Hektor88 0 Napisano 19 Listopada 2017 http://www.kauno-grudai.lt Witam.. czy ktoś wie jak kurczaki rosną na ich paszy i jakie spożycie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomala72 0 Napisano 20 Listopada 2017 http://www.kauno-grudai.lt Witam.. czy ktoś wie jak kurczaki rosną na ich paszy i jakie spożycie ? Mało masz firm paszowych w Polsce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
s69 0 Napisano 21 Listopada 2017 W PL nie ma firm paszowych poza Cargilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
treonik 0 Napisano 21 Listopada 2017 W PL nie ma firm paszowych poza Cargilem. To raczej Kargulem, a Dechuś? To pies?Spasomix?Pipasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
s69 0 Napisano 5 Grudnia 2017 Pipasz to nie firma paszowa. To konglomerat rolniczy. Twój konkurent na rynku. Tak jak wszyscy co mają choć jeden kurnik i robią paszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciężki 0 Napisano 28 Czerwca 2018 Nie widzę tu zbytniego ruchu, ale mmoże ktoś coś wie o Golpaszu z Podkonic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
treonik 0 Napisano 14 Września 2018 W PL nie ma firm paszowych poza Cargilem.I Cargill przestał być paszowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hektor88 0 Napisano 15 Grudnia 2019 Witam. jak się sprawdza pasza agrocentrum? Jakie wyniki można uzyskać ? Bo słyszałem. że mokro jest na kurnikach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DuzeJaju 0 Napisano 25 Marca 2020 Witam, Panowie mam problem z zaciskajacymi otrebami w silosie, osobiscie uwazam ze warty dodatek i nie chce go zmieniac dlatego zmiana komponentu odpada, jest jakis inny sposob na to niz wibrator? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 26 Marca 2020 Witam, Panowie mam problem z zaciskajacymi otrebami w silosie, osobiscie uwazam ze warty dodatek i nie chce go zmieniac dlatego zmiana komponentu odpada, jest jakis inny sposob na to niz wibrator? Ta, pręt zbrojeniowy. Otręby w silosie to słaby pomysł. Chyba ze masz jakiś mechaniczny podajnik w nim typu ślimak/spirala. Generalnie ruchoma podłoga w magazynie płaskim najlepsza ale bardzo droga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaczrub 0 Napisano 29 Marca 2020 Witam, Panowie mam problem z zaciskajacymi otrebami w silosie, osobiscie uwazam ze warty dodatek i nie chce go zmieniac dlatego zmiana komponentu odpada, jest jakis inny sposob na to niz wibrator? Sprężone powietrze, doprowadzone z powiedzmy czterech stron powyżej wylotu z silosu, trzeba zrobić układ, który będzie w stanie podawać dużą ilość powietrza na zasadzie impulsu (odpowiednie przekroje przewodów, spory zbiornik itp). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 29 Marca 2020 Witam, Panowie mam problem z zaciskajacymi otrebami w silosie, osobiscie uwazam ze warty dodatek i nie chce go zmieniac dlatego zmiana komponentu odpada, jest jakis inny sposob na to niz wibrator? Sprężone powietrze, doprowadzone z powiedzmy czterech stron powyżej wylotu z silosu, trzeba zrobić układ, który będzie w stanie podawać dużą ilość powietrza na zasadzie impulsu (odpowiednie przekroje przewodów, spory zbiornik itp). To może się źle skończyć, jeśli to zwykły silos doprowadzić to może w skrajnej sytuacji do oderwania czapy. Już takie rzeczy widziałem, masz coś takiego u siebie czy tak na szybko wymyśliłeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaczrub 0 Napisano 29 Marca 2020 Witam, Panowie mam problem z zaciskajacymi otrebami w silosie, osobiscie uwazam ze warty dodatek i nie chce go zmieniac dlatego zmiana komponentu odpada, jest jakis inny sposob na to niz wibrator? Sprężone powietrze, doprowadzone z powiedzmy czterech stron powyżej wylotu z silosu, trzeba zrobić układ, który będzie w stanie podawać dużą ilość powietrza na zasadzie impulsu (odpowiednie przekroje przewodów, spory zbiornik itp). To może się źle skończyć, jeśli to zwykły silos doprowadzić to może w skrajnej sytuacji do oderwania czapy. Już takie rzeczy widziałem, masz coś takiego u siebie czy tak na szybko wymyśliłeś ? Nie mam, ale to nie jest mój pomysł, w przemyśle spożywczym i nie tylko, stosuje się takie rozwiązanie, do trudno osypujących się materiałów. Logiczne jest, że jeśli podaje się powietrze, to trzeba zrobić odpowietrzenie. Fakt nie dopisałem tego, ale pomyslałem, że to oczywiste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaczrub 0 Napisano 29 Marca 2020 Tak na szybko znalazłemhttp://inwet.eu/systemy-udrazniajace/pulsatory-pneumatyczne/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 29 Marca 2020 Nie mam, ale to nie jest mój pomysł, w przemyśle spożywczym i nie tylko, stosuje się takie rozwiązanie, do trudno osypujących się materiałów. Logiczne jest, że jeśli podaje się powietrze, to trzeba zrobić odpowietrzenie. Fakt nie dopisałem tego, ale pomyslałem, że to oczywiste. Faktycznie, tylko ja mam co do tego mieszane uczucia mimo wszystko. Ja wywnioskowałem ze chcesz wprowadzić od góry zasilenie i metoda poduszki powietrznej przepychać. Z tego co wiem w młynach robią to na ruchomej ściance albo podłodze. Możecie zadziała, z tym ze wada tego rozwiązania jest ciągła konserwacja otworów odpowietrzajacych... czyli czynnik ludzki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaczrub 0 Napisano 29 Marca 2020 Tu chodzi tylko o impuls, który zruszy zbitą masę, zauważ że beczki do paszy też mają doprowadzone powietrze z boku obok wylotu, tam oczywiście jest nadciśnienie w całej objętości, ale akurat ten wlot powietrza w stożku ma za zadanie "spulchniać" wydmuchiwany surowiec. Pewnie można by i wydmuchać "na siłę" otręby z silosu stacjonarnego, tylko nie wiem ile on by musiał ważyć, żeby konstrukcja wytrzymała ciśnienie, no i metoda ta pożera dużo energii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mancipium 0 Napisano 12 Sierpnia 2022 Witam czy ktoś z koleżanek i kolegów karmi paszą z mieszalni paszy w Wałczu i mógłby podać ceny jakie obowiązują na dzień 12.08.2022 i jaki jest Kokcydiostatyk w tej cnie, chodzi mi o ceny z płatnością potocznie mówiąc (po rzucie ) z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach