,a co do Twojej wytwórni nie mam nic bo ich nie znam i nigdy z nimi nie handlowałem - czytaj teksty ze zrozumieniem ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brojler kurzy 0 Napisano 1 Stycznia 2007 nie jestem przedstawicielką. Ty się nie ujawniasz więc ja też nie współpracuję już 10 lat 10 lat i dopiero teraz zalogowałaś się na PPR ? Dziewczyno nie ściemniaj . Ja współpracuję z nimi krótko , ale nie tak sobie tą współpracę wyobrażam . Jeżeli nie zmienią czegoś w obsłudze po prostu im podziękuję . Jak nie chcą uszanować gotówkowca to niech się męczą z terminowcami . Przy aktualnych cenach żywca życzę powodzenia w odzyskiwaniu kasy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Philip1 0 Napisano 2 Stycznia 2007 witam! orientujecie sie w jakich cenach kształtuje sie pasz dla niosek!w provimi skokowa 864zl za tone (worki 25 kg)!z gory dziekuje za ceny z innych wytworni poniewaz szukam tanszej chociaz na jakosc nie narzekam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajcarz 0 Napisano 3 Stycznia 2007 pasze dla niosek kupuje we workach w cenie 805zł/t netto na pierwszy okres nieśności, i odpowiednio o 20 i 40 zł/t taniej na drugi okres nieśności uwzględniam ostatnią podwyżkę paszy w mojej wytworni.pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Philip1 0 Napisano 3 Stycznia 2007 kolego mozesz podac namiery na ta wytwornie tzn nazwe i numer tel bo w rzeczywistosci to jest az 60zl na toniez gory dziekuje i pozdrawiam moj nr gg 2055077 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agro 0 Napisano 10 Stycznia 2007 A czy ktośbierze paszę z DE HEUS? co sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Philip1 0 Napisano 11 Stycznia 2007 kolego ja biore dzisiaj 1szy raz pasze dla niosek z tej wytworni! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paulo301 0 Napisano 11 Stycznia 2007 kolego ja biore dzisiaj 1szy raz pasze dla niosek z tej wytworni! niewiem jak dla niosek ale dla brojlera jest super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sahara 0 Napisano 11 Stycznia 2007 A czy ktośbierze paszę z DE HEUS? co sądzicie? Mam pytanko , jak wymawiać nazwę DE HEUS , bo ja mówię DO (słowo zostało usunięte)AS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach