jest cenaniemaceny 0 Napisano 22 Lutego 2012 Klepiecie o tej masie jakby była robiona ze śniegu,przecież to jaja plus koszt przerobienia to jak może być taniej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iwan21 0 Napisano 22 Lutego 2012 1a 551b 532a 51 po tyle to ja kolego sprzedaje w detalu . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 15 Napisano 22 Lutego 2012 no to ja już niczego nie rozumiem, kolega kogucik coś tam, napisał ceny gotowej masy: masa jajowa pasteryzowana aseptyczne bag-in-box 10 kg 6,40 zł./kg i one mają się nijak do naszych wyliczeń. Czyli rozumiem, że wybijalnie dokładają do każdego kg. żeby zadowolić odbiorcę ??? No to teraz już wiem, czemu Wasze cukiernie rezygnują z całych jaj, bo mają tanią masę p.s a można z masy zrobić jajko ??? bo chętnie kupię Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fetish 0 Napisano 22 Lutego 2012 kolego Promix nie poruszałem tu oczywiście tematu zakupu jaj przez wybijalnię. Przyjmij, że jest na rynku trochę jaja, które nie jest delikatnie mówiąc najlepszej jakości i stąd konkurencyjna cena masy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 15 Napisano 22 Lutego 2012 1a 551b 532a 51 po tyle to ja kolego sprzedaje w detalu . Czyli jak kupisz ode mnie po 50gr. to masz 5gr zarobku x 50tyś jaj 2,5 klocka w chwile, dobry zarobek, bierzesz????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fetish 0 Napisano 22 Lutego 2012 do tego musicie wziąć pod uwagę, że część wybijalnii ma swoje fermy. Przy tej cenie jaja zarobi i ferma i wybijalnia. Oczywiście zarobi mniej ale utrzyma swoich klientów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kogucikzd 0 Napisano 22 Lutego 2012 P.leszkiewisz Pan ma zawszę swoją rację i nie staram się Pana przekonywać! ja podałem cenę masy po jakiej sprzedaję na piekarnie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniouk 0 Napisano 22 Lutego 2012 koledzy orientuje sie ktos z was jak Nowa Sól placi za jajko przemysolowe??nie wiem skad wy macie te ceny jak katowice powyzej 045 nie chca brac- jest juz dobrze skoro dyrektor sprzedarzy fermy drobiu w.....k dzwoni z zapytaniem czy niechce czegos dokupic--czas i rynek pokaze co bedzie dalej-mocnych jajek zycze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 15 Napisano 22 Lutego 2012 P.leszkiewisz Pan ma zawszę swoją rację i nie staram się Pana przekonywać! ja podałem cenę masy po jakiej sprzedaję na piekarnie! ja stwierdzam fakty, nie piszę głupot czy informacji wyssanych z palca. Panie Kogucik to przy takiej cenie opanujesz Pan 100% rynku cukierniczego, życzę powodzenie w takim razie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kogucikzd 0 Napisano 22 Lutego 2012 no to ja już niczego nie rozumiem, kolega kogucik coś tam, napisał ceny gotowej masy: masa jajowa pasteryzowana aseptyczne bag-in-box 10 kg 6,40 zł./kg i one mają się nijak do naszych wyliczeń. Czyli rozumiem, że wybijalnie dokładają do każdego kg. żeby zadowolić odbiorcę ??? No to teraz już wiem, czemu Wasze cukiernie rezygnują z całych jaj, bo mają tanią masę p.s a można z masy zrobić jajko ??? bo chętnie kupię ja też nie rozumiem skoro Wy Produceci dokładaliście 18 miesięcy do produkcji to skąd te dziwy jak można dokładać do interesu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RAFAŁ 21 0 Napisano 22 Lutego 2012 Z TĄ DATĄ TEJ MASY CHODZIŁO MI CZY TAKA HURTOWNIA MOGŁA ZROBIĆ ZAPASY GDY JAJA BYŁY W NIŻSZEJ CENIE . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fetish 0 Napisano 22 Lutego 2012 nie bardzo mogła... wybijalnia mogła sobie pomrozić jak było tanio... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gall 0 Napisano 22 Lutego 2012 fajny czat co minute wpis Kolego daniouk katowice wola zamknac stoisko bo nie moga dostac towaru lub przetrawic ceny a tak jak widzisz sa juz sprzeczne informacje co do P.W do Ciebie dzwoni aby sprzedac a tu sluchy docieraja ze na rynek nie sprzedaje a jak tam twoja konkurencja z nowego sacza zyje lub konkurencja co bierze z turki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BigEgss 0 Napisano 22 Lutego 2012 Kolego Gall nie bardzo rozumiem Twoje zapytanie,zprecyzuj je... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
embag 0 Napisano 22 Lutego 2012 a mi sie zaczyna podobać ta podwyzka idzie zarobic , panika cenowa dociera do włascicieli sklepówdzisiaj przetestowałem na 3 sklepach sprzedaz M po 0,63 netto , poszło - gotówka do reki ( ja kupiłem w piatek po 0,38) za tydzień albo u nich sprzedam , albo nie , to zależy czy jajo jeszcze bedzie drozec czy nie , jak nie sprzedam to trudno , i tak zarobiłem podwójnie na jednym wrzucie , od jutra pomysle czy nie walnac tak wszedzie - konkurencja z inna ceną nie podjedzie , bo braki towarowe i kazdy dba o swoich jak mi towar na sklepach nie pozchodzi to niema strachu , zarabiam dzis X2 i nie martwie sie o braki towarowe , a kto wie czy ta cena za tydzień nie bedzie prawdziwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
embag 0 Napisano 22 Lutego 2012 to słoneczko koło 3 to ósemka , nie wiem czemu okulary wskoczyły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
embag 0 Napisano 22 Lutego 2012 , od swojego producenta dostaje 1/2 towaru bo niema , sprzedam te połowe za podwójna cene , zarobek ten sam co na pełnej dostawie , moze jeszcze tydzień wolnego bede miał -jak na sklepach nie zejdzie bo za drogo (zejsc z ceny albo podniesc jeszcze zawsze zdaze ) ... okowitka wieczorem mi sluzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G.Kogut 0 Napisano 23 Lutego 2012 Cena na dziś: 1a 0.50 zł Pusty magazyn. Towaru zero. Zejście na sklepach większe niż normalnie. Piekarnie i cukiernie biorą prawie jak przed świętami. Ciekawe czym to jest spowodowane ? Tłusty czwartek mamy przecież już za sobą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orran313 0 Napisano 23 Lutego 2012 Jaka cena na dziś....? 0,5...? to jest cena na przedwczorajJak Woźniak już wczoraj krzyknął.... A zresztą co będe mówił pewnie i tak wszyscy wiecie... To już przechodzi ludzkie pojęcie. Mi tam w to graj W ubiegłym roku dokładało się do paszy, fajnie można odrobić Ale bez przesady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kreator 0 Napisano 23 Lutego 2012 Koledzy drobiarze. Od wczorajszego wieczoru już nic nie będzie takie samo. Stało się......Rysiu z Klanu nie żyje... Nawet jajo po 70 groszy już nie ma znaczenia...A tak już na powaznie.Ja widzę trzy scenariusze. Pierwszy: bardzo duzi producenci otwierają w końcu swoje przepastne i zawalone magazyny. Do tego wszystkiego przestają dokupować jaja na mniejszysch fermach. Balon pęka i cena stabilizuje się na poziomie 40 groszy.Drugi: dzieje się dokładnie to samo, tylko ceny zostają z dzisiejszego poziomu.Trzeci: nie ma żadnego scenariusza.. i wszystko jest możliwe. Efekt domina trwa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kreator 0 Napisano 23 Lutego 2012 Kolego embag: kupiłes za 0,3 z kawałkiem i sprzedałeś za 0,6 z kawałkiem. A jesli teraz bedziesz musiał nową partię towaru kupić za 0,7 z kawałkiem to ile zarobiłeś....? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 15 Napisano 23 Lutego 2012 Koledzy drobiarze. Od wczorajszego wieczoru już nic nie będzie takie samo. Stało się......Rysiu z Klanu nie żyje... Nawet jajo po 70 groszy już nie ma znaczenia...A tak już na powaznie.Ja widzę trzy scenariusze. Pierwszy: bardzo duzi producenci otwierają w końcu swoje przepastne i zawalone magazyny. Do tego wszystkiego przestają dokupować jaja na mniejszysch fermach. Balon pęka i cena stabilizuje się na poziomie 40 groszy.Drugi: dzieje się dokładnie to samo, tylko ceny zostają z dzisiejszego poziomu.Trzeci: nie ma żadnego scenariusza.. i wszystko jest możliwe. Efekt domina trwa... hmm, to myślisz, że wielcy producenci mają pozamykane magazyny od 2tyg. ???? ciekaw jestem skąd w takim razie mają pieniądze na bieżącą działalność ( pasza, pracownicy itp. ). buahahahahaa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kreator 0 Napisano 23 Lutego 2012 Np. z płatności które im schodzą z takich marketów jak Biedronka. Towaru nie dają, a kasiorka wpływa. Bo terminy były dłuuuuugie. No i z eksportu. Logiczne jest, że nie magazynują 100% produkcji...Sam niczego nie jestem pewny. Ale szukam przyczyn. 5 groszy w kilka dni już bywało, ale 12 w weekend jeszcze nie było. Do zeszłego weekendu. A teraz słyszę o kolejnych 20-stu groszach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 23 Lutego 2012 to co z ta ceną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokojajo 0 Napisano 23 Lutego 2012 Kolego PROMIX - bzdura dnia ? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach