Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 04:22 Pią 25 Wrz 2020


Wszystko o ciągnikach John Deere
Idź do strony 1, 2, 3 ... 79, 80, 81  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
will272



Dołączył: 05 Sty 2020
Posty: 1

PostWysłany: 18:56 Nie 5 Sty 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

John Deere 5090R + tur +opony Firestone

Obslugiwany tylko przez 2 przeszkolonych braci.
Tylko dobre paliwo.

Serwisowany na bierzaco jak książka każe
Pracuje na 150ha klasy od 2b-4 wiekszosc gliniaste i gory wtym
zielone +zboża
Prod mleczna

Srednie spalania:
Prace mieszane lekkie z turem srednia 5l/h
Prasa łańcuchowa 120x120 spala do6l/h
ciaga 4skiby 15-20cm 6-9km/h a złom pali aż 10-11.5l/ha
Agregat uprawowy 3m 10l/h
kosiarka dyskowa 3m1000obr 10l/h
Awarie:
6.5tys h - upał lato i wybuch przewodu klimy
2x przekaźnik pompy paliwa (wsadzony z bmw-chodzi do dzisiaj)
7.4 tys/h urwał wał kardana łaczoncy silnik z skrzynią podczas koszenia wysokiej gestej trawy na stromej górze z kosiarka dyskowa 3m na 1000obr 4ws



Dziś ma ponad 9tys/h i dalej jezdzi...

...A to drogi dziad awaryjny....


Ps wersja- R. Daje tyle ze po 12-15h pracy w sezonie wracasz do domu.... i jeszcze żona zaspokojona.... zrob to po 10h pracy latem w zetorze
.... albo M-ce
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
doniu



Dołączył: 12 Cze 2019
Posty: 1

PostWysłany: 16:09 Pon 2 Wrz 2019    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sieczkarnia Samojezdna John Deere 7350i teraz w ofercie poleasingowej na
https://www.sgbleasing.pl/sprzet-poleasingowy/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1547
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 06:45 Pon 26 Sie 2019    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://manuals.deere.com/omview/OMAL161979_19/OMAL161979_19.htm
Szukaj w tej instrukcji w sekcji 125
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
sinuss



Dołączył: 10 Sty 2012
Posty: 5

PostWysłany: 09:22 Nie 25 Sie 2019    Temat postu: bezpieczniki Odpowiedz z cytatem

witam,
kupiłem JD 6420 i mam pytanie w którym miejscu znajdują się bezpieczniki?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
koler49



Dołączył: 24 Maj 2019
Posty: 1

PostWysłany: 13:39 Pią 24 Maj 2019    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Anatol80 napisał:
Mam pytanie: czy ktoś z Was kupował ciągnik poleasingowy John Deere przez EFL? Jaką macie opinię na temat sprzętu i samej transakcji?


ja kupowałem - generalnie wszystko w porządku, transakcja szybka i bezproblemowa. Jedynie co, musiałem trochę odświeżyć ciągnik, wymienić kilka rzeczy, ale nic poważnego - wystarczył nowy filtr hydrauliczny i nowy akumulator.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Anatol80



Dołączył: 19 Maj 2018
Posty: 1

PostWysłany: 19:43 Sob 19 Maj 2018    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie: czy ktoś z Was kupował ciągnik poleasingowy John Deere przez EFL? Jaką macie opinię na temat sprzętu i samej transakcji?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
olek132



Dołączył: 30 Cze 2010
Posty: 7

PostWysłany: 22:11 Pon 7 Sie 2017    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Koledzy mam pytanie , posiadam JD 6610 se z 3 zakresami obrotów pracy wom : 540 - 540 eco oraz 1000 . Obecnie jest ustawiony na 540 ale chciałbym to przełączyć na 540 e do wspópracy z prasą zwijającą , niestety dźwignia ani drgnie a nie chciałbym używać zbyt dużej siły ,żeby czegoś nie urwać (rok temu to działało ) ktoś wie która linka czy też przekładnia wychodząca z tylnego mostu odpowiada za zmianę obrotów ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
radnesik



Dołączył: 04 Sty 2007
Posty: 12

PostWysłany: 16:44 Pią 14 Lip 2017    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Darmowe ogłoszenia rolnicze możesz dodać za darmo na stronie http://targ.rolniczy24.pl

Zapraszam serdecznie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
MARSZEWO 2



Dołączył: 04 Mar 2011
Posty: 12

PostWysłany: 15:15 Sro 9 Gru 2015    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dopowiem ,że chodzi o model 7700 z roku 96
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
MARSZEWO 2



Dołączył: 04 Mar 2011
Posty: 12

PostWysłany: 15:12 Sro 9 Gru 2015    Temat postu: JOHN DEERE 7700 Odpowiedz z cytatem

Witam ,potrzebuję schematu elektrycznego , bo potrzebuję podłączyc nowe włączniki podnoszenia i opuszczania podnośnika , które są na zewnątrz z tyłu na błotnikach, jakby ktoś mógł mi pomóc to z góry dziękuję.Ja kupiłem nowe bo starych nie było.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
olek132



Dołączył: 30 Cze 2010
Posty: 7

PostWysłany: 10:03 Wto 8 Gru 2015    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam

Mam pewien problem z JD 6610 a mianowicie , gdy postoi dłuższy czas to przy próbie odpalenia silnik załapie na sekudnę i gaśnie nastęnie trzeba trochę pokręcić ,żeby znów zapalił czy możliwe jest , że układ się w jakiś sposób zapowietrza ? pompka elektryczna w zbiorniku działa , filtra paliwa jeszcze nie wymieniałem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
jan222



Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 262
Skąd: łódzkie

PostWysłany: 08:19 Sro 27 Maj 2015    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tyle to wiem, tylko jak już wejdę w to menu to nie mogę tego opanować, wszystko mi tak szybko się zmienia, nie wiem jak się zatrzymać na poszczególnych adresach. Udaje mi się na chybił trafił (ale to pewnie jest jakiś sposób chodzenia po tym menu?)

Proszę o pomoc tak krok po kroku. Z góry Dziękuję!

a1980 napisał:
jan222 napisał:
Witam!

Mam pytanie, jak w JD 6x20 można przestawić licznik wyświetlacz prędkości z mil na km/h??? Po wyjęciu licznika celem wymiany żarówek podświetlania zaczął wyświetlać w milach. Kombinuje na różne sposoby i nic.

pozdrawiam
wejśc w adres bif 024 i zmienić 0 na1 i mamy km/h
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
a1980



Dołączył: 24 Paź 2007
Posty: 120
Skąd: kuj-pom

PostWysłany: 20:07 Nie 10 Maj 2015    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jan222 napisał:
Witam!

Mam pytanie, jak w JD 6x20 można przestawić licznik wyświetlacz prędkości z mil na km/h??? Po wyjęciu licznika celem wymiany żarówek podświetlania zaczął wyświetlać w milach. Kombinuje na różne sposoby i nic.

pozdrawiam
wejśc w adres bif 024 i zmienić 0 na1 i mamy km/h
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
marti0991



Dołączył: 20 Kwi 2015
Posty: 4

PostWysłany: 13:42 Pon 20 Kwi 2015    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam . mam problem z moim john deere 2650 wysiadła hydraulika słabo podnosi tur tylny podnosnik i skręt też jest utrudniony. podczas każdej czynnosci szarpie węzami i czuc drgania na całym ciągniku. miał ktoś taki problem ? prosze o pomoc. !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
jan222



Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 262
Skąd: łódzkie

PostWysłany: 11:06 Czw 2 Kwi 2015    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam!

Mam pytanie, jak w JD 6x20 można przestawić licznik wyświetlacz prędkości z mil na km/h??? Po wyjęciu licznika celem wymiany żarówek podświetlania zaczął wyświetlać w milach. Kombinuje na różne sposoby i nic.

pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kasia0724



Dołączył: 25 Wrz 2014
Posty: 6

PostWysłany: 12:54 Sro 18 Mar 2015    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kurcze mieć takiego john deere to tylko pozazdrościć niestety jeszcze chyba za krótko działam w branży rolniczej aby sobie na niego pozwolić.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Grześ



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 4023
Skąd: Bliski zachód. PRA

PostWysłany: 19:08 Czw 12 Mar 2015    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jest twardy bo zestarzał się. Tam nie ma ciśnienia i cudów nie musisz szukać. Wystarczy zwykły zbrojony wąż plus zaciski.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
olek132



Dołączył: 30 Cze 2010
Posty: 7

PostWysłany: 10:56 Nie 8 Mar 2015    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w każdym bądź razie cieknie z nich lekko na poczatku i na końcu węża więc myślę że opaski powinny wystarczyć jutro muszę podlecieć do jakiegoś sklepu z hydrauliką siłową żeby kupić coś "mocnego " bo te które dają w sklepach rolniczych nie nadaja sie na nic Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1547
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 10:06 Nie 8 Mar 2015    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ciśnienie? Raczej "opadowe".Tłumaczenie online
Cytat:
6510 POMPY I Podnośnik ZBIORNIK OLEJU HYDRAULICZNEGO, przewodów olejowych - hydr. PUMP 25CM3 str.574
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
olek132



Dołączył: 30 Cze 2010
Posty: 7

PostWysłany: 09:10 Nie 8 Mar 2015    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dodam ,że wąż ten jest bardzo twardy więc chyba musi tu być spore ciśnienie ? a za co odpowiada ta "beczka " u góry ? do której doprowadzony jest wąż ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1547
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 09:05 Sob 7 Mar 2015    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W katalogu online http://jdpc.deere.com/jdpc/servlet/com.deere.u90490.partscatalog.view.servlets.HomePageServlet_Alt?ui_lang_code=19 występuje opaska również na dolnym mocowaniu.Jeżeli się nie otworzy w tym adresie to "obetnij" adres i już wyszukaj sobie sam ( 6510 HYDRAULIC PUMPS AND ROCKSHAFT HYDRAULIC OIL RESERVOIR, OIL LINES - HYDR. PUMP 25CM3 str.574)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1547
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 08:21 Pią 6 Mar 2015    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Można tak spróbować.Umyć jakimś detergentem i jeżeli wąż jest jeszcze plastyczny oraz nie ma mikropęknięć to wymiana opasek zaciskowych może pomóc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
olek132



Dołączył: 30 Cze 2010
Posty: 7

PostWysłany: 20:33 Czw 5 Mar 2015    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ogólnie na górę to była by rada zmienić poprostu zacisk ,ale dół ? tam nie ma żadnego zacisku może wystarczy tam założyć dobre zaciski ? początkowo pisząc ten post myslałem ,że to jest w jakiś sposób jednolite ale dochodzę do wniosku ze to na dole jest taki jakby nypel i na to nasadzony wąż
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1547
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 17:58 Czw 5 Mar 2015    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.Typowy(oryginał) to pewnie drogi.Wąż olejowy kupisz np. w firmach zakuwających węże.Ja bym go wymontował i podjechał do takiej firmy.Ale to już musisz poszukać w swoim regionie.Ewentualnie poszukać w internecie.W moim regionie takie rzeczy robi Agroma.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
olek132



Dołączył: 30 Cze 2010
Posty: 7

PostWysłany: 14:12 Czw 5 Mar 2015    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

orientuje się ktoś może gdzie można dokupić taki wąż jak na zdjęciu ? Jest tam lekki przeciek i chciałbym go wymienić (leci u góry i u dołu , dół przykręcany na dość duży klucz ,a góra na ścisk )


ciągnik to 6510[/img]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 79, 80, 81  Następny
Strona 1 z 81

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach